Mój mały kawałek raju !
- sauromatum
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2010, o 08:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój mały kawałek raju !
Ten czerwony kwiatek, chyba z poprzedniej strony wątku (ten, którego nie kojarzysz ) to jest lak
Ogólnie to miło wiedzieć, że są na tym forum tak młode osoby pasjonujące się roślinami Jakbym widział siebie kiedyś
Co do sumaka i tawliny - jeśli chcemy mieć ładny i zadbany ogród to niestety wymagana jest systematyczność. Sumak i tawlina zawsze się rozrastają rozłogami - i trzeba je po prostu bardzo regularnie wycinać, nie da się sprawić żeby nie wyrastały. To dotyczy wszystkich ekspansywnych roślin Wielokrotnie tu na forum czytałem, że ktoś sobie z jakąś rośliną nie radzi, nie potrafi jej zwalczyć - to jest właśnie brak systematyczności
Masz dużo fajnych, bardzo niekłopotliwych w uprawie roślin - jak choćby miodunki, muszę w końcu w tym roku kupić sobie jakąś
Życzę powodzenia i na pewno będę podglądał Twoje działania
Ogólnie to miło wiedzieć, że są na tym forum tak młode osoby pasjonujące się roślinami Jakbym widział siebie kiedyś
Co do sumaka i tawliny - jeśli chcemy mieć ładny i zadbany ogród to niestety wymagana jest systematyczność. Sumak i tawlina zawsze się rozrastają rozłogami - i trzeba je po prostu bardzo regularnie wycinać, nie da się sprawić żeby nie wyrastały. To dotyczy wszystkich ekspansywnych roślin Wielokrotnie tu na forum czytałem, że ktoś sobie z jakąś rośliną nie radzi, nie potrafi jej zwalczyć - to jest właśnie brak systematyczności
Masz dużo fajnych, bardzo niekłopotliwych w uprawie roślin - jak choćby miodunki, muszę w końcu w tym roku kupić sobie jakąś
Życzę powodzenia i na pewno będę podglądał Twoje działania
- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Kontakt:
Seba Trochę na wariata, ale mam jeszcze w zapasie Tak w razie czego Nie miałem już cierpliwości czekać, ale jeszcze żyją Trochę im się oberwało, zobaczymy jak dalej będzie
Na tej rabacie będzie jeszcze kilka liliowców, bo w rogu kiedyś wsadziłem i chcę taką wielką kępę tam Z tyłu będą jakieś ostróżki, jeżówki... Przy obwódce już wsadzone żurawki, muszę jeszcze z dwie dokupić, żagwin też wsadzony... Coś się jeszcze wymyśli. Nie będą to jakieś wyszukane rośliny
sauromatum Witaj u mnie Taaak, to jest lak Dziękuję bardzo za nazwę
Z sumakiem już się pogodziłem, że go nie bedzie u mnie Tawlina usunięta, mam tylko nadzieję, że zaraz nie będzie wychodziła tuu i tam...
No rośliny, to mam takie najbardziej znane i mało wymagające ;) Ja już moja lista chciejestw się zmbiejszy, oczywiście tych roślin , których jest możliwość zdobyć, to pewnie zacznę się rozglądać za czymś wyszukanym
Dzisiaj taka mega pogoda, jestem strasznie zadowolony Dom wysprzątany, dwa prania zrobione I jeszcze przed 12 był kurier, po prostu cudownie W końcu przyszły roślinki na rabatę Jeszcze trzeba będzie dokupić, ale chyba przez najbliższe dwa tygodnie nie będzie mnie w domu
Małgosiu, dziękuję
Rabata w połowie obsadzona
Kolejne tulipany się pokazały
I moja leśna rabata...
Na tej rabacie będzie jeszcze kilka liliowców, bo w rogu kiedyś wsadziłem i chcę taką wielką kępę tam Z tyłu będą jakieś ostróżki, jeżówki... Przy obwódce już wsadzone żurawki, muszę jeszcze z dwie dokupić, żagwin też wsadzony... Coś się jeszcze wymyśli. Nie będą to jakieś wyszukane rośliny
sauromatum Witaj u mnie Taaak, to jest lak Dziękuję bardzo za nazwę
Z sumakiem już się pogodziłem, że go nie bedzie u mnie Tawlina usunięta, mam tylko nadzieję, że zaraz nie będzie wychodziła tuu i tam...
No rośliny, to mam takie najbardziej znane i mało wymagające ;) Ja już moja lista chciejestw się zmbiejszy, oczywiście tych roślin , których jest możliwość zdobyć, to pewnie zacznę się rozglądać za czymś wyszukanym
Dzisiaj taka mega pogoda, jestem strasznie zadowolony Dom wysprzątany, dwa prania zrobione I jeszcze przed 12 był kurier, po prostu cudownie W końcu przyszły roślinki na rabatę Jeszcze trzeba będzie dokupić, ale chyba przez najbliższe dwa tygodnie nie będzie mnie w domu
Małgosiu, dziękuję
Rabata w połowie obsadzona
Kolejne tulipany się pokazały
I moja leśna rabata...
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mimo śniegu i gradu nie widać zniszczeń.
I niech tak zostanie, mam nadzieję, że to koniec tych wariactw pogodowych.
Widzę, że uzupełniasz miejsca na rabatach i powoli się zapełniają.
A nie myślałeś o wysianiu jednorocznych w pustych miejscach ?
I niech tak zostanie, mam nadzieję, że to koniec tych wariactw pogodowych.
Widzę, że uzupełniasz miejsca na rabatach i powoli się zapełniają.
A nie myślałeś o wysianiu jednorocznych w pustych miejscach ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Jak ja lubię zakupy
Z jednorocznych polecam kosmos, maciejka , aksamitka, nagietek, ostróżka...
Z jednorocznych polecam kosmos, maciejka , aksamitka, nagietek, ostróżka...
- Luka85
- 100p
- Od: 8 lip 2012, o 22:32
O tak ogrodnicze zakupy to ja uwielbiam, w przeciwieństwie do odzieżowych
Także ruszam po róże, a jutro może sklep ogrodniczy "juka" pod Poznaniem.
Także ruszam po róże, a jutro może sklep ogrodniczy "juka" pod Poznaniem.
Zapraszam do Siebie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=101110" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Łukasz
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=101110" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Łukasz
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Fajnie wygląda ta rabata, zwłaszcza obrzeże Mam słabość do kamieni w ogrodzie... Całkowicie pozbyłeś się tawliny? Ja nie mogę się oprzeć tym uroczym białym kwiatuszkom, gdy zakwitnie Wycinam rozłogi, gdy tylko się pojawiają i póki co trzymam ją w ryzach
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Faktycznie roślinki zgineły na tej rabacie
Fakt, kiedyś się rozrosną, ale ja chyba bym nie wytrzymała i dosadziła więcej
Fakt, kiedyś się rozrosną, ale ja chyba bym nie wytrzymała i dosadziła więcej
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A kto nie lubi zakupów ?
Od razu humor się poprawia.
Nowa rabata pewno już podrosła i lepiej widać co na niej rośnie.
Deszcz podlał obficie to i roślinki pewno wystartowały z impetem.
Od razu humor się poprawia.
Nowa rabata pewno już podrosła i lepiej widać co na niej rośnie.
Deszcz podlał obficie to i roślinki pewno wystartowały z impetem.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- norbi007
- 200p
- Od: 15 sty 2016, o 00:28
Łukaszu a gdzie dokumentacja z całego sezonu?
Kiedy w ogrodzie...
Norbert
Norbert