Papryczka chili-jak pielęgnować cz.6
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 9 gru 2015, o 16:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.6
wogrodnik ja przesadziłem do większej doniczki, podlewam woda z nawozem i posmarowałem nią też liście ale pewnie stare liście już takie zostaną z plamami. Natomiast widzę, że nowe już ich nie mają chociaż wydaje mi się, że te plamy bardzo powoli ale jednak przesuwają się w górze krzaka, papryka teraz kwitnie i ma 1 owoc zapylony.
- Agula1985m
- 200p
- Od: 22 kwie 2016, o 11:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pytanko mam . Po jakim czasie mogę się spodziewać poprawy po oprysku dolistnym siarczanu magnezu na roślinie? Czy bledsze plamy zostają czy się wyrównają z pozostałą częścią liścia?
Zawsze znajduj czas na małe przyjemności, to z nich tworzy się wielkie szczęście..
Moje chilli wytarmosił trochę wiatr ale żyją, kwiaty nie opadły, dziś posadzę do gruntu następną odmianę.
- mamaAmelka
- 200p
- Od: 26 mar 2017, o 09:46
Nie, wszystkie papryki tak mają.
- Saute
- 200p
- Od: 24 lut 2017, o 23:20
Sadzisz już do gruntu ? Nie za wcześnie ?aria pisze:Moje chilli wytarmosił trochę wiatr ale żyją, kwiaty nie opadły, dziś posadzę do gruntu następną odmianę.
Andrzej
Tak, sadzę do gruntu. U mnie przymrozków nie będzie
- AliceWhite
- 100p
- Od: 5 wrz 2013, o 16:00
- Kontakt:
Moja Carolina reaper też zaczyna puszczać boczne pędy.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=100849" onclick="window.open(this.href);return false;
- Saute
- 200p
- Od: 24 lut 2017, o 23:20
szczęściara ja tam jeszcze poczekam te dwa tygodnie, póki co stoją trzecią dobę na balkonie razem z pomidorami, w razie zimna zawsze mogę je wnieść, a jak wsadzę do gruntu, to już nie ma zmiłujaria pisze:Tak, sadzę do gruntu. U mnie przymrozków nie będzie
Andrzej
- mamaAmelka
- 200p
Aria dziękuję za odp, to moja pierwsza papryczka
U mnie prognozują zimne noce (0-3 stopnie) w okolicach 10 maja, więc nawet do tunelu nie daję papryczek. Wystawiam je tylko w dzień, gdy jest słonecznie. Dziś pochmurno, wietrznie i 11 stopni, więc zostają w domu.
U mnie prognozują zimne noce (0-3 stopnie) w okolicach 10 maja, więc nawet do tunelu nie daję papryczek. Wystawiam je tylko w dzień, gdy jest słonecznie. Dziś pochmurno, wietrznie i 11 stopni, więc zostają w domu.
- Agula1985m
- 200p
- Od: 22 kwie 2016, o 11:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Porównanie cyklon i korona biskupa. 2 pierwsze zdj. cięte później, 2 kolejne wcześniej
Poniżej Dragon thai "rozpędza się" po cięciu
Poniżej Dragon thai "rozpędza się" po cięciu
Zawsze znajduj czas na małe przyjemności, to z nich tworzy się wielkie szczęście..
-
- 200p
- Od: 8 lut 2017, o 13:53
Kochani, jak długo hartujecie papryczki przed umieszczeniem na stałe na zewnątrz?
Milena
- mamaAmelka
- 200p
Jednak skusiłam się na sadzonkę z hipermarketu. Nie byłabym sobą gdybym wcześniej nie pomyliła nazwy papryczki To nie były Bird's Eye, tylko Basket of Fire.
Wszystkie papryczki wyglądały dość ładnie. Niektóre były ustawione na niskich półkach i ich wierzchołki wyginały się w bok
W domu zauważyłam dwa maciupkie owoce
Korzenie nie przerosły doniczki (widać tylko dwa korzonki), więc papryczkę w niej zostawię. A potem przesadzę chyba do wiszącej.
Na razie ma 14 cm wysokości, nie licząc doniczki.
Postawiłam ją na południowym parapecie i na razie nic z nią nie będę robić; niech przyzwyczai się do nowych warunków.
Jak myślicie: kiedy powinnam zacząć ją nawozić?
Wszystkie papryczki wyglądały dość ładnie. Niektóre były ustawione na niskich półkach i ich wierzchołki wyginały się w bok
W domu zauważyłam dwa maciupkie owoce
Korzenie nie przerosły doniczki (widać tylko dwa korzonki), więc papryczkę w niej zostawię. A potem przesadzę chyba do wiszącej.
Na razie ma 14 cm wysokości, nie licząc doniczki.
Postawiłam ją na południowym parapecie i na razie nic z nią nie będę robić; niech przyzwyczai się do nowych warunków.
Jak myślicie: kiedy powinnam zacząć ją nawozić?