Ogród Biedronki641 cz.5
-
- 100p
- Od: 13 sie 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki641 cz.5
Szczerze powiedziawszy to obecnie nie wiem. Kilka dni temu do niego zaglądałam, muszę jutro popatrzeć na jakim jest etapie.
Pozdrawiam Dominika
Rośliny doniczkowe dominiki_sz
Rośliny doniczkowe dominiki_sz
- ewunia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Witaj Alu
Jak zawsze u Ciebie piękne kwiatuszki kwitną

Nacieszyłam oczy a i na

Dużo zdrówka dla psiulka - przyjaciółki
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
U Ciebie też jest bardzo ciekawie, naprawdę nie masz powodów do kompleksów. ;-)
Co do judaszowca ? mój wygląda jak trzy ćwierci do śmierci... Większość wiosennych młodych liści po prostu wymarzła jak nadeszły niespodziewane przymrozki...
Pozdrawiam!
LOKI
Co do judaszowca ? mój wygląda jak trzy ćwierci do śmierci... Większość wiosennych młodych liści po prostu wymarzła jak nadeszły niespodziewane przymrozki...
Pozdrawiam!
LOKI
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Jak czyściutko u Ciebie a jak kolorowo 

Alu dziękuję za pomoc
Masz piękny ogród, taki czysty i uporządkowany. Widziałam migdałka, który ma dużo kwiatów. Powiedz proszę, czy go przycinasz?? Mój ma 2 lata, na trzech gałązkach kwiaty a pozostałych liście, ale jeszcze go nie przycinałam i to pewnie błąd

Masz piękny ogród, taki czysty i uporządkowany. Widziałam migdałka, który ma dużo kwiatów. Powiedz proszę, czy go przycinasz?? Mój ma 2 lata, na trzech gałązkach kwiaty a pozostałych liście, ale jeszcze go nie przycinałam i to pewnie błąd

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam.
Wczoraj był bardzo pracowity dzień. Było kopanie,przesadzanie i wsadzanie. Choć ciepła nie było i mało mi świeciło
dużo zrobiłam w ogrodzie. Oczywiście wykorzystałam wolny dzień M.
Jeszcze zostało koszenie trawy i pryskanie na mlecz.Może w końcu go zlikwiduje.
Dominiko u mnie dalej w pąkach.
Ewuniu dziękuje.Byłam u Ciebie i widzę,że upiększasz ogród przyblokowy.
A na działkę już jeździsz? Amiczka czuje się lepiej. Pancia też.
Jerzy lubię swój ogród.Ten swój miszmasz i w niektórych miejscach busz. Tworzyłam go wspólnie z mężem własnymi siłami. Uczyłam się na błędach.
Jerzy wymarzły liście ale już kwiaty widziałeś? Trzymam kciuki, by się zbierał i nie odszedł skoro bliżej mu do śmierci.
Karolciu jeszcze tak czyściutko to nie mam wszędzie,ale już niedługo będzie i będzie też kolorowo i zielono.
Kasiu witaj .Miło,że jesteś i zostawiasz ślad. Widzę po odsłonach ,że dużo osób zagląda ,ale pisać się nikomu nie chce. W tym roku migdałek zakwitł parę dni za wcześnie i pewnej nocy przymarzł. Mógł jeszcze poczekać .
Tak zaraz po kwitnieniu jest mocno przycinany.Na początku tego zabiegu brzydko wygląda ale za to wiosną pięknie kwitnie.

[/URL
[url=https://imageshack.com/i/pmyMtgJ5j]

Wczoraj był bardzo pracowity dzień. Było kopanie,przesadzanie i wsadzanie. Choć ciepła nie było i mało mi świeciło

Jeszcze zostało koszenie trawy i pryskanie na mlecz.Może w końcu go zlikwiduje.
Dominiko u mnie dalej w pąkach.
Ewuniu dziękuje.Byłam u Ciebie i widzę,że upiększasz ogród przyblokowy.

Jerzy lubię swój ogród.Ten swój miszmasz i w niektórych miejscach busz. Tworzyłam go wspólnie z mężem własnymi siłami. Uczyłam się na błędach.
Jerzy wymarzły liście ale już kwiaty widziałeś? Trzymam kciuki, by się zbierał i nie odszedł skoro bliżej mu do śmierci.

Karolciu jeszcze tak czyściutko to nie mam wszędzie,ale już niedługo będzie i będzie też kolorowo i zielono.

Kasiu witaj .Miło,że jesteś i zostawiasz ślad. Widzę po odsłonach ,że dużo osób zagląda ,ale pisać się nikomu nie chce. W tym roku migdałek zakwitł parę dni za wcześnie i pewnej nocy przymarzł. Mógł jeszcze poczekać .

[url=https://imageshack.com/i/pmyMtgJ5j]

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Alu super, że psince się polepszyło
Ogród mimo paskudnej pogody pięknie kwitnie.

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Alu, wszystko u Ciebie takie bujne
Cudne są te prawie czarne kwiaty
Co u Amiki?

Cudne są te prawie czarne kwiaty

Co u Amiki?
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
ALA,kwiaty nowe i piękne
Wszystkich pogoda przygniotła do ziemi,Forum w kryzysie,a u Ciebie jeszcze piesek choruje
Trzymaj się ciepło
Sławek

Wszystkich pogoda przygniotła do ziemi,Forum w kryzysie,a u Ciebie jeszcze piesek choruje

Trzymaj się ciepło

Sławek
- Biedronka641
Witam.
Małgosiu polepszyło się a teraz doszły problemy z serduszkiem. Wczoraj byliśmy u kontroli to usłyszałam,że ma niedomykalność zastawki. Dziś pogoda byle jaka to i ona się źle czuje. Starość czy u człowieka czy u zwierzęcia jest okropna.
A w ogrodzie też szału nie ma jak na maj.
Aga to pierwiosnek auricula. On nie jest czarny ,tylko mocno bordowy.W pąku wygląda inaczej.A Amiczka dziś gorzej. Wczoraj była żywsza. Była na słoneczku .Nawet merdała ogonem.
Sławku masz racje. Wszystko
A parę nowości mam i nawet kwitną,bo stare odchorowały też tę zmienną pogodę. Trzymam się . Dzięki.

Dziś w końcu rozwinęło się Glaucidum palmatum Alba.
Ruszył też wawrzynek główkowy.

Sasanka patens otwarta się otworzyła.Jeszcze młoda
Albańska podniosła się.

A tu niespodzianka .Dwa w jednym.

Wyszła ariseama amurska.Zimująca.

Ułudka wiosenna alba
Miłego świętowania.
Małgosiu polepszyło się a teraz doszły problemy z serduszkiem. Wczoraj byliśmy u kontroli to usłyszałam,że ma niedomykalność zastawki. Dziś pogoda byle jaka to i ona się źle czuje. Starość czy u człowieka czy u zwierzęcia jest okropna.

Aga to pierwiosnek auricula. On nie jest czarny ,tylko mocno bordowy.W pąku wygląda inaczej.A Amiczka dziś gorzej. Wczoraj była żywsza. Była na słoneczku .Nawet merdała ogonem.

Sławku masz racje. Wszystko

Dziś w końcu rozwinęło się Glaucidum palmatum Alba.
Ruszył też wawrzynek główkowy.

Sasanka patens otwarta się otworzyła.Jeszcze młoda
Albańska podniosła się.

A tu niespodzianka .Dwa w jednym.

Wyszła ariseama amurska.Zimująca.

Ułudka wiosenna alba
Miłego świętowania.

- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Alu kto świętuje ten świętuje, inni nadrabiają zaległoci
Ta sasanka bardzo wyjątkowa, pierwszy raz taką widzę.

Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10

- Biedronka641
Aniu ja tam dzisiaj świętuje. Choć wolałabym iść do ogrodu.
Iwona
kupowałam ją jako kaukaską. Potem tu na forum mi powiedziano,że to albańska. Albańską mam też inną ale bez nalotu. A to jest goryczka wiosenna. Kupiłam niebieską a ma też kwiaty białe co mnie bardzo cieszy.

Zawilce greckie

Zawilec nemerosa'' Vestal''

Zawilec nemerosa alba plena

Zawilec wielkokwiatowy.W tym roku bardzo opóźniony.

.
Iwona

Zawilce greckie

Zawilec nemerosa'' Vestal''

Zawilec nemerosa alba plena

Zawilec wielkokwiatowy.W tym roku bardzo opóźniony.

.
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Alu, te zawilce greckie są śliczne, masz tam prawdziwy ogród botaniczny
Bardzo mi przykro że Amika dziś słabsza, może to chwilowe. Czasem tak bywa. Jutro pewnie znów będzie lepiej. Pogoda jest ostatnio taka zmienna, może ciśnienie jej dziś nie odpowiadało.

Bardzo mi przykro że Amika dziś słabsza, może to chwilowe. Czasem tak bywa. Jutro pewnie znów będzie lepiej. Pogoda jest ostatnio taka zmienna, może ciśnienie jej dziś nie odpowiadało.
- Biedronka641
Aga już nie mam nadziei. Ona odczuwa zła pogodę. Właśnie u mnie grzmi i i pada.Teraz rozumiem,że jest gorsza. Zresztą wczoraj znow dostała steryd . Już nie pozwolę jej dawać tego,bo źle go znosi. Zawilce mi się zawsze podobały i jak je spotkałam w Lidlu to kupiłam parę opakowań. Białe rosną pod guzikowcem i są ładne. Niebieskie posadziłam pod hortensjami i słabiej w tym roku kwitną..A do ogrodu mi jeszcze dużo brakuje. W ogrodach botanicznych pracują fachowcy a ja samouk.

Dobranoc.

Dobranoc.