Nie ma jak u Seby

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nie ma jak u Seby

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Seba, przykro mi bardzo z powodu kurcząt :( A odnalazła się ta kwoka w końcu?

Zdjęcia niesamowicie kontrastowe, w zeszłym tygodniu pokazywałeś nam zimę, a teraz nam pokazujesz lato ;:215 Niebieskie niebo i zielona trawa - niesamowity, wytęskniony widok ;:173

Narcyzy cudne ;:167
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Oj Sebuś współczuje tego strasznego widoku !!! Sam bym się załamał gdybym to zobaczył.
Gdybym był na miejscu ustaliłbym właścicieli tych psów i oklepał ... właścicielowi.

Co do prezentu i malinek .... ;:215

Głowa do góry i miłego poniedziałku.
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Sebastian strasznie mi przykro z powodu kurcząt :cry: takie słodkie były echh a potem się dziwią ,że myśliwi strzelają do psów w lesie, psy poza domem to okropne drapieżniki, nawet nie wiecie co robią małe nawet przytulaśne pieski w lesie :evil: widziałam na własne oczy wybebeszoną sarnę , z brzucha wyłaziło na pół zjedzone młode, a kto winowajcą? obok dwa małe pieski w typie takich skundlonych jamników. Dlatego ja jestem za strzelaniem, normalny człowiek psów pilnuje i nie puszcza luzem i tyle.
Sorki ,że wątek zaśmieciłam :D
Widzę ,że ziemniaki sadziłeś w tym terminie co i ja , zobaczymy komu wzejdą pierwsze :tan
Nie bałeś się już sadzić kapustnych w ziemię?? ja się zastanawiam właśnie nad tym ;:224
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Psy winne bo głodne pewno były, to próbowały coś upolować.
Ale ja bym się wzięła za ich właścicieli ;:163 jeść toto im nie da tylko wypuszczają na noc , żeby same coś sobie znalazły.
Żal im nawet miskę napełnić , bo szkoda ;:14 , ale to że innym szkody narobią to nie ich szkoda. ;:161
Takim to powinno się psy odbierać i dawać taki mandat, żeby na zawsze zapamiętali, albo wsadzać do paki z długim terminem prac społecznych dla wsi i pokazać wszystkim jacy to z nich są dobrzy i wierzący ludzie.

Szkoda mi strasznie twoich kurczaczków, tak się z nich cieszyłeś i takie były ładne.
Jak widać słabo je zabezpieczyłeś, teraz już wiesz co należy zrobić, aby były bezpieczne.
Wszystko trzeba przewidzieć, nawet głupotę i zazdrość innych.
Sebastian ;:196 dzięki, ale ja mam na prawdę bardzo mało miejsca, nie chcę wykorzystywać twojego dobrego ;:167 i nie miałabym się czym zrewanżować.
Wystarczy tego co już mam zapisane. :D
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Luka85
100p
100p
Od: 8 lip 2012, o 22:32

Post »

Tak sobie myśle, że wąłsnie ten kto w takich warunkach produkuje rozsadę jest profesjonalistą, a nie ten co wciska tylko guziki w i wszystko ma zautamatyzowane.
Ja włąsnie zakończyłem wynoszenie rozsad pod tunel, nareszcie w domu można swobodnie otwierać okna :D :D :D
Zapraszam do Siebie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=101110" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Łukasz
Awatar użytkownika
mamaAmelka
200p
200p
Od: 26 mar 2017, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Szkoda kurczaczków :-( To musiał być przykry widok. Moja sunia ostatnio złapała, zjadła i zwymiotowała gołębia, ale to było na naszej posesji. Biedak musiał być oswojony, bo mój bern jest z tych wolniejszych. I żeby nie było :wink: codziennie dostaje swoją porcję karmy (muszę jej odmierzać, bo strasznie łakoma i ma problemy z nadwagą).

Świetne fotki kwiatków ;:333 Od razu czuć wiosnę :D
jagusia111

Post »

Seba celuj raczej w jakąś mechatronikę lub coś w ten deseń. To jeden z niewielu pewnych kierunków w obecnych czasach (kiedy ja wybierałam się na studia o czymś takim nikt jeszcze niestety nie słyszał ;:306 , a szczytem techniki był komputer na dyskietki działający w DOS-ie ;:306 ). A po godzinach możesz sobie grzebać w ziemi i prowadzić szkółkę.

Lenka tylko, że czasem się zdarza, że nawet najlepiej pilnowany pies nawieje więc nie byłabym tak całkowicie jednoznaczna z tym strzelaniem. Trzeba by jednak najpierw zrobić rozeznanie co do sytuacji danego czworonoga.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit ,

Mam już trzech klientów na kwiaty ;:138 Więc z nadwyżkami nie będzie problemu. W czerwcu zrobię miejsce do wysiewu wielu bylin, które za rok będę sprzedawał. Jednoroczne będą tylko mały dodatkiem w ogrodzie np. petunie, żeniszki czy aksamitki. Już postanowione .
Nie chcę się skupiać w większość na jednorocznych bo wiecie... przy tym jest wiele pracy a kwitną tylko jeden sezon.
Byliny są równie piękne, wyrastają każdego roku. Pięknie rozrastają się i można je rozmarzać przez podział.
I jeszcze przypomniało mi się, że w maju przyjdzie do mnie paka z 20 sadzonkami chryzantem ;:oj Gdzie ja to posadzę ;:224
I jeszcze jedna w majówkę z mnóstwem bylin ;:oj I pod koniec maja z morwami ( 15 szt :tan ) i też bylinami. Na razie jeszcze dokładnie nie wiem z jakimi.
Ostatnio zapomniałem napisać, że odstałem wielkąąą pakę bylin od Soni ;:196 Dziękuję ;:138
Wielką kępę przywrotnika podzieliłem na 34 części (albo 43? :;230 nie pamiętam). Obsadziłem nim trzy rabaty, teraz tylko dosadzić na zmianę kocimiętki albo bodziszki.
Myślę, że efekt będzie czarujący :wink:

Dominika nigdy się nie zdarzyła taka sytuacja. Szkoda bo były już dość duże.
Kwoka na szczęście się odnalazła, ale jajek już nie ma :lol:
Kwiecień zmienny jest, potrafi mocno namieszać. Aż się wierzyć nie chce, że tydzień temu było tyle śniegu, że dojść do tunelu nie mogłem :;230

Piotruś już jest lepiej, jeszcze cztery kwoki na jajeczkach siedzą więc coś tam się wylęgnie.
Tylko jak znaleźć właścicieli ? Tych psów jest kilkanaście :roll:
Musimy się zgadać odnośnie malin :) Jesień będzie ok ?

Lenka a wiesz, że to były właśnie małe pieski ? Jeden to pekińczyk chyba a drugi to nie wiem.
Jak ja tej rasy psów nie lubię :roll: Głupie toto jak but z lewej nogi :;230
Niestety ludzie nie pilnują swoich podopiecznych, łażą gdzie chcą i mają to w du... :evil:
Nie raz najadłem się strachu gdy spotkałem wilczura na grzybach. Zawał gwarantowany ...
Twoje ziemniaki szybciej wzejdą bo moje miały b. małe kły.
Jedna odmiana miała tylko większe.
Nie, nie boje się :lol: Od ochrony przed przymrozkiem mam białą agro :wink:
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Niestety to właściciel odpowiada za psa, musi tak go zabezpieczyc aby nie narobił szkody. Ja nauczona doświadczeniem (pies sąsiadów) wiem, że niektórych to tylko wystrzeleć można... taka jest smutna rzeczywistość i dlatego mam nowe odrodzenie z podmurówką wszędzie by kundel nie posilił się moimi kurami.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko psy trzeba karmić a nie zostawiać na samopas :wink: Tego dziadostwa jest pełno, przyjdą i wszystko z misek psów zżerają :roll:
Może znasz jakiś sposób żeby odnaleźć właściciela psa ? Musiałbym chyba wszystkie złapać i dać ogłoszenia w necie, że psy znalazłem :;230
Płacz nic nie da, nauczka na przyszłość. TYLKO to nie moja wina...
Ciągle się z tatą sprzeczam żeby bramy na pole nie otwierał jak go nie ma na podwórku. Poszedł spać a ja nawet nie widziałem, że kury są na polu . Ciągle jest to samo, ale moje gadanie nic nie pomaga. To samo z kurami, które rozgrzebują redliny z marchewkami i pietruszkami.
Nic nie dociera i robi tak samo. Już nerwów do tego nie mam. Tak samo rozgrzebały mi truskawki kilkanaście razy jesienią a teraz zniszczyły rabarbar.
Widzę, że kupiłaś sobie petunie, więc ja dam Ci ładne odmiany - kilka sadzonek :wink: Tylko cciiiiicho :lol: bez gadania :;230

Łukasz dzięki :D Nie jest łatwo to ogarnąć, ale jak widać na zdjęciach wszystko rośnie całkiem, całkiem.
Ja musiałem rozsady wynieść wcześniej z domu bo mama chciała mnie za drzwi wyrzucić :;230
Wszędzie w domu ziemia, okna otworzyć nie można i szyby się brudzą. Dobrze, że tunel jest ;:108

Amelka gołąb pewnie był oswojony, taki jak w mieście :wink:
Moje psy wchłaniają karmę tonami, ale tego po nich nie widać . Ruch to zdrowie :D

Aga
o niet, mechatronika nie dla mnie ;:185 Wolę coś związanego z geografią, którą kocham :D

Aniu święta racja ! A jak ktoś nie umie się nim zajmować to niech zrezygnuje.
Jednak ludzi nie da się nauczyć rozumu, taka smutna prawda :?
Chciałbym żeby działka była ogrodzona, ale obecnie to niemożliwe ;:185
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Zawsze powtarzam to nie wina zwierzęcia tylko właściciela ale jak to ustalić a nawet jeśli ustalisz jak znam życie to niewiele da tylko lać w mordę i patrzeć czy równo puchnie ale to nie polecam. U mnie łazi taki facet z pięknym dużym psem i zawsze robi przed wejściem na działkę, zwracałam uwagę to mi nalał kleju do kłódki, kupiłam specjalny płyn do odstraszania ale bezpieczny dla psa też nic nie dało.

Mama trochę racji ma, gdyby nie ta pogoda to już wszystko poszło by z domu i u mnie też tak jest. Dobry ten tunel robi za biuro i halę produkcyjną ;:138
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Jak Sebuś wolisz. Może być jesień. Nie widzę problemu kolego ;:215