Nasze 1500 m2 - cz.2
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nasze 1500 m2 - cz.2
Małgosiu
Tulipanki cudne wszystkie .
U mnie Dols M.w tym roku w ogóle nie zakwitl
Floksiki pięknie ozdabiaja rabaty.
Suuper ta rabata schodkowa ci wyszła.
Markham Pink u mnie w podobnym stadium.
A po za tym i mnie zimnica straszna.
Tulipanki cudne wszystkie .
U mnie Dols M.w tym roku w ogóle nie zakwitl
Floksiki pięknie ozdabiaja rabaty.
Suuper ta rabata schodkowa ci wyszła.
Markham Pink u mnie w podobnym stadium.
A po za tym i mnie zimnica straszna.
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Rabatka bardzo zyskała na wyglądzie A jak się wszystko rozrośnie i zakwitnie, to będzie pięknie
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Małgosiu zrobiłam sobie "tulipanową ściągę" korzystając z twoich fotek ... mam nadzieję że się nie pogniewasz
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Ann_85
- 1000p
- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Małgosiu, ja też mam tulipany Dynasty i sa dużo jasniejsze, bardziej cukierkowy róż - teraz się zastanawiam czy moje Dynasty, to Dynasty
Dolls Minuet i Infinity mnie zachwycają - cudowne!
Rabata świetna - dobry pomysł z tym stopniem.
Jakie powojniki zamówiłaś?
Dolls Minuet i Infinity mnie zachwycają - cudowne!
Rabata świetna - dobry pomysł z tym stopniem.
Jakie powojniki zamówiłaś?
- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Małgosiu rabatkę masz śliczną i ten stopień fajnie wyszedł.Gratuluję ślicznych tulipanków ja też zamówiłam dwa powojniki tylko trzeba pergolę pomalować
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Małgosiu bardzo lubię płomyki ale kiedy kwitną to pada i nie mogę się nimi nacieszyć. Rabatka po zmianach
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczna ta nowa rabata dwustopniowa, ślicznie będzie wyglądała jak zakwitnie. Chociaż poprzednia też była ładna, ale skoro woda spływała to dobrze wymyśliliście
jakie Ty masz odmiany tulipanów cudne, co za kolorki same piękności zabrałaś
jakie Ty masz odmiany tulipanów cudne, co za kolorki same piękności zabrałaś
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Gosiu,ilość tulipanów powala,tak są piękne ,ze nie można sie napatrzyć ,a rabatka przed tarasem super wyszła ,koniecznie muszą tam być jakieś pachnące roślinki ,myślę ,że wzięłaś to pod uwagę ,mogą być nawet lilie ,uwielbiam siedzieć jak wiaterek zawiewa cudownym zapachem,pozdrawiam
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Łukaszu bałam się, że Infinity mocno zróżowieje, ale na szczęście nie We floksach szydlastych jestem zakochana, kupuję każdy kolor jakiego nie mam
Aguś rabata będzie wreszcie bardziej "uczesana" Większość tulipanów to nowość, więc podglądam je z podejrzliwością... niektóre potrafią się bardzo zmienić w trakcie kwitnienia, mam nadzieję, że Belicia nie zrobi mi takiego psikusa
Kasiu mam nadzieję, że tym razem rabata nie zmieni się znowu w chaos Tulipany teraz zachwycają, niestety nieubłaganie zbliża się czas, gdy zaczną wnerwiać, ale cóż - nie wybiegajmy w przyszłość i cieszmy się chwilą
Ewelinko nie moge się doczekać, kiedy niskie roslinki zaczną się zwieszać z tego schodka Niektóre tulipany niestety już się żegnają, ale za to inne dopiero zaczynają - chwilo trwaj Wczoraj był lekki przymrozek, ale na roślinach nie zrobił większego wrażenia, na szczęście...
Aniu Anabuko w Doll's Minuet się zakochałam, muszę koniecznie dokupić sobie w tym kształcie. Mam nadzieję, że jednak zobaczę go za rok Floksiki też lubię, nawet wymyśliłam wreszcie miejsce, gdzie będę je mogła lepiej wyeksponować...
Iwonko na zdjęciach aż tak bardzo tego nie widać, ale na żywo zmiana jest jeszcze bardziej widoczna. I dobrze, bo poprzednia "kompozycja" wołała już o pomstę do nieba
Ewuniu a skądże znowu, jeśli chcesz mogę nawet doradzić, które kwitną najdłużej, najlepiej itd., a które mnie rozczarowały...
Aniu Ann moje Dynasty na początku też były cudnie jasne, potem nabrały "niezdrowych rumieńców" Ale co im zrobić? Nie byłam przekonana do Doll's Minuet, ale po tym jak je zobaczyłam na żywo to postanowiłam dokupić im towarzystwo Rabatę wolę w tym wydaniu. Z powojników kupiłam: Guernsey Cream, Violet Pink, dzieci Warszawy, Ville de Lyon, Purple Spider, Albina Plena, Lady Betty Balfour.
Iwonko iwek mam nadzieję, że stopień nabierze lepszego wyglądu, gdy się płożące roślinki rozrosną. Moje pergole na szczęście już pomalowane, ale z sadzeniem się wstrzymałam z obawy przed przymrozkami. Na jakie powojniki się zdecydowałaś?
Alu no niestety deszcz sprawia, że floksy trochę oklapują, ale nic na to nie poradzimy Też uważam, że zmiana wyszła rabacie na plus, wreszcie przechodząc obok niej nie odwracam wzroku
Karolinko ta rabata to była moja zmora, lubię busz, ale "kontrolowany", a tu rosło wszystko jak chciało Cieszę się, że moje tulipany ci się podobają, wybrać z setek odmian nie było łatwo
Martusiu co rano sobie spoglądam w okno wychodzące na ogród i tulipany na dobry początek dnia Oczywiście, że wzięłam pod uwagę zapach roślin Powiem więcej - to był podstawowy warunek, żeby otrzymały "bilet wstępu" na tę miejscówkę Piwonie, floksy, róże, lilie, irysy, wiciokrzew, macierzanki, szałwie... już się nie mogę doczekać, kiedy roztoczą swój zapach
Aguś rabata będzie wreszcie bardziej "uczesana" Większość tulipanów to nowość, więc podglądam je z podejrzliwością... niektóre potrafią się bardzo zmienić w trakcie kwitnienia, mam nadzieję, że Belicia nie zrobi mi takiego psikusa
Kasiu mam nadzieję, że tym razem rabata nie zmieni się znowu w chaos Tulipany teraz zachwycają, niestety nieubłaganie zbliża się czas, gdy zaczną wnerwiać, ale cóż - nie wybiegajmy w przyszłość i cieszmy się chwilą
Ewelinko nie moge się doczekać, kiedy niskie roslinki zaczną się zwieszać z tego schodka Niektóre tulipany niestety już się żegnają, ale za to inne dopiero zaczynają - chwilo trwaj Wczoraj był lekki przymrozek, ale na roślinach nie zrobił większego wrażenia, na szczęście...
Aniu Anabuko w Doll's Minuet się zakochałam, muszę koniecznie dokupić sobie w tym kształcie. Mam nadzieję, że jednak zobaczę go za rok Floksiki też lubię, nawet wymyśliłam wreszcie miejsce, gdzie będę je mogła lepiej wyeksponować...
Iwonko na zdjęciach aż tak bardzo tego nie widać, ale na żywo zmiana jest jeszcze bardziej widoczna. I dobrze, bo poprzednia "kompozycja" wołała już o pomstę do nieba
Ewuniu a skądże znowu, jeśli chcesz mogę nawet doradzić, które kwitną najdłużej, najlepiej itd., a które mnie rozczarowały...
Aniu Ann moje Dynasty na początku też były cudnie jasne, potem nabrały "niezdrowych rumieńców" Ale co im zrobić? Nie byłam przekonana do Doll's Minuet, ale po tym jak je zobaczyłam na żywo to postanowiłam dokupić im towarzystwo Rabatę wolę w tym wydaniu. Z powojników kupiłam: Guernsey Cream, Violet Pink, dzieci Warszawy, Ville de Lyon, Purple Spider, Albina Plena, Lady Betty Balfour.
Iwonko iwek mam nadzieję, że stopień nabierze lepszego wyglądu, gdy się płożące roślinki rozrosną. Moje pergole na szczęście już pomalowane, ale z sadzeniem się wstrzymałam z obawy przed przymrozkami. Na jakie powojniki się zdecydowałaś?
Alu no niestety deszcz sprawia, że floksy trochę oklapują, ale nic na to nie poradzimy Też uważam, że zmiana wyszła rabacie na plus, wreszcie przechodząc obok niej nie odwracam wzroku
Karolinko ta rabata to była moja zmora, lubię busz, ale "kontrolowany", a tu rosło wszystko jak chciało Cieszę się, że moje tulipany ci się podobają, wybrać z setek odmian nie było łatwo
Martusiu co rano sobie spoglądam w okno wychodzące na ogród i tulipany na dobry początek dnia Oczywiście, że wzięłam pod uwagę zapach roślin Powiem więcej - to był podstawowy warunek, żeby otrzymały "bilet wstępu" na tę miejscówkę Piwonie, floksy, róże, lilie, irysy, wiciokrzew, macierzanki, szałwie... już się nie mogę doczekać, kiedy roztoczą swój zapach
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Zimnica trwa, choć na szczęście obyło się bez drastycznych temperatur... Oby i ta noc okazała się łaskawa. Na wszelki wypadek wstrzymałam się z posadzeniem powojników, choć miejscówki czekają już od jesieni i łapki świerzbiły Za to wsadziłam zakupione cebulowe i kłącza, bo pod ziemią nic im nie będzie W poprzedni weekend wpadł mi do głowy pomysł na nową rabatę, ale czasu brakło na realizację W ten też nic nie zrobię, bo mamy dwie imprezy... No nic, będzie trzeba znowu poćwiczyć cierpliwość
Mimo kiepskiej pogody zakwitają jednak nowe rośliny, uwielbiam ten czas, gdy zaczynają się w tym prześcigać
Do kwitnących wciąż tulipanów dołączają pumile i floksy szydlaste:
Inne roślinki też się włączają
Powojnik Markham's Pink tak mnie zauroczył, że dokupiłam mu trzech kolegów z tej samej grupy
Korzystając z okazji wykoszonej trawy kilka "perspektyw"
Mimo kiepskiej pogody zakwitają jednak nowe rośliny, uwielbiam ten czas, gdy zaczynają się w tym prześcigać
Do kwitnących wciąż tulipanów dołączają pumile i floksy szydlaste:
Inne roślinki też się włączają
Powojnik Markham's Pink tak mnie zauroczył, że dokupiłam mu trzech kolegów z tej samej grupy
Korzystając z okazji wykoszonej trawy kilka "perspektyw"
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Małgosiu a jakie powojniki dokupiłaś koledze? Jak fajnie ogród wygląda ze skoszoną trawką....
mój jeszcze zarośnięty, nie ma kiedy wyskoczyć z kosiarą..... Ale sobie to niedługo odbiję.
mój jeszcze zarośnięty, nie ma kiedy wyskoczyć z kosiarą..... Ale sobie to niedługo odbiję.
- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Kontakt:
Pumile pięknie kwitną
Mi niestety floksy padły, miałem jasny róż i fiolet... Zostały mi jeszcze wiechowate
Są moje ulubione fotki ogólnego widoku na ogród
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Gosiu,chyba mam takiego samego powojnika ,etykietę oczywiście zgubiłam ,zakwitnął dzisiaj jednym kwiatkiem ,ale pączków ma dużo ,jak rozkwitnie bardziej to porównamy i będę mieć nazwę ,iryski masz cudowne ,aż trudno wzrok od nich zabrać ,pozdrawiam