Pomidory w donicach cz.3
- calka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2012, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidory w donicach cz.3
Do konsumpcji jeszcze daleko, ale za miesiąc?
Styczniowa Maskotka
I miesiąc młodsza Pendulina Orange także zabiera się do pracy
Ewa
-
- 50p
- Od: 14 cze 2013, o 17:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, dziękuję. Nie wiem tylko jak mogło do niego dojść, nie podlewam nigdy na liście, a i słońca co kot naplakal. Trzymam je w mieszkaniu na parapecie.
Tak wygląda, ale jak piszesz, że słońca i wody nie widziały, to nie wiem, co to może być.
Kasia
-
- 50p
- Od: 14 cze 2013, o 17:23
Chyba, że prysnelo któreś nadgorliwe dziecię, a nie przyuważyłam. Jednak wykluczyć nie mogę. Ze strachu polecialam do marketu po ten florovit do pelargonii nawet ;)
- mamaAmelka
- 200p
- Od: 26 mar 2017, o 09:46
Witajcie
moje Tumbling Tomy robią za las w skrzynce Z chęcią wsadziłabym je do docelowych doniczek, ale nie mam gdzie ich trzymać. Mam nadzieję, że za tydzień, dwa będzie u mnie już wystarczająco ciepło, aby wstępnie wstawić je do tunelu, a potem na ogród.
Jako doniczki będę używać wiaderka po ciętych kwiatach z Bie...ki. Oni je wyrzucają, więc jeśli ktoś ma znajomego pracownika lub nie wstydzi się o nie poprosić, może zdobyć całkiem fajne pojemniki Kilka dziurek wiertarką w dnie i jest w co zasadzić pomidorki.
moje Tumbling Tomy robią za las w skrzynce Z chęcią wsadziłabym je do docelowych doniczek, ale nie mam gdzie ich trzymać. Mam nadzieję, że za tydzień, dwa będzie u mnie już wystarczająco ciepło, aby wstępnie wstawić je do tunelu, a potem na ogród.
Jako doniczki będę używać wiaderka po ciętych kwiatach z Bie...ki. Oni je wyrzucają, więc jeśli ktoś ma znajomego pracownika lub nie wstydzi się o nie poprosić, może zdobyć całkiem fajne pojemniki Kilka dziurek wiertarką w dnie i jest w co zasadzić pomidorki.
Zaszokowany jestem ilością pomidorów przeznaczanych do donic. Ja mam może 10% w donicach, ale zastanawiam się, czy więcej do nich nie przenieść. Problemem dla mnie są upały, które powodują, że codziennie trzeba podlewać donice. Gratuluję ładnej rozsady.
Pozdrawiam
Janusz
Janusz
- mamaAmelka
- 200p
- Od: 26 mar 2017, o 09:46
Dziękuję, codziennie do nich zaglądam; zupełnie jakbym miała kolejne dziecko
Pierwszy raz wysiałam pomidory, nie wiedziałam jakie będą wschody. Zużyłam całe opakowanie, a dopiero potem poszukałam informacji na ten temat
Na szczęście mam dużo chętnych na sadzonki, więc sobie zostawię mniej niż połowę.
Pierwszy raz wysiałam pomidory, nie wiedziałam jakie będą wschody. Zużyłam całe opakowanie, a dopiero potem poszukałam informacji na ten temat
Na szczęście mam dużo chętnych na sadzonki, więc sobie zostawię mniej niż połowę.
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W mojej wniesionej do domu donicy takie kuleczki na pomidorach już się zawiązały Czekam na lepszą aurę, żeby wystawić donicę na jej miejsce, czyli na taras.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Agnieszka
Aguss85 jaka to odmiana już ma takie duże owoce? Ja mam odmianę remiz w donicy. Mam ją pierwszy raz w donicy, raz miałam w szklarni. Szybko rośnie,pierwsze grono już kwitnie, a drugie ma już pączki. Wysiewałam 10 lutego.
- Aguss85
Telimenko to Balkonzauber. Na Smurfie też wisi pierwszy owoc i na Tumbling Tomie.
Agnieszka
Agnieszka
- Aguss85
Aha, siałam 9 stycznia, pod lampy, na próbę. Pewnie dlatego takie szybkie są.
Agnieszka
Agnieszka