Rośliny alpejskie - nasze prezentacje
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A u mnie szałwia ( z tym ,że odmiana 'Iceterina') jest rośliną obwódkową. Tak naprawdę to dość duża - szczególnie na szerokość- roslina
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiele lat temu zdobyłam Tricolor, ale dopiero niedawno dowiedziałam się, że to szałwia. Wyrósł z niej spory, efektowny krzaczek. W tym roku postanowiłam właśnie pobrać sadzonki, żeby ogrodzić nią warzywnik. Do towarzystwa kupiłam jej właśnie Salvia officinalis "Icterina"- Gold Variegated i "Purpurascens". Od mamy mam sadzonkę o zielonych liściach. W moim przyszłym ogródku przewiduję duuużo szałwii, ale już nie na skalniaku.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 24 sty 2007, o 11:59
- Kontakt:
Już dopisałem http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?p=580148#580148ania k pisze: U mnie ona jakoś intuicyjnie zamieszkała na skalniaku. I choć to zioło to nie wyklucza rośliny skalniakowej.
Na Wiki o szałwii lekarskiej znalazłam:
"Biotop Rośnie na słonecznych zboczach i skałach, na glebach bogatych w wapń i w miarę wilgotnych."
Powinnam była dopisać, że to ziółko
A tak przy okazji. Może wiecie jaki to rojnik. To fotka z ogrodu znajomej, z pod Bolesławca.
Pozdrawiam, Paweł Woynowski
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
- AurorA
- 200p
- Od: 30 sty 2007, o 19:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Na pierwszym planie wrzosiec, a w zagłębieniu rozchodnik hiszpański (sedum hispanicum). Rojnika nie da się rozpoznać może to być praktycznie każdy ale na pewno nie jest to rojniczek.ania k pisze:Ładny kamień, u nas takich nie ma
Na pierwszym planie jest jakiś rozchodnik ościsty, a w tym zagłębieniu to może rojniczek pospolity zagłuszony przez jakiegoś rozchodnika. Ciężko ocenić, czy to coś to pajęczynka na tym rojniku.
Pozdrawiam Arek.
Oczko wodne żaden problem
Oczko wodne żaden problem
-
- Kontakt:
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"PORADNIK" - Oczko Wodne
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Trudno go rozpoznać ,ale spróbuj porównać z Sempervivum laggeri.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 9 paź 2008, o 19:20
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Tak głodek - opisywałam go na poprzedniej stronie
-
- Kontakt:
TUTAJ znajduje się dokładna instrukcja "krok po kroku" jak to zrobić. Osobiście polecam opcję z "Fotosik manager" wystarczy jedynie, założyć sobie konto w Fotosiku.ktoś pisze:Jak dodać takie małe zdjęcia ?
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"PORADNIK" - Oczko Wodne