Pomidory pod folią cz. 4
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pomidory pod folią cz. 4
Poprzednia część wątku jest tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=42&t=89878
A ja jestem na siebie taka zła . Zawsze sieję 15.03 i co roku pluję sobie w brodę jak wszyscy się zajadają a ja ciągle czekam na pomidory. W tym więc wysiałam 2 tyg wcześniej. Z myślą wysadzenia chociaż pierwszej tury( zapasowe sadzonki mam) w połowie kwietnia. No i mam połowę kwietnia i zimę . A rozsada wybiegła przez świąteczne grzanie w domu( a przez to szybko wysychające podłoże więc i podlewania) i no cóż powiedzieć. Nie jestem z niej zadowolona, zawsze miałam krępą, z grubymi łodygami a te się prawie przechylają. Jedynie słońce by je uratowało, którego nie ma na horyzoncie i podlanie gnojówką z suszonej pokrzywy, która jest już gotowa no ale w domu tego nie zrobię:).
Tak więc przybywaj.
A ja jestem na siebie taka zła . Zawsze sieję 15.03 i co roku pluję sobie w brodę jak wszyscy się zajadają a ja ciągle czekam na pomidory. W tym więc wysiałam 2 tyg wcześniej. Z myślą wysadzenia chociaż pierwszej tury( zapasowe sadzonki mam) w połowie kwietnia. No i mam połowę kwietnia i zimę . A rozsada wybiegła przez świąteczne grzanie w domu( a przez to szybko wysychające podłoże więc i podlewania) i no cóż powiedzieć. Nie jestem z niej zadowolona, zawsze miałam krępą, z grubymi łodygami a te się prawie przechylają. Jedynie słońce by je uratowało, którego nie ma na horyzoncie i podlanie gnojówką z suszonej pokrzywy, która jest już gotowa no ale w domu tego nie zrobię:).
Tak więc przybywaj.
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Pomidorowy szał podfoliowy cz. 3
ee nie są takie złe Twoje sadzonki. Zebyś zobaczyłam moje Moje są wyższe i cieńsze. Też chciałam wysadzić je w połowie kwietnia . Ale na przyszły tydzien idą pod folie, niech się hartują ,a na wekend majowy wsadzam je na miejsce stałe pod folię i już... co będzie to będzie....
Asia
Asia
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
Ja wczoraj wywaliłam wszystkie sadzonki pomidorów do tunelu, w domu się kisiły. Część przesadziłam i dziś wyglądają całkiem nieźle.
Iza
Nemezja, to bardzo dobra rozsada. Uprawiasz pomidory dla owoców, prawda? A nie na sprzedaż rozsady, tylko nie zakop ich przy wsadzaniu po szyję a będziesz mieć wczesne owoce
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
Jestem ciekawa jak się mają pomidorki posadzone przed tym zimnem.Czy czasem nie pomarzły?
Czy ktoś tu się przyzna?
Czy ktoś tu się przyzna?
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
Moje żyją i mają się przyzwoicie. Najniższa temperatura, jaka była w namiocie to 7,5 stopnia, raz tylko taka była. Normalnie jest 9-10 w nocy. Wiadomo, że szału nie ma, ale co zrobić
Iza
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Witek posadziłeś już pomidory w tunelu ?
Chyba troszkę za zimno jest
Chyba troszkę za zimno jest
- Teresa Pszczola
- Od: 6 sty 2016, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Patrzyłam na prognozę długoterminową. Od piątku u mnie coraz cieplej.
W sobotę, co by się nie działo, zapełniam tunel pomidorami i bazylią.
I może kilka papryk się zmieści.
Idzie wiosna!
W sobotę, co by się nie działo, zapełniam tunel pomidorami i bazylią.
I może kilka papryk się zmieści.
Idzie wiosna!
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- Luka85
- 100p
- Od: 8 lip 2012, o 22:32
Najgorsze jest to, że pomidory na oknach się wyginają, i nie można ich okręcać bo już są z sobą postrzepiane . Planuje od przyszłego tygodnia wynieść je pod folie a na noc zanosić w skrzynkach to budynku.
Zapraszam do Siebie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=101110" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Łukasz
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=101110" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Łukasz
- Agula1985m
- 200p
- Od: 22 kwie 2016, o 11:04
No i zaczęły się problemy z moją rozsadą. Przechwaliłam .Czy przyczyna tkwi w niedoborach? Czy to reakcja na skoki temperatury? (Na święta mnie nie było i mieszkanie nie było ogrzewane..)
Zawsze znajduj czas na małe przyjemności, to z nich tworzy się wielkie szczęście..
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Ja trzymam rozsadę w kartonach i obracam cały karton, a nie każdą roślinkę indywidualnie. Wtedy nie ma problemu z tym, że liście są ze sobą trochę splątane.Luka85 pisze:Najgorsze jest to, że pomidory na oknach się wyginają, i nie można ich okręcać bo już są z sobą postrzepiane