Ogród w sercu Borów - cz. 2
- UlaL
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w sercu Borów - cz. 2
Witam w ten przedświąteczny wieczór
Wszystkim odwiedzającym życzę z okazji zbliżających się Świat Wielkanocnych wszystkiego co najlepsze, zdrowia, mile spędzonego czasu w gronie rodzinnym oraz lepszej pogody na świąteczny spacer po ogrodzie.
Dobrze, ze mam tak duży i zabudowany taras, mimo złej pogody, tutaj mam dość ciepło aby rośliny mogły wznawiać wegetacje, zwłaszcza moje ulubione pelargonie.
Dzisiejsze zdjęcia z tarasu
Wantirna i już kwitnie niebieskimi kwiatuszkami Iochroma
a to Blazorny
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie
Wszystkim odwiedzającym życzę z okazji zbliżających się Świat Wielkanocnych wszystkiego co najlepsze, zdrowia, mile spędzonego czasu w gronie rodzinnym oraz lepszej pogody na świąteczny spacer po ogrodzie.
Dobrze, ze mam tak duży i zabudowany taras, mimo złej pogody, tutaj mam dość ciepło aby rośliny mogły wznawiać wegetacje, zwłaszcza moje ulubione pelargonie.
Dzisiejsze zdjęcia z tarasu
Wantirna i już kwitnie niebieskimi kwiatuszkami Iochroma
a to Blazorny
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie
- joannamm
- 500p
- Od: 27 lut 2013, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Ula
Wszystkiego Najlepszego z okazji Świąt, radości, zdrowia, uśmiechu i pogody ducha na dalsze dni a przede wszystkim słoneczka .
Twoje pelargonie to prawdziwe cuda
Pozdrawiam serdecznie
Joasia
Wszystkiego Najlepszego z okazji Świąt, radości, zdrowia, uśmiechu i pogody ducha na dalsze dni a przede wszystkim słoneczka .
Twoje pelargonie to prawdziwe cuda
Pozdrawiam serdecznie
Joasia
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Witaj Ulu cudowne pelargonie
Zdrowych i pogodnych świąt
Zdrowych i pogodnych świąt
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ulko dla Ciebie i rodziny spokojnych i ciepłych Świąt. Pelargonie pięknie wybarwione. Ja z rana miałem nerwy bo musieliśmy ratować klacz która nagle nie mogła wstać. Okazało się że ma kolkę a to dla konia niebezpieczne. Na szczęście wstała już i chyba będzie dobrze. Pogoda nie rozpieszcza. Te ochłodzenie które ma nadejść trochę mnie martwi bo nie jestem w stanie wszystkiego wnosić z powrotem.
- UlaL
Witam Wszystkich odwiedzających
U nas dzisiaj piękny dzień a miniona noc już bez przymrozków. Jak świeci, to i można coś przy roślinkach działać
Moje pelargonie już ładnie się wybarwiają i co niektóre cieszą pierwszym kwitnieniem
U nas dzisiaj piękny dzień a miniona noc już bez przymrozków. Jak świeci, to i można coś przy roślinkach działać
Moje pelargonie już ładnie się wybarwiają i co niektóre cieszą pierwszym kwitnieniem
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Ulo u Ciebie jak zawsze cudownie pelargoniowo
Dziękuję za wizytę super było was znowu zobaczyć
Dziękuję za wizytę super było was znowu zobaczyć
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Ulu pelargonie wszystkie urocze nie tylko z kwiatów ale i z liści
U nas już od dłuższego czasu noce bez przymrozków ale chłodne, słoneczka niestety dzisiaj nie było
U nas już od dłuższego czasu noce bez przymrozków ale chłodne, słoneczka niestety dzisiaj nie było
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- joannamm
- 500p
- Od: 27 lut 2013, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Super pelargonie, uwielbiam te o kolorowych liściach
- UlaL
Witam
Moniko, nam również było miło ponownie się spotkać, dziękuję raz jeszcze za roślinki, wszystko zaraz posadziłam, a teraz podlewa, więc na pewno wszystko ładnie się zakorzeni w nowym miejscu.
Co do pelargonii, to będzie co oglądać , (u Ciebie zapewne też) sporo już zapączkowanych
Pozdrawiam
Marysiu, Joasiu witam
dziękuje za miłe słowa, jest dużo odmian pelargonii i cały czas kolekcja mi się powiększa, ja lubię je wszystkie, więc pewnie najwięcej zdjęć będzie wlaśnie pelargonii
Pozdrawiam
Moniko, nam również było miło ponownie się spotkać, dziękuję raz jeszcze za roślinki, wszystko zaraz posadziłam, a teraz podlewa, więc na pewno wszystko ładnie się zakorzeni w nowym miejscu.
Co do pelargonii, to będzie co oglądać , (u Ciebie zapewne też) sporo już zapączkowanych
Pozdrawiam
Marysiu, Joasiu witam
dziękuje za miłe słowa, jest dużo odmian pelargonii i cały czas kolekcja mi się powiększa, ja lubię je wszystkie, więc pewnie najwięcej zdjęć będzie wlaśnie pelargonii
Pozdrawiam
Dzień dobry,
UlaL, przeczytałam Twój wątek od początku i jestem oczarowana Twoim ogrodem i ogrodem Tereniak! Jesteście mistrzyniami w znajomości nazw roślin ozdobnych i jadalnych - 340 odmian pomidorów - SZOK . Wiele z nich widzę po raz pierwszy w życiu. Jestem pełna podziwu dla porządku, jaki panuje w Waszych ogrodach. Nie będę pytała, jak to robicie, że doba nie jest dla Was za krótka i kiedy znajdujecie czas na to, aby odpoczywać w swoich rajach, bo odpowiadałaś już wielokrotnie na to pytanie w swoim wątku - w jednej ręce biegasz z kawą, a w drugiej z sekatorem Do tego jeszcze przepiękny staw z ptactwem! I pelargonie, w których się wprost zakochałam
Będę wiernym gościem Twojego bogatego w piękno i wiedzę wątku. Pozdrawiam gorąco w ten chłodny dzień Ciebie i Tereniak, z którą w serdeczny sposób w pewnym sensie dzielisz swój wątek. Dziś na nasze wiosenne kwiaty pada śnieg
UlaL, przeczytałam Twój wątek od początku i jestem oczarowana Twoim ogrodem i ogrodem Tereniak! Jesteście mistrzyniami w znajomości nazw roślin ozdobnych i jadalnych - 340 odmian pomidorów - SZOK . Wiele z nich widzę po raz pierwszy w życiu. Jestem pełna podziwu dla porządku, jaki panuje w Waszych ogrodach. Nie będę pytała, jak to robicie, że doba nie jest dla Was za krótka i kiedy znajdujecie czas na to, aby odpoczywać w swoich rajach, bo odpowiadałaś już wielokrotnie na to pytanie w swoim wątku - w jednej ręce biegasz z kawą, a w drugiej z sekatorem Do tego jeszcze przepiękny staw z ptactwem! I pelargonie, w których się wprost zakochałam
Będę wiernym gościem Twojego bogatego w piękno i wiedzę wątku. Pozdrawiam gorąco w ten chłodny dzień Ciebie i Tereniak, z którą w serdeczny sposób w pewnym sensie dzielisz swój wątek. Dziś na nasze wiosenne kwiaty pada śnieg
- UlaL
Witam nowego gościa
zora_s dziękuję za miłe słowa i mnóstwo pochwał. U nas też dzisiaj przed południem zima się rozgościła, ale po południu już świeciło, ale jest bardzo zimno, teraz zaledwie + 3 st. i to przy oknie, na wysokości 3 m. Będę musiała zapalić kilka zniczy na tarasie, trochę się powietrze ogrzeje, bo martwię się o moje pelargonie.
Zapraszam ido kolejnych odwiedzin i pozdrawiam serdecznie
Dzisiejsza zima
kolejne pelargonie
zora_s dziękuję za miłe słowa i mnóstwo pochwał. U nas też dzisiaj przed południem zima się rozgościła, ale po południu już świeciło, ale jest bardzo zimno, teraz zaledwie + 3 st. i to przy oknie, na wysokości 3 m. Będę musiała zapalić kilka zniczy na tarasie, trochę się powietrze ogrzeje, bo martwię się o moje pelargonie.
Zapraszam ido kolejnych odwiedzin i pozdrawiam serdecznie
Dzisiejsza zima
kolejne pelargonie
- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Witaj Ula ależ u Ciebie pięknie pelaśki śliczne Kocham pelargonie kila mam od Ciebie z sadzonek choć kilka przy ukorzenianiu mi padło,ale to normalne Ulka masz cudne pelargonie i dziękuję Ci za podpowiedz i zidentyfikowanie mojej jacobiny Faktycznie ja tego kwiatucha dostałam od Ciebie walczyłam o niego całą zimę jak widać udało mi się .Dziękuję za podpowiedz jak się nim opiekować I Ty pamiętałaś lepiej niż ja skąd ją mam Bardzo mnie cieszy ,że mogłam Cię gościć w moich skromnych progach i zapraszam częściej Ulka ja zostaję w Twoim wątku na zawsze bo cudnie tu jest
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- UlaL
Iwonko witam Cię
dziękuję za miłe słowa, a co do podpowiedzi, to ja to aż tak dobrze nie pamiętam, ja szczegółowo wszystko zapisuj w zeszycie.
pozdrawiam
dziękuję za miłe słowa, a co do podpowiedzi, to ja to aż tak dobrze nie pamiętam, ja szczegółowo wszystko zapisuj w zeszycie.
pozdrawiam