Moje różne zakątki.... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje różne zakątki.... cz.2

Post »

Witaj, Aniu. Z przyjemnością oglądam znajome zakątki. Widać jak roślinki stają się większe z roku na rok. Dobrze, że do nas dotarły tylko resztki śnieżnych płatków, bo żal było patrzeć na relacje z zimowymi widokami w innych częściach Polski. U mnie czereśnie kwitną w tą niesprzyjającą aurę - szkoda owoców.
Bardzo kolorowa jest już Twoja działka, przyjemnie popatrzeć. Będę podziwiała, jak zawsze, z zachwytem dla Twoich zdjęć.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To okropne, że ktoś wykorzystuje Twoje zdjęcia, bez zapytania o zgodę ;:222 Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca.
Bardzo spodobały mi się te same tulipany co Jadzi. Te biało obrzeżone liście są śliczne. Rococo uwielbiam ;:167 Te ząbki na brzegach płatków..... :tan
Niech tylko Twój powojnik dostanie trochę ciepła, to na pewno rozwinie pąki. Widać, że już tylko czeka na sygnał ;:63
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Aniu ;:100
Tulipany u Ciebie mają chyba całą paletę barw.
W grillo-wędzarni to chyba nawet zamieszkać mozna, takie to duże. Oj, jak będzie smacznie służyło!
Czytałam z uwagą od samego początku, więc dowiedziałam się o tych Twoich zdjęciach ;:168 Czasami brak słów.
Ale w Twoim ogrodzie za to pięknie!
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, piękne zdjęcia ślicznych tulipanów. ;:138
Kiedyś w końcu rozwiną kwiaty, a w ogóle dłużej w tym roku zdobią rabaty. ;:333
Powojnik 'Maria Skłodowska Curie' nie przeżył u mnie już pierwszej zimy, mimo że starannie go zabezpieczyłam od wiatrów i mrozów. ;:222 A tak pięknie i wieloma kwiatami popisywał się latem. :tan
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu a ja dla przekory prowadzę swoją krzaczastą magnolię Susan w formie kompaktowej. Ma wyglądać jak smukłe, niewysokie drzewko. ;:224
Fiona jest ślicznym kotem. Pomyziaj ją za uszkiem.
Czekamy na ciepełko i rozwijanie się tulipanów. ;:65
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Hej Aniu, podobno powiększyłaś włości o dodatkowy ogród. Clematisy cudowne to i fotki kradną zwłaszcza, że pięknie uwiecznione. U na śnieg wielkimi płatami popaduje a u Ciebie kolorowo wiosennie. Kto stawia Ci grill ? bardzo równa fachowa robota :wink:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Piękne wiosenne zdjęcia ;:333 Wypogodziło się wreszcie u ciebie?
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Jestem i ja w nowym wątku .Piękne te tulipany szczególnie ten prawie czarny
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit Co to za wiosna , zimno, deszcz leje i leje. ;:222
Tyle pracy w ogrodzie, a tu nie a jak i kiedy popracować.
Prognozy pogody też nie są rewelacyjne na te bliskie dni.Taka kratka.
nic może , w tej kratce da się nadrobić zaległości ogrodowe.A i warzywnik trzeba dokończyć dosiać, iglaki przyciąć,kwiaty jednoroczne nie wszystkie wysiane.Przyciąć wszystkie obrzeża.a będzie wolnego to może dam radę. A Chwasty? czy je ogarnę ? Zobaczymy.Kilka dni b
koziorozec-Martuś Chłodno,ale jak widzę obserwując codziennie w drodze do pracy rośliny się rozwijają.Czyli wiosna idzie do przodu.Szkoda,że temperatury nie idą do przodu, wzwyż .
Trochę tego ogrodu przy domu staram się na tygodniu coś w nim zrobić .Oj nie , jeszcze to nie jest po mojemu.Małymi kroczkami to się posuwa.Może byłoby tez inaczej,ale teraz dokupiliśmy dwie działki na Dębowym, za nami 16 a.Czyli teraz juz będę miała 23.
Ale tam tez pomału będziemy to robić.Plan jest taki aby w tym roku tylko odkrzaczyć ,doprowadzić do normalnej ziemi.
Ten rabarbar dłoniasty bardzo mi się podoba.Na razie wpisuję go na listę do późniejszych zakupów.
Aguś85 Oj, cieszę się ,że jesteś, nie ważne, czy na początku, czy dalej.Ważne ,że jesteś i już ;:196
Dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego ogrodu i Fiony.
Magnolia Ann jest ciekawa.Pąki ma ciemno różowe, spód,a jak rozkwitają kwiaty to środek jest blady, jasny róż :D
Dynie już siałaś ?? Ja chce na weekend trochę do gruntu.A te od ciebie do kubeczków już posadziłam
silvarerum-Sylwio Powojnik Kaiser jest piękny.Ale dużo powojników jest pięknych .Ja mam do nich słabość ;:167
Oj do sadzenie na nowym areale do daleka droga, tam jest krzak, na krzaku, przeplatane drzewami .W tym roku pomału 16 arów trzeba wyciąć .Na jesień mam umówionego pan , który powyrywa korzenie.
daysy Och, to jesteś dzielna . tyle stronek zwiedziłaś, mojego ogrodu.Ja tez lubię więcej pooglądać u rożnych. Ale ostatnio brak czasu.Nic teraz duzo wolnego, jak będzie padać i nie da popracować po ogrodzie to będę miała miłą lekturę ogrodową.Tylko często z takiego zwiedzania nowe chciejstwa się pojawiają. ;:7 Ty tez tak masz??
karolacha-Karolinko Dziękuję za miłe słowa.Ann jest ciemna tylko w pąkach i od spodu kwiatów.
Te nasze zwierzaki sa jednak wierne.Nawet obchody ogrodowe z nami robią :)
To fakt, mam bardzo zaradnego męża.dużo sam zrobił.I ciągle robi,W 80 % pierwszy raz.Ale doczyta, dopyta i jakoś dobrze mu to wychodzi.A ogrodem się zaraził .Nawet już na roślinach się zna.
korzo_m-Dorotko Jeszcze Fiona będzie dużo razy, bo i ona ogród lubi i obchody ze mną.
Wszystkie powojniki atragene kwitną wcześniej.Warto i takie mieć i te co kwitną latem .
to może i prawda,że każdy ogrod ma słabsze zakątki, co tam z aparatem nie warto chodzić ;:306
ASK_anulla-Aniu witaj, miło mi ,że jesteś u mnie.
A wiesz od kiedy mam watek ogrodowy, to robię dużo zdjęć i widzę jak rośliny podrosły. Jak ogród się zmieniał i zmienia.Szkoda ,że wcześniej nie robiłam zdjęć.Byłyby większe połączenia :)
no tak śnieżek z deszczem tylko dotarła do nas.Ale zimno .U mnie jedna kwitnąca śliwa zmarzła.a reszta też drzewek kwitnie.a bzyczków zapylających nie ma.Zimnica.Szkoda, bardzo, bo owoców może nie być ;:145
Iwonko1 To prawda.Nigdy nikt nie powinien kraść i wykorzystywać do swoich celów korzyści materialnych. .Zwłaszcza sprzedaży roślin .
W sobotę cyknę nowe zdjęcia i tych tulipanów z białym obrzezam i ich nazwę podejrzę :) Rococo i ja lubię.Musze ich więcej dokupić na jesieni. Duzo roślin czeka na ciepełko i na rozkwit i na nasze radości ;:173
Beaby-Baetko; plocczanka-Lucynko Tulipanów jeszcze będzie będzie.Uwielbiam je.Ale nie które jakoś mi się zmniejszyły cebulowo ;:188
Grillo-wędzarnia może i duża.Ale mąż tak wymyślił i tak realizuję.A muszę przyznać,że on wie co robi ;:108
No tak , firma ogrodnicza, trudniąca się sprzedażą roślin, nigdy nie powinna kraść cudzych zdjęć.Nawiązuje się kontakt, pisze i odkupuje takie zdjęcia, które im się podobają , nieprawdaż ??Ale to świadczy jacy to ludzie reprezentują taka firmę ;:222
Lucynko- zmartwiłaś mnie tym, że Powojnik Maria Skłodowska Curie, taki wrażliwy i nie przetrwał zimy.Oj.
Dziękuję za miłe słowa.Ale i u was jest pięknie .
aneczka1979-Aniu Teraz jak sobie namyślimy tak możemy rożnie i rożne rośliny prowadzić.I to jest ciekawe .
Fiona już wymizana .Dzięki. :)
A na ciepełko to wszyscy czekamy, i to bardzo, bardzo .
Ewa w Witaj!! ;:196 Tak, powiększyliśmy swoje włości.
Na razie do pracy.Dziękuję bardzo za miłe słowa.Oj ta pogoda jest dziwaczna, zimna.Co to za wiosna, brr!
Grilo-wędzarke po raz pierwszy w życiu stawia mój mąż. Jak i dużo rzeczy robił pierwszy raz.I muszę przyznać,ze wszystko mu dobrze wychodziło.także ufam,że będzie i tym razem dobrze.Dla siebie, to dużo się che..Dziękuję za pochwałę.
clem3-Małgosiu Cały dzień coraz lało i padało. Zimno.To nędza a nie wypogodzenie.
Dzięki wielkie za miłe słowa ;:168
Marzenko77 witaj !!Mam nadzieje,że będzie cieplej i więcej radości z rozkwitających i rosnących roślin ;:108

Dzisiaj nie zrobiłam,żadnych zdjęć.Zimno, deszcz ciągle leje.I przed pracą i po pracy( i jak widziałam podczas pracy też )
Nie chce się chodzić nawet po małym ogrodzie :roll:
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu Twoje piwonie są już dorodne ,moje też ,ale Twoje to już zaraz zakwitną! Tulipanki tylko na słońce czekają nie chcą wpuścić deszczu do wewnątrz .Rośliny dają rady . :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Aniu wszyscy chyba maja podobnie w tym roku, czyli wielkie zaległości w pracach.
Nie rozpieszcza nas ten rok od samego początku.
Co będzie dalej, zobaczymy i tak nic nie możemy zrobić lepszego jak tylko zaakceptować to co jest.
Miłego weekendu i czekam na dalsze wieści. ;:168 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, tulipany za chwilę pokażą na co je stać. Moje na podobnym etapie. Tylko część tych odważniejszych trochę pokazała kolorków. Reszta trzęsie się z zimna i czeka na ciepło i ;:3
Fiona ;:167 Jak ja jej dawno nie widziałam. To moja forumowa ulubienica ;:108
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dziś cały dzień z małymi przerwami pada.Mokro ale w końcu się ociepliło, popołudniu :)
aż przyjemniej czuć wiosnę a nie zimnicę ;:173
Babciabenia-Bożenko Witaj!!
Moje piwonie sa naprawdę w rożnym stadium rozwoju liści .To tylko ta majowa jest najbardziej rozwinięta .I ma pączki kwiatowe.
Tulipanki mam nadzieję,że jutro mi pokażą swoje piękno ;:108
kogra-Grażynko Dobrze,że do czwartku ma wolne.To może to wszystko jakoś w końcu ogarnę :)
Ta wiosna jest bardzo kapryśna, zimna, ni daje mam się nacieszyć ogrodami ani popracować dobrze.
Masz rację narzekanie nic nie da.Trudno taki kwiecień, mam nadzieję,że maj będzie lepszy i to duzo :uszy
Dziękuję i Tobie też życzę dobrego weekendu i owocnych prac. ;:196
Dorotko350 Mam nadzieję,że przez te dni, które ma wolne i popracuję i zobaczę piękno tulipanów i rożnych innych roślinek.
No tak, dawno Fiony na forum nie było ;:306 Fajnie,że ci sie ona podoba, nam też ;:167

Fotki wieczorne z miejskiego ogrodu :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Rococo coraz piękniejsze :P
Obrazek
Dziś kupiłam sobie m.in. taką skalnicę :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”