Wyżlin - lwia paszcza
- mamaAmelka
- 200p
- Od: 26 mar 2017, o 09:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wyżlin - lwia paszcza
Moje też czekają na pikowanie... Już się o nie proszę od jakiegoś czasu...
mamaAmelka, będziesz swoje lwie paszcze uszczykiwać?
mamaAmelka, będziesz swoje lwie paszcze uszczykiwać?
- mamaAmelka
- 200p
Nie wiem. Pierwszy raz je hoduję. Moja odmiana jest karłowa. Muszę dokładnie przeczytać wątek i skorzystać z doświadczenia forumowiczów
-
- 100p
- Od: 27 lut 2016, o 00:31
Pypylna nie uszczykuj lwich paszczy. One się rozkrzewiają same. Swoje pikowałam w fazie liścieni, bo zdecydowanie za gęsto wysiałam i teraz, chociaż są podobne, a może nawet mniejsze niż na zdjęciach mamaAmelka już widać, że się rozkrzewiają. Stoją pod dogrzewanym nocami tunelu foliowym, bo nocami bywa u mnie zimo, jutro zrobię zdjęcia i wstawię. Na początku myślałam, że jakieś nasionka dodatkowo wykiełkowały, ale po sprawdzeniu, okazało się, że takie maluchy już puszczają pędy boczne. Mam odmianę karłową.
- mamaAmelka
- 200p
No właśnie niektóre z moich również miały po dwa małe listki z boku. Niestety były mocno wybiegnięte i zdecydowałam się na głębsze pikowanie kosztem tych nowych listków. Mam nadzieję, że mocno przez to nie ucierpią. U trzech siewek boczne listki są widoczne, więc będę miała porównanie.
- mamaAmelka
- 200p
Moje niektóre również mają, po jednym lub dwu.
Przeczytałam na wątku, że LP nie boi się chłodów, więc część wyniosłam do tunelu. Na noc będę na razie przykrywać agrowłókniną. O kilku nocy nie ma przymrozków i raczej już nie będzie, więc zaryzykowałam
Przeczytałam na wątku, że LP nie boi się chłodów, więc część wyniosłam do tunelu. Na noc będę na razie przykrywać agrowłókniną. O kilku nocy nie ma przymrozków i raczej już nie będzie, więc zaryzykowałam
Ja swoje już chyba z miesiąc trzymam na zewnątrz w nieogrzewanej szklarni. Wolno rosną, ale zimno im nie szkodzi. Podczas zimniejszych nocy nakrywam podwójną agro. Szklarnia stoi na balkonie, na 1 piętrze. Niedawno je pikowałam, jakby pojawiło się to upragnione słońce, to od razu by podrosły
- mamaAmelka
- 200p
Moje wyniesione wczoraj wyglądają świetnie. Mam wrażenie, że się uśmiechają
Resztę też przeniosę, będzie trochę luźniej przy oknie
Resztę też przeniosę, będzie trochę luźniej przy oknie
- mamaAmelka
- 200p
Witam. Wysiałam w marcu lwią paszcze niską. Czy można ją wsadzić też do skrzynki na balkon? Co ile sadzić jedną sadzonkę w skrzynce balkonowej, oraz w gruncie?
Nie wiem jakie kolory będą i zastanawiam się czy już je popikować czy poczekać aż zakwitną.?
Nie wiem jakie kolory będą i zastanawiam się czy już je popikować czy poczekać aż zakwitną.?
Jak może być jeszcze lepiej???
- mamaAmelka
- 200p
- mamaAmelka
- 200p