Mój mały kawałek raju !
- Foxowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój mały kawałek raju !
Z kawusią, jak miło. I wreszcie można sobie usiąść i popodziwiać efekty
- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
To moja pierwsza kawa w ogrodzie, w tym sezonie... Pogoda niestety jeszcze nie pozwala
Dzisiaj od rana mżawka, i tak ponuro Także w ogrodzie nic robione dziś nie będzie
Dzisiaj od rana mżawka, i tak ponuro Także w ogrodzie nic robione dziś nie będzie
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Mam nadzieję, że przyjdzie do nas w końcu ciepło i będziemy cieszyć się naszymi ogrodami. Sumak niby expansywny ale w miejscu gdzie często przejeżdżam rosną trzy piękne drzewka i nie widziałam tam nidgy odrostów, nie wiem jak oni to robią
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- AloesIk
- Kontakt:
- Luka85
- 100p
- Od: 8 lip 2012, o 22:32
Witam imiennika
Pogodę mamy dziś zimową iście, to zawitałem w kolejnym wątku. Jestem trochę starszy, ale w też zaczynałem przygodę z roślinami w podobnym wieku. Pamiętam jak dziadek wydzielił mi może 4m kwadratowe ogrodu, i to było moje pierwsze poletko, dostawałem po kilka nasion z tego co dziadek sial,i siałem tez Tylko gdy na przykaład zaczynałem od marchwi, to na ogórki w maju brakowało już miejsce, i marchew przekopywałem
Brawo za pasje
Brawo za rośliny
pozdrawiam
Pogodę mamy dziś zimową iście, to zawitałem w kolejnym wątku. Jestem trochę starszy, ale w też zaczynałem przygodę z roślinami w podobnym wieku. Pamiętam jak dziadek wydzielił mi może 4m kwadratowe ogrodu, i to było moje pierwsze poletko, dostawałem po kilka nasion z tego co dziadek sial,i siałem tez Tylko gdy na przykaład zaczynałem od marchwi, to na ogórki w maju brakowało już miejsce, i marchew przekopywałem
Brawo za pasje
Brawo za rośliny
pozdrawiam
Zapraszam do Siebie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=101110" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Łukasz
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=101110" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Łukasz
-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Łukaszu u mnie tak drastycznie nie ma, ale jest zimno,drżyjcie rośliny!Też bym już wypiła kawę w moim ogrodzie przy słonecznym ciepłym dniu.
To oczko wodne bardzo się mi podoba, chyba od gapię od Ciebie.
To oczko wodne bardzo się mi podoba, chyba od gapię od Ciebie.
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
śnieg w maju... się w głowie im tam u góry poprzewracało...
biedne te nasze roślinki.
- AloesIk
- Kontakt:
Pogoda się poprawiła, tylko okropnie wieje Póki co nie pada
Łukaszu witaj u mnie
Ale ja całkiem podobnie zaczynałem... Miałem na końcu ogrodu wydzielony kawałek , pole do popisu. Również dostawałem nasionka marchewki, pietruszki Wysiewałem różne kwiaty, kilka cebulowych też miałem
Teraz rosną tam maliny, ale ostatnio zauważyłem, że są tam jeszcze moje cebulice i narcyze się pojawiły Miło się zrobiło
Bożeno Miło mi Cię gościć
To oczko to powstało przez przypadek... Mieliśmy tutaj kiedyś kran, potem zmieniliśmy jego miejsce, a ja to wykorzystałem Jakieś piękne nie jest, ale jestem zadowolony
Majko Ooj biedne, ale dadzą radę Właśnie , prawie połowa maja, a pogoda zaskakuje
Resztki z dzisijszego poranku
Rabata z obwódką z cegieł
Nowe miejsce na nasadzenia
Tulipany jeszcze w pąkach
Łukaszu witaj u mnie
Ale ja całkiem podobnie zaczynałem... Miałem na końcu ogrodu wydzielony kawałek , pole do popisu. Również dostawałem nasionka marchewki, pietruszki Wysiewałem różne kwiaty, kilka cebulowych też miałem
Teraz rosną tam maliny, ale ostatnio zauważyłem, że są tam jeszcze moje cebulice i narcyze się pojawiły Miło się zrobiło
Bożeno Miło mi Cię gościć
To oczko to powstało przez przypadek... Mieliśmy tutaj kiedyś kran, potem zmieniliśmy jego miejsce, a ja to wykorzystałem Jakieś piękne nie jest, ale jestem zadowolony
Majko Ooj biedne, ale dadzą radę Właśnie , prawie połowa maja, a pogoda zaskakuje
Resztki z dzisijszego poranku
Rabata z obwódką z cegieł
Nowe miejsce na nasadzenia
Tulipany jeszcze w pąkach
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Właśnie miałam pytać czy to zoo w Poznaniu, ale już napisałeś że tak Poznałam po wybiegu dla słonia W motylarni siedziałam ile się tylko dało, chociaż było mi tam strasznie gorąco Ogród mimo dziwnej pogody rozwija się aż miło
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Łukasz a okrywałeś rośliny przed tym atakiem zimna ? Bo widzę, że paproci nie
U mnie też padał śnieg... krupa.. deszcz
U mnie też padał śnieg... krupa.. deszcz
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Łukasz widzę, że u Ciebie dziś była taka sama pogoda. Ten śnieg był dziś straszny i tak zimno, że nie chciało się z domu wychodzić.
Pozdrawiam Ania
- AloesIk
- Kontakt:
Małgosiu Nie tyle gorąco, co wilgotno. Nie dla mojego nosa, strasznie ciężko mi się oddychało Ale motyle robią wrażenie No rozwija się, tylko mało można w nim działać
Seba Przykrywałem, pomidory w gruncie, ogórki i pelargonie w donicach, tata zajął się resztą... Paproci nie przykrywałem
Aniu Ale u mnie po tym deszczu, śniegu, gradzie było ciepło, świeciło słońce. Skopałem trochę pod nową rabatę, skosiłem trawę
Dzisiaj zimno, pada, wieje... Brrr
Pozostaje siedzieć w domu
Wczoraj poprawiłem trochę rabatę, obrzeża miały być wyłożone z cegieł, ale wtedy cegły x2 bo jest podwyższenie. Może kiedyś to zmienię, póki co mam ograniczone cegły
Ogórki w gruncie już wzeszły
Seba Przykrywałem, pomidory w gruncie, ogórki i pelargonie w donicach, tata zajął się resztą... Paproci nie przykrywałem
Aniu Ale u mnie po tym deszczu, śniegu, gradzie było ciepło, świeciło słońce. Skopałem trochę pod nową rabatę, skosiłem trawę
Dzisiaj zimno, pada, wieje... Brrr
Pozostaje siedzieć w domu
Wczoraj poprawiłem trochę rabatę, obrzeża miały być wyłożone z cegieł, ale wtedy cegły x2 bo jest podwyższenie. Może kiedyś to zmienię, póki co mam ograniczone cegły
Ogórki w gruncie już wzeszły
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Wariat - pomidory w gruncie Podziwiam za odwagę, moje już kwitną w doniczkach, ale na razie nie zapowiada się na sadzenie.
Ten rok ma być wilgotny - muszę zrobić dla nich zadaszenie
Co będzie rosło na tej rabacie ?
Ten rok ma być wilgotny - muszę zrobić dla nich zadaszenie
Co będzie rosło na tej rabacie ?