Moja odskocznia
- wrigley
- 500p
- Od: 5 mar 2009, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja odskocznia
Pewnie i tak będzie Aniu, tak dwa lata temu odbiła u mnie budleja. W każdym razie liczę na to bardzo:)
Zdjęcia ścieżki będą po majówce, jak już je ostatecznie wkopię.
Zdjęcia ścieżki będą po majówce, jak już je ostatecznie wkopię.
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Do niedawna nie wiedziałam, że masz swój wątek.
Miło pooglądać kolejny ogród położony po sąsiedzku.
Jednak nie kojarzę, w którym dokładnie miejscu on jest.
Miło pooglądać kolejny ogród położony po sąsiedzku.
Jednak nie kojarzę, w którym dokładnie miejscu on jest.
- wrigley
- 500p
Witaj Madziu
A kojarzysz gdzie ma działkę Grażynka - księgowa? Chyba byłaś kiedyś u niej na koniu? To jak staniesz na drodze i po prawej stronie będziesz miała Grażynki działkę, to moja jest pierwsza od lewej przy samej drodze.
A kojarzysz gdzie ma działkę Grażynka - księgowa? Chyba byłaś kiedyś u niej na koniu? To jak staniesz na drodze i po prawej stronie będziesz miała Grażynki działkę, to moja jest pierwsza od lewej przy samej drodze.
- wrigley
- 500p
No w końcu przyjechałam do domu...odpocząć . Jeden jedyny dzień spośród 9 spędzonych na działce siedziałam w domku,a resztę spędziłam na pieleniu, koszeniu, sianiu i ogarnianiu ogrodu. Na szczęście przez 4 pierwsze dni miałam pomoc koleżanki.
W końcu pokazały pierwsze kwiatki moje ulubione tawuły:
Aniu - Ann_85 - obiecane zdjęcie wkopanych kwiatków betonowych:
-- Pn 08 maja 2017 13:24 --
Marysiu - kupiłam YaraMile, pół worka starczyło mi na podsypanie całej działki.
W końcu pokazały pierwsze kwiatki moje ulubione tawuły:
Aniu - Ann_85 - obiecane zdjęcie wkopanych kwiatków betonowych:
-- Pn 08 maja 2017 13:24 --
Marysiu - kupiłam YaraMile, pół worka starczyło mi na podsypanie całej działki.
- Carmelka00
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lut 2015, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O jak to się wszystko już rozwinęło
Mam pytanie jak się nazywa ten kwiatuszek na 6 zdjęciu? dostałam takie kwiatki niedawno i zastanawiam się czy do ogrodu mogę je wkopać i czy one są wieloletnie?
Fajnie z tym oświetleniem pod skarpą mi się marzy takie samo ale pod krzewy co większe , aby od dołu ładnie podświetlało mi wieczorem
Mam pytanie jak się nazywa ten kwiatuszek na 6 zdjęciu? dostałam takie kwiatki niedawno i zastanawiam się czy do ogrodu mogę je wkopać i czy one są wieloletnie?
Fajnie z tym oświetleniem pod skarpą mi się marzy takie samo ale pod krzewy co większe , aby od dołu ładnie podświetlało mi wieczorem
- wrigley
- 500p
Lenko, to osteospermum - stokrotka afrykańska. Do ogródka możesz ją przenieść jak najbardziej. Niestety jest jednoroczna, ale cudna i dość ładnie się rozkrzewia.
A te lampeczki pięknie wyglądają nocą, dają ciepłe, żółte światło i świecą tak jakby promyczkami.
A te lampeczki pięknie wyglądają nocą, dają ciepłe, żółte światło i świecą tak jakby promyczkami.
- Ann_85
- 1000p
- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Betonowe kwiatki
Jestem dumna z rozpowszechniania dobrych praktyk
Jestem dumna z rozpowszechniania dobrych praktyk
Olu fajnie że miałaś możliwość popracować w ogrodzie. Efekty widać od razu . Tulipanki masz piękne, zresztą reszta kwiatów też imponuje. Oby tylko mróz ominął twoje królestwo.
- Carmelka00
A szkoda ,ładne są te stokrotki te kwiaty z betonu sama robiłaś? to coś ale te liście tak?
- wrigley
- 500p
- Carmelka00
A myślałam ,że to takie odlewane z cementu ja planuję takie poidła dla ptaków zrobić, jak tam dużo zrobionych prac w ogrodzie w miniony weekend? i jak tam pogoda?
- wrigley
- 500p
Poidełka dla ptaków? Brzmi ciekawie, masz już jakiś projekt?
Nie byłam na działce w weekend niestety - mieliśmy Komunie u znajomych, a za tydzień nasz młody będzie miał rocznicę swojej Komunii, ale na samą sobotę chociaż pojedziemy, bo mam trochę do wsadzenia Wczoraj byłam w ogrodnictwie i kupiłam jasnotę, kosmos (to poszło na balkon), komarzycę, cis i margaretki, ale oprócz tego będzie 40 sztuk świerków i na to wszystko dorzucę pomidory. Pytanie tylko czy wystarczy czasu
No i mam nadzieję, że się utrzyma. Bo na razie jest bardzo przyjemnie.
Nie byłam na działce w weekend niestety - mieliśmy Komunie u znajomych, a za tydzień nasz młody będzie miał rocznicę swojej Komunii, ale na samą sobotę chociaż pojedziemy, bo mam trochę do wsadzenia Wczoraj byłam w ogrodnictwie i kupiłam jasnotę, kosmos (to poszło na balkon), komarzycę, cis i margaretki, ale oprócz tego będzie 40 sztuk świerków i na to wszystko dorzucę pomidory. Pytanie tylko czy wystarczy czasu
No i mam nadzieję, że się utrzyma. Bo na razie jest bardzo przyjemnie.