Moje małe co nieco cz. III
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje małe co nieco cz. III
Olu tęcza na szczęście
Pozdrawiam świątecznie.
Pozdrawiam świątecznie.
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nawet dwie tęcze piękne
U mnie też wczoraj padał grad, deszcz, śnieg i cholera wie co jeszcze, a nad ranem jak wstałam to w sadzie było biało od mrozu
U mnie też wczoraj padał grad, deszcz, śnieg i cholera wie co jeszcze, a nad ranem jak wstałam to w sadzie było biało od mrozu
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Może to juz przyspieszeni ogrodnicy sie zjawili .Dobrze by było gdyby to była prawda.U mnie taka sama pogoda jednak dzisiaj ślicznie świeciło teraz jednak nadciągają czarne chmury
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Jadziu, no coś by w tych ogrodnikach mogło być z prawdy, bo w zeszłym roku byli u mnie bardzo spóźnieni. Może więc w tym roku to nadganiają i przybywają wcześniej? Oby!
Olu - w Pszczynie to jest zupełnie inna bajka. Trzeba być za dnia i potem wieczorem na iluminacji światła. Na Rynku są zrobione małe ogrody, ciekawie zaaranżowane, z interesującymi pomysłami i inspiracjami. Ja mam tam 10 minut drogi, więc bywam co roku na Dniach Daisy. Były już np kanapy i fotele z trawy, super to wyglądało. Na razie idealna pogoda dopisywała tam co roku, a to podstawa w takim przedsięwzięciu. Ja bywam w soboty. Od 21.30 do 22.30 mają być światła. Mam nadzieję, że i w tym roku wszystko się fajnie uda.
Wybierzcie się wcześniej , najpierw do Goczałkowic do Kapiasa a potem do Pszczyny. Byleby do Pszczyny jeszcze za dnia, aby zdążyć obejrzeć to co będzie wieczorem podświetlane. Przy okazji jest tam Noc Muzeów - jasne, że i z tego korzystam, mimo kolejek...
Tęcza super! Aż by się chciało wdrapać na taki most
Olu - w Pszczynie to jest zupełnie inna bajka. Trzeba być za dnia i potem wieczorem na iluminacji światła. Na Rynku są zrobione małe ogrody, ciekawie zaaranżowane, z interesującymi pomysłami i inspiracjami. Ja mam tam 10 minut drogi, więc bywam co roku na Dniach Daisy. Były już np kanapy i fotele z trawy, super to wyglądało. Na razie idealna pogoda dopisywała tam co roku, a to podstawa w takim przedsięwzięciu. Ja bywam w soboty. Od 21.30 do 22.30 mają być światła. Mam nadzieję, że i w tym roku wszystko się fajnie uda.
Wybierzcie się wcześniej , najpierw do Goczałkowic do Kapiasa a potem do Pszczyny. Byleby do Pszczyny jeszcze za dnia, aby zdążyć obejrzeć to co będzie wieczorem podświetlane. Przy okazji jest tam Noc Muzeów - jasne, że i z tego korzystam, mimo kolejek...
Tęcza super! Aż by się chciało wdrapać na taki most
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
_oleander_ tęcza super a u nas wczoraj była pierwsza burza. Padał deszcz i naprzemiennie śnieg.....
Ochłodziło się bardzo i może rzeczywiście tej wiosny limit chłodów wyczerpany... O niczym innym nie marzymy jak marzniemy.
Ochłodziło się bardzo i może rzeczywiście tej wiosny limit chłodów wyczerpany... O niczym innym nie marzymy jak marzniemy.
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
No ja nie mogę... od dłuższego czasu pada. Najpierw deszcz, potem deszcz ze śniegiem a teraz to już sam śnieg i to wcale nie małe płatki lecą.. Biały puszek powoli przykrywa cały ogród...Poleciałam szybko zabezpieczyć włókniną hortensje ogrodowe a małe sadzonki bukietówek, dostały osłonki z doniczek.
Coś czuję że przez całą noc to dosyć ładnie nasypie...
Dobrze , że wczoraj popstrykałam parę zdjęć.... Po tej białej wiośnie nie wiadomo co zostanie na rabatach...Jeszcze wczoraj mówiłam do eMa gdy szliśmy z Daisy na spacer.... zapowiadali jakieś mrozy i zmianę pogody a tak ładnie się zrobiło....Ten śnieg to chyba nie u nas będzie...
No to mam ładną pogodę...
Małgosiu Pepsi w jeden dzień tęcza ,na drugi wiosenna burza a dziś zimowa aura...
Pomieszanie z poplątaniem...
Kasiu to była jedna tęcza, tylko taka pełna i ogromna zaraz nad blokiem moich rodziców ,że nie objęłam jej telefonem...Piękna. Zaraz wszyscy wybiegliśmy na balkon podziwiać ten cud przyrody...
Jadziu abyś miała rację z tymi ogrodnikami. Najlepiej jakby to Zośka była sprawczynią tego śniegu i mielibyśmy z głowy...Przejrzałam wątek z zeszłego roku i wtedy mieliśmy śnieg 15 marca, potem już chyba nie...
Beatko nie sądzę abym w tym roku do Pszczyny się wybrała. Może za rok...Teraz to będę w pracy na drugą zmianę. Ale do Kapiasa wycieczkę planuję , tylko jeszcze nie wiem w jakim terminie. Na pewno jak się ta zima skończy....
Ogrody Daisy podpatrzyłam w sieci...No powiem ci że bomba. Chorzów może się schować...
Elżbietko widoki za oknem nie takie jak byśmy chciały. Ja miałam w planach po świętach zabrać się za plewienie na rabatach. Teraz to musowo poczekać...
Muszę się zebrać i parapetowe roślinki przepikować. Ale jak widzę za oknem co się dzieje , to ani mi się nie chce bawić w ziemi...
Na ocieplenie klimatu reszta wczorajszych foteczek...
Lubczyk wcisnął się na pierwszy plan....
Coś czuję że przez całą noc to dosyć ładnie nasypie...
Dobrze , że wczoraj popstrykałam parę zdjęć.... Po tej białej wiośnie nie wiadomo co zostanie na rabatach...Jeszcze wczoraj mówiłam do eMa gdy szliśmy z Daisy na spacer.... zapowiadali jakieś mrozy i zmianę pogody a tak ładnie się zrobiło....Ten śnieg to chyba nie u nas będzie...
No to mam ładną pogodę...
Małgosiu Pepsi w jeden dzień tęcza ,na drugi wiosenna burza a dziś zimowa aura...
Pomieszanie z poplątaniem...
Kasiu to była jedna tęcza, tylko taka pełna i ogromna zaraz nad blokiem moich rodziców ,że nie objęłam jej telefonem...Piękna. Zaraz wszyscy wybiegliśmy na balkon podziwiać ten cud przyrody...
Jadziu abyś miała rację z tymi ogrodnikami. Najlepiej jakby to Zośka była sprawczynią tego śniegu i mielibyśmy z głowy...Przejrzałam wątek z zeszłego roku i wtedy mieliśmy śnieg 15 marca, potem już chyba nie...
Beatko nie sądzę abym w tym roku do Pszczyny się wybrała. Może za rok...Teraz to będę w pracy na drugą zmianę. Ale do Kapiasa wycieczkę planuję , tylko jeszcze nie wiem w jakim terminie. Na pewno jak się ta zima skończy....
Ogrody Daisy podpatrzyłam w sieci...No powiem ci że bomba. Chorzów może się schować...
Elżbietko widoki za oknem nie takie jak byśmy chciały. Ja miałam w planach po świętach zabrać się za plewienie na rabatach. Teraz to musowo poczekać...
Muszę się zebrać i parapetowe roślinki przepikować. Ale jak widzę za oknem co się dzieje , to ani mi się nie chce bawić w ziemi...
Na ocieplenie klimatu reszta wczorajszych foteczek...
Lubczyk wcisnął się na pierwszy plan....
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Olu zima się znów przyplątała Oby nie wyrządziła roślinom krzywdy.Z godziny na godzinę u mnie coraz chłodniej,włączam grzejniki coby podgrzać
Co to za rh taki malutki,a taki ładny? Kolor w pąku ma niesamowity
Co to za rh taki malutki,a taki ładny? Kolor w pąku ma niesamowity
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Aniu rh jest raczej z gatunku NN... Kupiłam go dość dawno teściowej . Zakwita najprędzej ze wszystkich jakie mamy...Do ciebie śnieg jeszcze nie dotarł?
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj . Zima u Ciebie . Ojej no nie zazdroszczę . Ta pogoda jest niemożliwa a było już tak ładnie ! Mam nadzieje, że szkód u Ciebie ta pogoda nie narobi . Zauważyłam , że masz jeszcze sporo trawnika przy altanie, który aż prosi się o zamianę na kolorowe rabatki . Pozdrawiam .
Olu o tej porze tego śniegu jest jeszcze więcej aż strach pomyśleć, co zostawi po sobie....
Różanecznik piękny i jaki szybki
Różanecznik piękny i jaki szybki
Pozdrawiam - Kasia
Dom w Lukrecji z ogrodem
Dom w Lukrecji z ogrodem
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Patrząc na kolor twojego Rh zastanawiałam się czy to aby nie Nova Zembla, bo sobie takiego sprawiłam w tym roku z B .Ma fajne pąki lecz jeszcze nie zakwitł Kolorystycznie pasowała by do niego .Fajną zimę mamy tej wiosny u mnie to nawet więcej śniegu niż u Ciebie bo wciąż sypie od wczoraj .Wciąż wpatruje się w ten śliczny kamol na skalniaku
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Olu bardzo bogate już u Ciebie widoczki wiosenne ! Bardzo ładna fotorelacja!
Ja się specjalnych widoków u siebie nie spodziewam ...na działkę się nie wybieram w najbliższym czasie...Oglądam fotorelacje z przydomowych ogrodów...
Ja się specjalnych widoków u siebie nie spodziewam ...na działkę się nie wybieram w najbliższym czasie...Oglądam fotorelacje z przydomowych ogrodów...
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo ładnie u Ciebie.
Lubię zdjęcia z dalszej perspektywy, żeby zobaczyć cały ogród.
Lubię zdjęcia z dalszej perspektywy, żeby zobaczyć cały ogród.