Papryka do gruntu. Część 7
- Margo_margo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 lip 2014, o 13:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Papryka do gruntu. Część 7
Poprzednia część wątku jest tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=42&t=92429
Moje do gruntu są w różnej fazie wzrostu
Ta "żyrafa" to ostra Cyklon. Zaczyna się "rozwidlać" a tu szans na wyprowadzkę na balkon przez najbliższy tydzień nie ma.
Jedna słodka mimo, że nie największa już zaczyna pączkować. Pierwszy pąk usunięty, reszta niech sobie rośnie
A ta sierotka nie dość, że bardzo się ociągała z kiełkowaniem to jeszcze wyskoczyła w ciasnym kasku. Próbowałam nawilżać łupinę żeby ściągnąć ale w efekcie urwałam niemal całe liścienie. Dziś wypatrzyłam zaczątek liści właściwych. Jestem ciekawa, jak sobie będzie radziła
Moje do gruntu są w różnej fazie wzrostu
Ta "żyrafa" to ostra Cyklon. Zaczyna się "rozwidlać" a tu szans na wyprowadzkę na balkon przez najbliższy tydzień nie ma.
Jedna słodka mimo, że nie największa już zaczyna pączkować. Pierwszy pąk usunięty, reszta niech sobie rośnie
A ta sierotka nie dość, że bardzo się ociągała z kiełkowaniem to jeszcze wyskoczyła w ciasnym kasku. Próbowałam nawilżać łupinę żeby ściągnąć ale w efekcie urwałam niemal całe liścienie. Dziś wypatrzyłam zaczątek liści właściwych. Jestem ciekawa, jak sobie będzie radziła
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Papryka do gruntu. Część 6
Seba bardzo ładną masz tą rozsadę. Czym je nawozisz? I w jakiej temperaturze są trzymane?
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Kasiu papryki są w tunelu od prawie miesiąca. Dawno ich nie zawoziłem, wcześniej nawozem do ukorzeniania rozsad po pikowaniu.
Temperaturowych rewelacji to one nie mają
Temperaturowych rewelacji to one nie mają
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Co Ty Seba piszesz. Właśnie widać, że słońca z racji tego że są w folii mają dostatecznie, a i grzanie na noc daje super rezultaty, bo papryczki są ładne i równiutkie.
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Wiem, wiem , ale wolniej rosną niż w domu z racji niskich temperatur rano. Całą noc się nie pali w piecyku
Ostatnio pogoda nawet w dzień nie sprzyja a w dzień jestem w szkole, więc tunel nie jest ogrzewany
Ostatnio pogoda nawet w dzień nie sprzyja a w dzień jestem w szkole, więc tunel nie jest ogrzewany
- papryczka07
- 50p
- Od: 13 kwie 2017, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Żółta papryczka jak ładnie wykiełkowała a jedna jeszcze nadal kiełkuje ;)
6 nasionek zasianych później będzie trzeba się bawić z rozsadą ale to muszą wyrosnąć ładnie ;)
Jak wasze papryczki ? jakie odmiany oraz kolory macie ?
PS. tam z tyłu rośnie mi arbuz ;) ciekawe czy się uda ;) !!! zasiałam ogółem 3 arbuzy. a moja mama też zasiała pozostałe 3 pestki arbuza moje jednak wyszły szybciej
są w temperaturze około 25 stopni tak samo jak papryczki ;) UPRAWIACIE ARBUZA ?
6 nasionek zasianych później będzie trzeba się bawić z rozsadą ale to muszą wyrosnąć ładnie ;)
Jak wasze papryczki ? jakie odmiany oraz kolory macie ?
PS. tam z tyłu rośnie mi arbuz ;) ciekawe czy się uda ;) !!! zasiałam ogółem 3 arbuzy. a moja mama też zasiała pozostałe 3 pestki arbuza moje jednak wyszły szybciej
są w temperaturze około 25 stopni tak samo jak papryczki ;) UPRAWIACIE ARBUZA ?
Bądź cierpliwy.
Nigdy się nie poddawaj.
Nigdy się nie poddawaj.
Opadające liście papryki (warunki domowe)
Od jakiegos czasu zauwazyłem że największa z 3 posadzonych w tym samym czasie papryk zaczyna mieć problemy.
Otóż jej liście zaczeły opadać w dół (tak jakby więdły). Od razu mówię że jeżeli chodzi o podlewanie to rośliny ciągle mają wilgotną ziemie (kupioną w sklepie).
Papryki niczym nie nawożone od posadzenia stoją na parapecie.
Co może być przyczyną i jak temu zaradzić?
Otóż jej liście zaczeły opadać w dół (tak jakby więdły). Od razu mówię że jeżeli chodzi o podlewanie to rośliny ciągle mają wilgotną ziemie (kupioną w sklepie).
Papryki niczym nie nawożone od posadzenia stoją na parapecie.
Co może być przyczyną i jak temu zaradzić?
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Re: Papryka do gruntu. Część 7
Czy papryki też już wynosicie do hartowania?
Seba,Ika, piękne papryki
Seba,Ika, piękne papryki
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
Mojej rośnie dopiero druga para liści właściwych, do hartowania jeszcze sporo czasu.
Iza
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Arsal, pewnie mają za mokro.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie