Truskawki - cz.4
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Truskawki - cz.4
Moje młode truskawki kwitną. Przykryte włókniną, bo przymrozki co noc. Zimno odstrasza zapylaczy, pewnie owoców nie doczekam.
- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Super truskaweczki i piękne kwiatki wszędzie ten sam problem. Może nie bedzie źle. Ja dziś kilka owadów zapylaczy widziałem.
Czy ktoś zapyla ręcznie swoje truskaweczki ??? Czy liczy na istoty skrzydlate
Pytam się bo sąsiad mi mówił że mało jest jak na razie pszczółek itd. Ze trzeba bedzie kupić zapylacz,nigdy tego nie robiłem. Dlatego pytam się
Czy ktoś zapyla ręcznie swoje truskaweczki ??? Czy liczy na istoty skrzydlate
Pytam się bo sąsiad mi mówił że mało jest jak na razie pszczółek itd. Ze trzeba bedzie kupić zapylacz,nigdy tego nie robiłem. Dlatego pytam się
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 21 kwie 2017, o 19:27
Ile będę miał owocy z truskawek?
Witam mam małą sadzonek (127) ale ile będę z nich miał plonu? Truskawka jest odmiany GIGANT sadzona na czarnej agrowłókninie. Codziennie nawadniana. Raz na tydzień podsypywana polifoską.
- LadyK
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
To po pierwsze jak napisał jabu a po drugie, polifoska nie jest nawozem bezchlorkowym i sypiąc tak często zasalasz glebę.
Wystarczyło raz sypnąć a potem ewentualnie dać np. Ekolist dolistnie.
Swoją drogą ja na truskawki zazwyczaj daję jeden raz oprysk ekolistem i to wystarcza.
Wystarczyło raz sypnąć a potem ewentualnie dać np. Ekolist dolistnie.
Swoją drogą ja na truskawki zazwyczaj daję jeden raz oprysk ekolistem i to wystarcza.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
- buum
- Kontakt:
Hahaha niech sobie teściowa żyje.... szkoda przez takiego gada iść do pierdla
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Wasze truskawki już kwitną a moje nawet o tym nie myślą
Ostatnio usunąłem liście w plamki, coś kiepsko odrastają im liście
Ostatnio usunąłem liście w plamki, coś kiepsko odrastają im liście
- buum
- Kontakt:
Twoje Seba nie myślą o kwitnięciu jak były pokryte nie dawno grubą warstwą śniegu i miały gdzieś myśleć o kwiatostanie
Nasze co innego Ale spokojnie jeszcze Twoje truskaweczki zawstydza nasze
Nasze co innego Ale spokojnie jeszcze Twoje truskaweczki zawstydza nasze
Wiciu a one muszą być w domu?
Na pierwszym jakby przenawożone (brązowe brzegi) -usuń te liście, sadzonka z prawej chyba dogorywa, na drugim sadzonki zarażone plamistością - usuń chore liście
Na pierwszym jakby przenawożone (brązowe brzegi) -usuń te liście, sadzonka z prawej chyba dogorywa, na drugim sadzonki zarażone plamistością - usuń chore liście
Niestety to są truskawki na balkon w donicach to jest dziwne z tymi truskawki dostały dużo kwiatków wszystko usunolem no bo wiadomo przymrozki i śnieg i truskawki nie maja ani słońca ani jak być na balkonie i od tego zaczęły się problemy z truskawkami
- buum
- Kontakt:
Moje truskawki które musiały również przezyć mrozy nocne nie mają dzięki Bogu żadnych oznak jak Ty. Więc przypuszczam że to jakaś choroba. Usuń chore liście a jak dalej będą chorować nowe, opryskać. Ja bym tak kolego zrobił.
- Iochroma
- 500p
- Od: 6 sty 2012, o 17:23
Mam problem z truskawkami w tunelu. Mara des bois, posadzone pod koniec marca, usilnie starają się zakwitnąć. Starają, bo kilka nie potrafi wytworzyć normalnego kwiatostanu, na paru są same żółte środki, bez płatków lub z płatkami szczątkowymi. Co jest przyczyną i jak temu zaradzić? Uszkodzenia w transporcie? Głodne są?
A latających zapylaczy u mnie w tym roku prawie wcale
Udanych plonów.
Magda
Magda
- LadyK
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Zimno to i zapylacze nie latają, choć dziś są bo cieplej. Niestety pogoda nas nie rozpieszcza i znów ma być ochłodzenie.
Pozdrawiam Katarzyna