Pomidory pod folią cz. 4
- Saute
- 200p
- Od: 24 lut 2017, o 23:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidorowy szał podfoliowy cz. 3
Może inaczej.... Jak wróciłaś po świętach to miały wierzchnią warstwę suchą, czy mokrą ?.... Bo w mokrej i w dodatku zimnej ziemi mogły odreagować.
Andrzej
- Agula1985m
- 200p
- Od: 22 kwie 2016, o 11:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No wilgotno miały..to co mam teraz zrobić?
Zawsze znajduj czas na małe przyjemności, to z nich tworzy się wielkie szczęście..
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
aria pisze:Nemezja, to bardzo dobra rozsada. Uprawiasz pomidory dla owoców, prawda? A nie na sprzedaż rozsady, tylko nie zakop ich przy wsadzaniu po szyjęa będziesz mieć wczesne owoce
A właśnie miałam zamiar wsadzić je głębiej

Tak, nie uprawiam na sprzedaż, ale rozsada ma znaczenie - krępa, mniejsze międzyweżla, gęściej grona owocowe:). Ale może jeszcze uda ich się wyprowadzić na dobrą rozsadę. Też planowałam tunel zaraz po świętach, ale przywitał mnie śnieg ( 20 cm) i 3 st na plusie

A wsadź ze dwa, jak ci razę, niewielka strata a może się przekonasz, że to nie jest prawda
Długie międzywięźla to cecha odmianowa, a pomidor reaguje na bieżące warunki i wybiegnięcie rozsady go nie programuje 

- Luka85
- 100p
- Od: 8 lip 2012, o 22:32
Kasiu człowiek cały czas się uczy, niby prosta sprawa a rozwiązuje problem, a ja co roku mam problem z tym "okręcaniem", którego już pod koniec zawsze musiałem zaniechać

Zapraszam do Siebie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=101110" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Łukasz
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=101110" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Łukasz
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Po to między innymi mamy to forum, by dzielić się nawet prostymi, oczywistymi radami.
Miłego kręcenia.

Miłego kręcenia.

- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nemezja, jak wsadzisz głębiej, pomidor musi włożyć wysiłek w tworzenie korzeni na łodydze w ziemi i wydłuża się czas do momentu owocowania o około dwa tygodnie. Ale roślina może być silniejsza, nic za darmo 

Pozdrawiam Eugenia
-
- 100p
- Od: 27 lut 2016, o 00:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Świetny pomysł, zorganizuję sobie takie na kolejny sezonwhitedame pisze:Jowita37, jeśli w niepewny czas trzymasz pomidory pod folią, lepiej od skrzynek pomidorowych sprawdzają się styropianowe pudełka po świeżym łososiu ( trzeba tylko trochę domyć aby zapach zniknął ), idealnie izolują od podłoża i boki doniczek.

-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
Re: Pomidorowy szał podfoliowy cz. 4
Lepiej więcej a rzadziej .Agula1985m pisze:Wolę częściej a mniej.

Ułamał mi się jeden pomidor. Postanowiłem go ratować w celu podparcia użyłem kawałka najzwyklejszego kartonu. I teraz mam zagadkę czy pomidor poradzi sobie z nasiąkniętym kartonem? Chce dać mu czas na ukorzenienie się. A może po prostu podlewać po kartonie a pomidor sobie sam z nim poradzi co myślicie?
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
Dylek!
A nie lepiej włożyć do butelki z wodą tak by końcówka łodygi była w wodzie a liście na wierzchu.
A nie lepiej włożyć do butelki z wodą tak by końcówka łodygi była w wodzie a liście na wierzchu.
Agula1985m nie martw sie to co u Ciebie jest na zdjeciach to na 99% od niedoborow posadzisz i przejdzie. Maj tylko jeszcze jedno pytanie jak dolkadnie nazywa sie odmiana ktora widac na zdjeciu ,,Fi...tek`` Co to jest? Takiego akurat pomidora nie znam. haha
Regulamin forum
a) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
TUTAJ znajdują się linki z instrukcją jak włączyć polskie litery, natomiast TUTAJ znajduje się polska wersja przeglądarki Firefox.
Przeglądarka ta wskazuje/koryguje błędy w czasie pisania postów, podobnie jak w programie Word.
Tu możesz zadawać pytania w kwestiach technicznych http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=14&t=100505
jokaer
Regulamin forum
a) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
TUTAJ znajdują się linki z instrukcją jak włączyć polskie litery, natomiast TUTAJ znajduje się polska wersja przeglądarki Firefox.
Przeglądarka ta wskazuje/koryguje błędy w czasie pisania postów, podobnie jak w programie Word.
Tu możesz zadawać pytania w kwestiach technicznych http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=14&t=100505
jokaer
- edysqa
- 200p
- Od: 18 lut 2013, o 21:14
- Kontakt:
Kochani, trochę się spóźniłam z wysiewaniem pomidorów a jak chciałam to zrobić nie mogłam znaleźć swoich nasion. Czy ktoś ma może jeszcze nasiona pomidorów: De Barao, Brutusa, Hammera, K39, koktajlowego malinowego i Black Cherry lub innych? Chętnie przygarnę bo nie mam nic a wiem, że w gruncie szybko nadrabiają 

Mogłabyś coś powiedzieć na temat nadrabiania zakupiłem właśnie dodatkowo jedna odmianę i zastanawiam się jaka będzie różnica w porównaniu z tymi sianymi w połowie marca.
Nie cytujemy posta odpowiadając bezpośrednio tuż pod nim.
bab...
Nie cytujemy posta odpowiadając bezpośrednio tuż pod nim.
bab...