Majreg-ogródek działkowy
- iwek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Majreg-ogródek działkowy
Uluś podobno kloniki i hibiskusy bardzo lubią przędziorki,ja się ich najbardziej boję bo nie pryskam żadną chemią a boję się o hoje .
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
Tak, a na dodatek czasem ich w ogóle nie widać i trudno się zorientowaćiwek pisze:Uluś podobno kloniki i hibiskusy bardzo lubią przędziorki,ja się ich najbardziej boję bo nie pryskam żadną chemią a boję się o hoje .

Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek
- Nolinka
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Ula, jakie śliczne skrętniki
Kloniki ładnie rosną. Pikuj bez obaw. Miałam je przez wiele lat, ale w końcu zrezygnowałam z ich uprawy. Trzeba cały czas pilnować, żeby ich nie przesuszyć. Czasem trzeba było podlewać kilka razy dziennie i ciągle obrywać nasienniki, ale kwitły pięknie.

Kloniki ładnie rosną. Pikuj bez obaw. Miałam je przez wiele lat, ale w końcu zrezygnowałam z ich uprawy. Trzeba cały czas pilnować, żeby ich nie przesuszyć. Czasem trzeba było podlewać kilka razy dziennie i ciągle obrywać nasienniki, ale kwitły pięknie.
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
Tak,niestety masz rację. Zwłaszcza hibiskusy sobie upodobały, a najgorsze jest to,że się uodparniają na chemię.iwek pisze:Uluś podobno kloniki i hibiskusy bardzo lubią przędziorki,ja się ich najbardziej boję bo nie pryskam żadną chemią a boję się o hoje .
Ja to raczej się obawiam żeby nie przelaćNolinka pisze:Ula, jakie śliczne skrętniki![]()

Troszkę skrętniczków na początek. Za oknem ciemno, to będą jasne kolorki.
7298 z Beloved

z Harlequin Rose

z NN

z klonikiem w kolorze bordo

oraz w tle żółtego

Trochę szkoda, że kwiatki moich kloników zwisają smętnie do dołu.

wolałabym widzieć ich środeczek

Troszkę ruszają kohlerki,ale jeszcze nieśmiało
Ossia

i NN

Miłego wieczoru

Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek
- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Ulu pięknie Ci rośną wszystkie doniczkowe , masz rękę do nich , a co tam u Ciebie w ogrodzie , jak tam piwonie i nie tylko pokaż pozdrawiam 

Witaj Ula, pomimo wstrętnej pogody wiosna jednak nieśmiało przenika do naszych domów. U ciebie to świetnie widać w kwitnieniach. 7298 ma baardzo duże kwiaty
?

Witaj Kasiu! Dzięki, że wpadłaś
.Tak, 7298 ma bardzo duże kwiatki
. Aż sama byłam zdziwiona. I jest naprawdę piękny. Doszłam do wniosku , że na dzień dzisiejszy to mój najładniejszy skrętnik, bo lubię jasne, pastelowe kolorki i właśnie takie duże kwiatki.
Witaj Teresko
. Moje piwonie dopiero pączkują. Jeszcze czekam, ale już niedługo będzie się działo
.

Witaj Teresko

Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek
Witajcie
!
Dziś może parę nowych skrętników zaprezentuję na początek. Niewiele, ale zawsze coś
.
Ghost i 7298

i Bristol's Spectacular

codziennie rozkwitają nowe kohlerie dziś taka

Do nocy Świętojańskiej wprawdzie jeszcze trochę, ale u mnie już paproć rozkwitła. Jakby ktoś chciał szukać kwiatu paproci to zapraszam do siebie
.
Pteridophyllum Racemosum. Kwiatuszki ma ulotne,a listki delikatne. Podobno słabo się rozrasta, a rozmnaża głównie z nasion. Oby przetrwało u mnie.

I jeszcze moje wysiane sinningie. Myślałam, że nie wzeszły
,wywaliłam doniczkę na taras i zapomniałam. Dobrze, ze od czasu do czasu tam muszę posprzątać, bo by przepadły, a tak będzie co pikować
.

Dobrze, że już po zimnej Zoście i idzie ciepło. To, co w tym roku się dzieje z pogodą, to przechodzi ludzkie pojęcie
. Nie mogę wynieść roślin na taras i mój pokój wygląda tak
. Nawet ja nie wytrzymam tego dłużej, o rodzince nie wspomnę.

Boję się też posadzić powojniki gruncie, bo jak schwyci przymrozek to będzie po nich. Tak więc cieszą oczy w domu, ale lada dzień i wylądują na swoich miejscach.
Poniżej jest montana Mayleen, ale zakupiłam też odmianę Broughton Star, które jeszcze nie kwitnie. Oby się im u mnie spodobało.

Do zobaczenia!

Dziś może parę nowych skrętników zaprezentuję na początek. Niewiele, ale zawsze coś

Ghost i 7298

i Bristol's Spectacular

codziennie rozkwitają nowe kohlerie dziś taka

Do nocy Świętojańskiej wprawdzie jeszcze trochę, ale u mnie już paproć rozkwitła. Jakby ktoś chciał szukać kwiatu paproci to zapraszam do siebie

Pteridophyllum Racemosum. Kwiatuszki ma ulotne,a listki delikatne. Podobno słabo się rozrasta, a rozmnaża głównie z nasion. Oby przetrwało u mnie.

I jeszcze moje wysiane sinningie. Myślałam, że nie wzeszły

Dobrze, że już po zimnej Zoście i idzie ciepło. To, co w tym roku się dzieje z pogodą, to przechodzi ludzkie pojęcie

Boję się też posadzić powojniki gruncie, bo jak schwyci przymrozek to będzie po nich. Tak więc cieszą oczy w domu, ale lada dzień i wylądują na swoich miejscach.
Poniżej jest montana Mayleen, ale zakupiłam też odmianę Broughton Star, które jeszcze nie kwitnie. Oby się im u mnie spodobało.

Do zobaczenia!

Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek
- Nolinka
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Jakie śliczności
. My od poniedziałku chodzimy slalomem, bo się pośpieszyłam i część wyniosłam już na dwór. Trzeba było zabierać z powrotem, a, że nie chciało się taszczyć znów na górę, więc musimy omijać. Myślę, że przynajmniej część wystawię już jutro.

Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Ulka nie tylko Tobie dokucza pogoda ja jej też mam serdecznie dość.Sama zamówiłam dwa clematisy tylko pergolę trzeba pomalować.Śliczny powojnik u Ciebie i podziwiam kohlerię moje jeszcze nie mają pąków.
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
Witaj Ulu. Na twoich zdjęciach, to jakbym widziała mój dom. Mam da pokoje, które wyglądają identycznie jak twój z roślinami
I też mam tego tłoku już serdecznie dosyć. Ale powoli wyprowadzamy się na zewnątrz 

Witajcie! I wreszcie mamy wiosnę, a nawet prawie lato
. Szkoda, że u nas jest taka nagła zmiana i nie ma okresu przejściowego. Byłoby to bardziej korzystne dla naszych roślinek. Ja już wszystko wyniosłam na taras, a na noc do domu wracają jedynie hibiskusy. I teraz z kolei muszę uważać, żeby nie mi kwiatów słońce nie popaliło
.
Na działce wciąż jeszcze kwitną trójlisty

brunnera

viola Etain

piwonie:
Nosegay

tu miała być Młokosiewicza, a jest jakaś kiepska botaniczna

z siebioldami w tej chwili u mnie skromnie, ale na pewno dokupię jeszcze, bo śliczne są i ładnie rosną

pierwiosnek Ken Dearman

iryski , niestety nazw nie pamiętam, choć mam zapisane

Słonecznego weekendu życzę

Na działce wciąż jeszcze kwitną trójlisty

brunnera

viola Etain

piwonie:
Nosegay

tu miała być Młokosiewicza, a jest jakaś kiepska botaniczna

z siebioldami w tej chwili u mnie skromnie, ale na pewno dokupię jeszcze, bo śliczne są i ładnie rosną

pierwiosnek Ken Dearman

iryski , niestety nazw nie pamiętam, choć mam zapisane

Słonecznego weekendu życzę

Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek
- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Ula , a co to tak na biało kwitnie paproć , jeszcze takiej nie widziałam , ale piwonie pierwszy rok i jak ładnie Ci kwitną zresztą nie tylko one u mnie już przekwitły tójlisty , i pierwiosnki super . Pozdrawiam 

-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Bardzo ciekawa kolekcja roślin domowych ...skrętniki robią wrażenie . Bardzo podoba mi się Twój ogród no i te ciekawe trójlisty ...zwłaszcza pełny ja nie mam do niego w tym roku zakwitł tylko jeden kwiatek reszta niestety zmarzła 

Ewcia, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Mi trójlisty nie marzną mimo, że mieszkam w najzimniejszym regionie. Może u Ciebie to jakaś inna przyczyna? Czasami szkółki przysyłają strasznie małe karpy i one nie są w stanie przetrwać.evastyl pisze:Bardzo ciekawa kolekcja roślin domowych ...skrętniki robią wrażenie . Bardzo podoba mi się Twój ogród no i te ciekawe trójlisty ...zwłaszcza pełny ja nie mam do niego w tym roku zakwitł tylko jeden kwiatek reszta niestety zmarzła
Tak, to taka paproćinka52 pisze:Ula , a co to tak na biało kwitnie paproć , jeszcze takiej nie widziałam , ale piwonie pierwszy rok i jak ładnie Ci kwitną zresztą nie tylko one u mnie już przekwitły tójlisty , i pierwiosnki super . Pozdrawiam

Dzisiaj może parę marketowych hibków
żółty w towarzystwie ołownika

Pomarańczowy

czerwony

i biały, trochę jakby, hmmm, krzywy

W końcu przesadziłam swoje skrętniki do większych doniczek i mam uporządkowany parapecik. Wcześniej wstyd go było pokazać.

Mąż ostatnio stwierdził, że w domu mamy pewnie z tysiąc doniczek. Nie śmiałam zaprzeczyć

Dzięki dziewczynki, że zaglądacie

Miłej niedzieli wszystkim moim gościom.

Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek