Kosiarka - niedroga - jaka
Re: Kosiarka - niedroga - jaka
Masz jeszcze z el.rozrusznikiem i napędem Snappera NX90V
...a Snapper też nie głupi
Kup maszynę z silnikiem Honda albo Kawasaki to nie będziesz miał problemów z zapalaniem
Kup maszynę z silnikiem Honda albo Kawasaki to nie będziesz miał problemów z zapalaniem
A czy kosiarki Weibang to dobry wybór? Wyglądają na solidne a ceny aż tak nie powalają.
- asprokol
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2012, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wybrałem Stiga Twinclip 55 SEQ B. Zdecydowało "parkowanie" i funkcja mycia.
sam bym jej nie kupił,produkt chiński ale nie taki zły,cena wysoka aż za wysoka,lepszą jakość i niższą cenę masz w kosiarkach World,czy warto przepłacać za Weinanga?? jak dla mnie nie,ale sam zdecyduj cz wartowabik222 pisze:A czy kosiarki Weibang to dobry wybór? Wyglądają na solidne a ceny aż tak nie powalają.
I prawidłowo Życzę długiego i miłego użytkowaniaasprokol pisze:Wybrałem Stiga Twinclip 55 SEQ B. Zdecydowało "parkowanie" i funkcja mycia.
Ja też byłem nieufny. Jak wchodzi nowy chińczyk to zawsze staram się być ostrożny dopóki osobiście maszyn nie poznam. Jednak moje serwisy gwarancyjne sprzedają te maszyny i serwisują. Mają jak najlepsze zdanie o nich więc przestałem podnosić ludziom czujność. Przy okazji wizyt w serwisach oglądałem je i nie powiem złego słowa. W takiej cenie faktycznie są dobrą alternatywą dla markowych produktów.miachlbyk pisze:sam bym jej nie kupił,produkt chiński ale nie taki zły,cena wysoka aż za wysoka,lepszą jakość i niższą cenę masz w kosiarkach World,czy warto przepłacać za Weinanga?? jak dla mnie nie,ale sam zdecyduj cz warto
No i z tego co widziałem to maja wał Kardana a to chyba lepsze niż paski. Znawcą nie jestem ale chyba lepsze rozwiązanie.
Rozwiązanie czy lepsze i trwalsze tak ale w kosiarkach za ponad 4tyś,lecz te kosiarki są takie topory że raczej nadają się tylko na usługi komercyjne a nie na normalne działki przydomowe,nie dotyczy np.kosiarek Active które mają paski nad obudową i napęd dyferencjał,wał kardana jest dobrym rozwiązaniem ale pozostaje kwestia kto i z jakiego materiału go wytwarza,pasek zawsze się zerwie i można go wymienić a wał??,w tym przypadku jak wiemy jest jakaś niepewność,żeby to ocenić trzeba poczekać 4-5 lat a wtedy zobaczymy czy jest to typowo "chińska stal"czy stal lepszej jakości,czy te wały będą się ukręcały czy nie,osobiście ryzyko jest spore lecz zostaje jeszcze dostępność części zamiennych do tych maszyn i tu niestety też może być różnie,ja jestem w tym przypadku sceptykiem
Dzięki za informacje, zamówiłem KOSIARKA SPAL. GRL 460P HW 4W1 LONCIN 159 ale nie polecam sklepu Grass.com.pl zgubili moje zamówienie (muszę je jeszcze raz zrobić) do tego winą obarczają za to mnie, ogólnie wyjątkowo miła atmosfera Pozdrawiam
Witam wszystkich serdecznie.
Zacznę chyba jak większość - ponieważ moja dotychczasowa kosiarka elektryczna (KABIT E1000) po 14 latach służby, powoli kończy swój żywot - muszę nabyć coś nowego (swoją drogą sprawowała się bez zarzutu...). No ale wiadomo - kiedyś produkowano solidniej...
Powierzchnia trawnika przy domu - ok.300m2. Teren płaski.
Kosiarka ma być też elektryczna, w miarę jak najbardziej solidna i co ważne - lekka.
Przejrzałem już różne modele i myślę nad czterema modelami: HECHT 1434, AL-KO Comfort 34E, STIGA Collector 40E i STIGA Combi 36E.
HECHT w sumie najlżejszy (13kg) ale czy solidny? Z kolei AL-KO cięższy a Stiga Collector z tego co wyczytałem ma sporo negatywnych opinii. Ale Stiga Combi 36E - już sporo pozytywów.
Zapytam tak:
Co możecie polecić jeszcze oprócz tych modeli? Może coś GreenWorks (tylko to już chyba inny pułap cenowy...) albo innych firm?
Czy modele wymienione przeze mnie są warte polecenia?
Cena - do ok.500 (najlepiej... ) Chyba, że te moje propozycje to szajs i trzeba co nieco dołożyć...to dołożę...
Zacznę chyba jak większość - ponieważ moja dotychczasowa kosiarka elektryczna (KABIT E1000) po 14 latach służby, powoli kończy swój żywot - muszę nabyć coś nowego (swoją drogą sprawowała się bez zarzutu...). No ale wiadomo - kiedyś produkowano solidniej...
Powierzchnia trawnika przy domu - ok.300m2. Teren płaski.
Kosiarka ma być też elektryczna, w miarę jak najbardziej solidna i co ważne - lekka.
Przejrzałem już różne modele i myślę nad czterema modelami: HECHT 1434, AL-KO Comfort 34E, STIGA Collector 40E i STIGA Combi 36E.
HECHT w sumie najlżejszy (13kg) ale czy solidny? Z kolei AL-KO cięższy a Stiga Collector z tego co wyczytałem ma sporo negatywnych opinii. Ale Stiga Combi 36E - już sporo pozytywów.
Zapytam tak:
Co możecie polecić jeszcze oprócz tych modeli? Może coś GreenWorks (tylko to już chyba inny pułap cenowy...) albo innych firm?
Czy modele wymienione przeze mnie są warte polecenia?
Cena - do ok.500 (najlepiej... ) Chyba, że te moje propozycje to szajs i trzeba co nieco dołożyć...to dołożę...
Witam, jefnak po sezonie zimowym mam problem z kosiarka. Oleo mac gv53tk all road plus 4. Swieca daje iskre, jedt sucha, paliwa nalane dosc duzo, olej wymienilem dzis. Wajcha w pozycji start zeby ssanie bylo jak zawsze na poczatku. Ciagne za raczke nawet nie pyrka, moze z raz czy dwa cche cos duszyc ale nic nie daje. Trzymam oczywiscie przy odpalaniu raczke.. prosze o, wskazowki
-
- 200p
- Od: 5 cze 2013, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wstrzyknij trochę paliwa bezpośrednio do cylindra i sprawdź czy zapali na chwilę. Jeśli zapali to może być to problem z dostarczaniem paliwa do silnika (np. brudny gaźnik). Jeśli nie pali to sprawdź jeszcze raz świecę, kompresję itd.
Super Dzięki 1ml benzyny I za pierwszym razem poszloleszeg pisze:Wstrzyknij trochę paliwa bezpośrednio do cylindra i sprawdź czy zapali na chwilę. Jeśli zapali to może być to problem z dostarczaniem paliwa do silnika (np. brudny gaźnik). Jeśli nie pali to sprawdź jeszcze raz świecę, kompresję itd.