Ogród Marty - Cz. XI
- Aguss85
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty - Cz. XI
Ale masz dorodne borówki Ile lat trzeba, by uzyskać tak piękne krzaki? Mam wrażenie, że moje od roku przyrosły może z 10 cm Albo im źle u mnie, albo to jednak trwa długo.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Wow Marto dopiero teraz zobaczyłem jakie te Twoje borówki wielkie dużo mają lat ? bo moje cos jakby stanęły w miejscu i nie chcą rosnąć no chyba, że jakoś specjalnie je nawozisz to zdradź sekret
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Marcia Borówki to busz po prostu, ale nic nie przebije babcinych narcyzów , choć i brunnery zachwycają swoimi listkami i ilością, a jagodowca nigdy nie widziałam na żywo, a i serduszki i niezapominajki też są śliczne... z kropelkami im do twarzy
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
O ile piękniej wyglądałyby rośliny skąpane w słońcu, a nie znowu w deszczu Ale i tak rośliny starają się nas zadowolić i kwitną. Skąd biorą potrzebną do tego energię, skoro ciągle jest zimno i pada? U mnie też mokro
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witam wszystkich serdecznie ,nareszcie mam słoneczko,ogród pewnie trochę odżyje ,bo też był smutny,może w końcu uda mi się coś w nim zrobić ,ale jak nadrobić zaległości w jeden dzień
Kasiu Twoje życzenia się spełniły ,bo wreszcie cudne słoneczko świeci ,roślinki zadowolone i ja też ,ale nie wiadomo co pierwsze robić a jutro goście z forum u mnie ,najwyżej pomogą ,pozdrawiam i miłego dnia
Tereniu,może w końcu poprawi się pogoda na dłużej ,borówki pięknie kwitną ,ale nie było zapylaczy,może dzisiaj przyfruną ,bo zaświeciło słoneczko,pozdrawiam i też życzę pięknego dnia
Marysiu,nie wiem ile trzeba czasu ,żeby ogród wyschnął ,bo jest znowu zatopiony,ja też myślę ,że zapylacze przyfruną ,nie zapomnij wziąć gumiaków do ogrodu ,bo każde buty przemoczysz ,aż radość jak sie patrzy przez okno ,zaraz idę do ogrodu,wczoraj padłam ,chyba z tej paskudnej pogody,pozdrawiam i do jutra
Aguś,moje borówki mają 5-6 lat ,nawet nie pamiętam dokładnie ,rosną w ogrodzie w rabacie i jest im dobrze ,bo u mnie owocówka zmieszana z całą resztą ,żeby coś było do zjedzenia jak sie spaceruje,dla każdego coś miłego,pozdrawiam i słoneczka życzę
Mariusz,moje borówki mają 5-6 lat ,rosną w rabacie razem z kwiatkami i krzewami ,więcej pisałam Ci na stronie 7,każda roślina musi mieć czas ,żeby zacząć rosnąć ,zazwyczaj rośliny zbierają się do rośnięcia jak należy po 3 latach ,pozdrawiam
Ewciu,będziesz i Ty miała babcine narcyzy,jagodowiec też się długo zbierał od posadzenia ,żeby taki urósł ,serduszki bardzo lubię ,jak były teraz przymrozki to je na noc okrywałam pudłami i super przetrwały ,teraz to myślę ,że już będzie tylko lepiej ,dzisiaj jest cudownie,pozdrawiam i radosnego słoneczka Ci życzę
Iwonko,rośliny jakby wbrew wszystkiemu rosną ,jest ich czas i zasuwają ,chociaż takie skulone ,dzisiaj piękne u mnie słoneczko ,to pewnie będą dumne stały ,w moim ogrodzie ciapie woda jak się chodzi i szybko sie nie osuszy tak dolane ,pozdrawiam i też życzę słoneczka
Kasiu Twoje życzenia się spełniły ,bo wreszcie cudne słoneczko świeci ,roślinki zadowolone i ja też ,ale nie wiadomo co pierwsze robić a jutro goście z forum u mnie ,najwyżej pomogą ,pozdrawiam i miłego dnia
Tereniu,może w końcu poprawi się pogoda na dłużej ,borówki pięknie kwitną ,ale nie było zapylaczy,może dzisiaj przyfruną ,bo zaświeciło słoneczko,pozdrawiam i też życzę pięknego dnia
Marysiu,nie wiem ile trzeba czasu ,żeby ogród wyschnął ,bo jest znowu zatopiony,ja też myślę ,że zapylacze przyfruną ,nie zapomnij wziąć gumiaków do ogrodu ,bo każde buty przemoczysz ,aż radość jak sie patrzy przez okno ,zaraz idę do ogrodu,wczoraj padłam ,chyba z tej paskudnej pogody,pozdrawiam i do jutra
Aguś,moje borówki mają 5-6 lat ,nawet nie pamiętam dokładnie ,rosną w ogrodzie w rabacie i jest im dobrze ,bo u mnie owocówka zmieszana z całą resztą ,żeby coś było do zjedzenia jak sie spaceruje,dla każdego coś miłego,pozdrawiam i słoneczka życzę
Mariusz,moje borówki mają 5-6 lat ,rosną w rabacie razem z kwiatkami i krzewami ,więcej pisałam Ci na stronie 7,każda roślina musi mieć czas ,żeby zacząć rosnąć ,zazwyczaj rośliny zbierają się do rośnięcia jak należy po 3 latach ,pozdrawiam
Ewciu,będziesz i Ty miała babcine narcyzy,jagodowiec też się długo zbierał od posadzenia ,żeby taki urósł ,serduszki bardzo lubię ,jak były teraz przymrozki to je na noc okrywałam pudłami i super przetrwały ,teraz to myślę ,że już będzie tylko lepiej ,dzisiaj jest cudownie,pozdrawiam i radosnego słoneczka Ci życzę
Iwonko,rośliny jakby wbrew wszystkiemu rosną ,jest ich czas i zasuwają ,chociaż takie skulone ,dzisiaj piękne u mnie słoneczko ,to pewnie będą dumne stały ,w moim ogrodzie ciapie woda jak się chodzi i szybko sie nie osuszy tak dolane ,pozdrawiam i też życzę słoneczka
- Margo_margo
- Od: 27 lip 2014, o 13:08
Pewnie, że goście pomogą plewić Tylko nie wiadomo co zniknie z rabat chwasty czy kwiatki
Ja gumiaki mam już przygotowane a berbeć ma dodatkowe ciuchy na wypadek jazy na d....e
Martusia, Ty się nic nie przejmuj. Jeśli dziś nic nie spadnie z nieba, to do jutra podeschnie.
Twój ogród jest taki romantyczny, kiedy skąpany jest w wiosennym deszczu. Tylko może już go trochę za dużo?
Uściski, do zobaczenia
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Przykro patrzeć na kałuże w ogrodzie. Gdzie nie zajrzę tam mokro, mokro.....a ja podlewam Nie dość że ziemia, czytaj piasek, mocno przepuszczalna to deszcze mnie omijają. Ale chyba wolę te piaski niż drżeć, że coś się utopi z nadmiaru wilgoci i nie mam tu na myśli klapeczek
Życzę słońca, bo to chyba najbardziej wyczekiwane zjawisko pogodowe
Życzę słońca, bo to chyba najbardziej wyczekiwane zjawisko pogodowe
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ale fajniutki ten jagodowiec.Taki inny.
Magnolie;pierwiosnki piękne.
A i serduszka.
Moja mikra od 2 lat. Chyba muszę ja w inne miejsce przesadzić. Może tam gdzie rośnie coś jej nie pasuje
Magnolie;pierwiosnki piękne.
A i serduszka.
Moja mikra od 2 lat. Chyba muszę ja w inne miejsce przesadzić. Może tam gdzie rośnie coś jej nie pasuje
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martuś jestem padnięta więc tylko się melduję i dołączam się do słów Małgosi ...powyrywamy co trzeba, ale coś przywieziemy więc wiesz!!! bilans wyjdzie na zero Wyśpij się i nie martw się będzie dobrze buziaki!
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Marto gapa ze mnie albo skleroza szybko postępuje faktycznie wszystko ładnie opisałaś dziękuję za cierpliwość ja muszę się w nią uzbroić i czekać aż moje ruszą
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Marcia miłego spotkania i nie martw się pogodą ... najważniejsze towarzystwo
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martuniu , w tym roku maj nas nie rozpieszcza i ja też najbardziej martwię się o owoce bo zimno i bzyków jak na lekarstwo , albo i zero . Najgorsze , że od wtorku znowu idzie zimnica i podobno dopiero czerwiec ma poprawić nam pogodę co oczywiście ogromnie martwi , może coś się jednak odkręci na lepsze .Ładnie Ci zakwitł jagodowiec , mój nie wiem czy nie przymarzł jednak troszkę , zobaczę za tydzień .Masz duże , dorodne krzewy borówek i tak jak piszesz , one potrzebują trochę czasu na rozrośnięcie , ale potem jest co poskubać .Pogody Ci życzę i na nadchodzące dni . Pozdrawiam serdecznie
-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martuś już nawet nie wiem która roślinka bardziej mi sie podoba,wszystkie cudne,ale babciny narcyzy wymiatają ,wcale nie widać ,że masz tak mokro ,u mnie do wczoraj padało a dzisiaj chmury ale nie pada /na razie/więc wybieram się do mojego raju.
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie