Nie ma jak u Seby
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nie ma jak u Seby
Widzę że praca wre w pocie czoła, ale efekty są już bardzo duże.
Wszystko obsadzone w porządku jak należy, tylko patrzeć i słuchać jak rośnie.
Żartuję oczywiście, bo dopiero się zacznie jak wszystko ruszy.
Jejku jesienią to chyba traktorem będziesz zbierał plony jak wszystko urośnie i wyda plon.
Na temat krainy w której mieszkasz nie będę się wypowiadać bo już wszystko napisałam.
Zauważyłam pięknego bardzo rzadkiego motyla, który składa jaja na liściach marchewki i koprze.
Kiedyś u mnie też bywały, ale to dalekie dzieje.
Masz oko do robienia zdjęć ,....... żeby tylko ludzie chcieli być lepsi i szanować naturę.
Wszystko obsadzone w porządku jak należy, tylko patrzeć i słuchać jak rośnie.
Żartuję oczywiście, bo dopiero się zacznie jak wszystko ruszy.
Jejku jesienią to chyba traktorem będziesz zbierał plony jak wszystko urośnie i wyda plon.
Na temat krainy w której mieszkasz nie będę się wypowiadać bo już wszystko napisałam.
Zauważyłam pięknego bardzo rzadkiego motyla, który składa jaja na liściach marchewki i koprze.
Kiedyś u mnie też bywały, ale to dalekie dzieje.
Masz oko do robienia zdjęć ,....... żeby tylko ludzie chcieli być lepsi i szanować naturę.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Pelidea
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2013, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przepiękne zdjęcia, wreszcie naprawdę zapachniało wiosną. Faktycznie kwiecia, a kwiecia na tych Twoich łąkach. A paź królowej to rzadki gość.
W ogrodzie też widać wiosnę i to, że praca wre. Z tym podlewaniem to faktycznie wcześnie w tym roku trzeba. Ja też latam po ogródku z konewką i podlewam. Niby lało, ale ziemia suchutka.
W ogrodzie też widać wiosnę i to, że praca wre. Z tym podlewaniem to faktycznie wcześnie w tym roku trzeba. Ja też latam po ogródku z konewką i podlewam. Niby lało, ale ziemia suchutka.
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Witaj Sebastianie
Jestem pełna podziwu dla Twojej pasji ogrodniczej i efektów pracy. Ja mam młodzież w domu i im jest ciężko nawet kwiatki na parapecie podlać Miłość do roślin to wspaniała sprawa , tylko trzeba ją czuć w sobie. Aż miło popatrzeć jak Ciebie nakręca do działania.
A poza tym bardzo ładnie mieszkasz wśród górek i lasów , często chciałabym sie przenieść w takie urocze strony. Patrząc na te zdjęcia czuję ciszę i spokój , których mi tak brakuje.
Jestem pełna podziwu dla Twojej pasji ogrodniczej i efektów pracy. Ja mam młodzież w domu i im jest ciężko nawet kwiatki na parapecie podlać Miłość do roślin to wspaniała sprawa , tylko trzeba ją czuć w sobie. Aż miło popatrzeć jak Ciebie nakręca do działania.
A poza tym bardzo ładnie mieszkasz wśród górek i lasów , często chciałabym sie przenieść w takie urocze strony. Patrząc na te zdjęcia czuję ciszę i spokój , których mi tak brakuje.
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Seba robisz fantastyczne zdjęcia.
Trzymam kciuki, by najbliższe dwa tygodnie zeszły Ci na przyjemnej pracy, nie mordędze.
Trzymam kciuki, by najbliższe dwa tygodnie zeszły Ci na przyjemnej pracy, nie mordędze.
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Witajcie
Mam awarię i nie mogę wstawiać zdjęć ...
Dzisiaj nie byłem w szkole pierwszy raz od 1 września - a dlaczego ?
Bo wszyscy nauczyciele byli w innej szkole na maturach A po co iść do szkoły jak nie ma zajęć ?
No i wreszcie nadrobiłem troszkę, wysadziłem dużo rozsad, dzisiaj też przyszła paczka z bylinami.
Wiele dzisiaj zrobiłem, starałem się uwiecznić choć trochę na zdjęciach. Siły nie mam wcale, ale jestem dumny z tego, że rozsad jest juz mniej.
Teraz odpowiem na wcześniejsze komentarze.
Asiu to szkoda, ale przyznam, że Twoje magnolie są bardzo ładne
Moja mama umyśliła sobie, żeby kupić żółtą - dla mnie to żaden problem, ale cena ścina z nóg
Aga to chyba najlepsza mieszanka nasion petunii na świecie Wiesz jakie cudaki wyrosły ? Różowe, białe - tych jeszcze nie pokazałem..
Odcieni fioletu i niebieskiego jest ogrom, każda sadzonka inaczej wygląda.
Teraz jak zbiorę nasiona to dopiero będzie mix
Te żyłkowane, białe strzępiaste, fioletowe i ogrodowe
Jabłonki są dzikie, rosną na polu
Maju mój sąsiad miał żywopłot ze świerków - wygląda nie powalał, ale skutecznie chronił od wiatru. Jednak już jest zlikwidowany.
Moja mama też jest fanką iglaków
Aniu myślałem o różach - jest taka oferta w necie - tanio ja barszcz
Miłe dla oka i przyjemne dla nosa
Grażynko dziękuje za link.
Teraz to już chyba za późno na żywopłot - wzdłuż drugiej granicy sadzimy teraz drzewa.
Na chwilę obecną jest kilka lip, brzóz i wierzba płacząca.
Ostnica będzie rosła w suchym miejscu
Lenka, ale wiesz każda strata boli . Nawet jak mam dużo rozsad, to tak samo wkładam dużo pracy i serca.
Nie ma reguły, czy mało czy dużo zawsze strata boli
Nie wiem czy mam zdjęcia kapusty, poszukam
Mam awarię i nie mogę wstawiać zdjęć ...
Dzisiaj nie byłem w szkole pierwszy raz od 1 września - a dlaczego ?
Bo wszyscy nauczyciele byli w innej szkole na maturach A po co iść do szkoły jak nie ma zajęć ?
No i wreszcie nadrobiłem troszkę, wysadziłem dużo rozsad, dzisiaj też przyszła paczka z bylinami.
Wiele dzisiaj zrobiłem, starałem się uwiecznić choć trochę na zdjęciach. Siły nie mam wcale, ale jestem dumny z tego, że rozsad jest juz mniej.
Teraz odpowiem na wcześniejsze komentarze.
Asiu to szkoda, ale przyznam, że Twoje magnolie są bardzo ładne
Moja mama umyśliła sobie, żeby kupić żółtą - dla mnie to żaden problem, ale cena ścina z nóg
Aga to chyba najlepsza mieszanka nasion petunii na świecie Wiesz jakie cudaki wyrosły ? Różowe, białe - tych jeszcze nie pokazałem..
Odcieni fioletu i niebieskiego jest ogrom, każda sadzonka inaczej wygląda.
Teraz jak zbiorę nasiona to dopiero będzie mix
Te żyłkowane, białe strzępiaste, fioletowe i ogrodowe
Jabłonki są dzikie, rosną na polu
Maju mój sąsiad miał żywopłot ze świerków - wygląda nie powalał, ale skutecznie chronił od wiatru. Jednak już jest zlikwidowany.
Moja mama też jest fanką iglaków
Aniu myślałem o różach - jest taka oferta w necie - tanio ja barszcz
Miłe dla oka i przyjemne dla nosa
Grażynko dziękuje za link.
Teraz to już chyba za późno na żywopłot - wzdłuż drugiej granicy sadzimy teraz drzewa.
Na chwilę obecną jest kilka lip, brzóz i wierzba płacząca.
Ostnica będzie rosła w suchym miejscu
Lenka, ale wiesz każda strata boli . Nawet jak mam dużo rozsad, to tak samo wkładam dużo pracy i serca.
Nie ma reguły, czy mało czy dużo zawsze strata boli
Nie wiem czy mam zdjęcia kapusty, poszukam
- Luka85
- 100p
- Od: 8 lip 2012, o 22:32
Sebastian na zdjęciach "krajobrazowych" prawdziwy maj w pełni. Grunt, że większość rozsady już w miejscu przeznaczenia, teraz trzeba dobry tydzień odczekać i rusza na całego.
Ładne Ci trafiły się maliny, jak pamiętam pierwszy rok jak kupiłem to były pojedyncze patyczki, a teraz las. Oprócz tradycyjnej jesiennej maliny, jak dobrze pamiętam odm. Polka to ma żółtą też jesieną.
Ładne Ci trafiły się maliny, jak pamiętam pierwszy rok jak kupiłem to były pojedyncze patyczki, a teraz las. Oprócz tradycyjnej jesiennej maliny, jak dobrze pamiętam odm. Polka to ma żółtą też jesieną.
Zapraszam do Siebie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=101110" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Łukasz
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=101110" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Łukasz
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
W tym roku też kupiłam maliny i takie mizerne, ciekawe co z nich będzie ale czasem te mizeroty są lepsze od tych wypasionych.
Nie mogę wyjść z podziwu jak to wszystko Seba ogarniasz, jesteś wprost dbest!
Nie mogę wyjść z podziwu jak to wszystko Seba ogarniasz, jesteś wprost dbest!
- seba1999
Dominiko dziękuje
Piękne są takie miejsca, ale w lato komary gryzą strasznie w d...
U mnie nie można się odgonić od nich Teraz jest już sporo, a co będzie w lato ...
Przetacznik ożankowy bardzo się rozrósł, a to dlatego, że rośnie na pastwisku - ma dużo nawozu po zwierzętach .
Maju to bodziszek sambor .
Grażynko dziękuje Teraz tylko pięknego lata potrzeba i wszystko ładnie urośnie. Rabata różana jest tak zapchana, że już nic na niej nie zmieszczę.
Ciekawe jaki będzie efekt tych nasadzeń ?
Fakt,że w tym roku będzie mnóstwo warzyw. A to dlatego, że całkowicie wykorzystałem całą powierzchnię.
Nawet trochę miejsca brakuje na dynie i fasolę .
Takie motyle - Pazie Królowej -widziałem aż trzy Na zdjęciach są dwa, trzeci odleciał
Co najważniejsze świadomość ekologiczna u ludzi wzrasta , jednak do Zachodu nam daleko pod tym względem
Asiu dziękuje Ostatnio widzę dużo latających motyli - nawet w tunelu się zdarzają.
Mają dogodne warunki do rozmnażania się, różnorodne rośliny i duże, zielone przestrzenie.
Na szczęście dzisiaj spadł deszcz, niewiele, ale zawsze coś.
Witaj Beato
Ludzie mają różne zainteresowania, jedni lubią "zielone", drudzy lubią czytać książki
Mnie nie tylko interesują rośliny, ale także podróżowanie, czy gotowanie
Oj tak, u mnie jest cichutko. Wieczorem mam koncert różnorakich owadów, ptaków i płazów .
Aneczko dziękuje
W weekend wysadzam już wszystkie warzywka - nawet dyniowate. 29 maja mam wycieczkę, więc do 28 tunel musi być opróżniony z rozsad
Łukasz jeszcze brakuje liściu na niektórych drzewach ,ale już jest ładnie
Nie wiem co to za odmiana, ale powtarza owocowanie.
Podobno owocuje od lipca do października.
Rolnik, który miał pole z malinami zlikwidował je, bo nie było wolnych rąk do zrywania owoców.
Przynajmniej nie musiałem nic płacić.
Jesienią zakupię malinę żółtą i fioletową ;)
Aniu (tara) moje też są trochę mizeroty. Niby krzaki duże, ale liście przeważnie zaschnięte.
Nie mam szczęścia do malin, to trzecie podejście
Jestem troszkę uparty, jak coś sobie postanowię to muszę to zrobić
Piękne są takie miejsca, ale w lato komary gryzą strasznie w d...
U mnie nie można się odgonić od nich Teraz jest już sporo, a co będzie w lato ...
Przetacznik ożankowy bardzo się rozrósł, a to dlatego, że rośnie na pastwisku - ma dużo nawozu po zwierzętach .
Maju to bodziszek sambor .
Grażynko dziękuje Teraz tylko pięknego lata potrzeba i wszystko ładnie urośnie. Rabata różana jest tak zapchana, że już nic na niej nie zmieszczę.
Ciekawe jaki będzie efekt tych nasadzeń ?
Fakt,że w tym roku będzie mnóstwo warzyw. A to dlatego, że całkowicie wykorzystałem całą powierzchnię.
Nawet trochę miejsca brakuje na dynie i fasolę .
Takie motyle - Pazie Królowej -widziałem aż trzy Na zdjęciach są dwa, trzeci odleciał
Co najważniejsze świadomość ekologiczna u ludzi wzrasta , jednak do Zachodu nam daleko pod tym względem
Asiu dziękuje Ostatnio widzę dużo latających motyli - nawet w tunelu się zdarzają.
Mają dogodne warunki do rozmnażania się, różnorodne rośliny i duże, zielone przestrzenie.
Na szczęście dzisiaj spadł deszcz, niewiele, ale zawsze coś.
Witaj Beato
Ludzie mają różne zainteresowania, jedni lubią "zielone", drudzy lubią czytać książki
Mnie nie tylko interesują rośliny, ale także podróżowanie, czy gotowanie
Oj tak, u mnie jest cichutko. Wieczorem mam koncert różnorakich owadów, ptaków i płazów .
Aneczko dziękuje
W weekend wysadzam już wszystkie warzywka - nawet dyniowate. 29 maja mam wycieczkę, więc do 28 tunel musi być opróżniony z rozsad
Łukasz jeszcze brakuje liściu na niektórych drzewach ,ale już jest ładnie
Nie wiem co to za odmiana, ale powtarza owocowanie.
Podobno owocuje od lipca do października.
Rolnik, który miał pole z malinami zlikwidował je, bo nie było wolnych rąk do zrywania owoców.
Przynajmniej nie musiałem nic płacić.
Jesienią zakupię malinę żółtą i fioletową ;)
Aniu (tara) moje też są trochę mizeroty. Niby krzaki duże, ale liście przeważnie zaschnięte.
Nie mam szczęścia do malin, to trzecie podejście
Jestem troszkę uparty, jak coś sobie postanowię to muszę to zrobić
- seba1999
Jako, że jest już bardzo późno wstawię niewiele zdjeć
Pojawiają sie pierwsze pomidory
A tu powstaje taki tajemniczy zakątek - pnące róże kupię jesienią, a teraz posadzę fioletowy groszek
Petunie w połowie posadzone
Kwitnie już połowa sadzonek
Ziołowa rabatka w trakcie budowy -mało miejsca a dużo chciejstwa
Lipy posadzone
Papryka w gruncie
Pojawiają sie pierwsze pomidory
A tu powstaje taki tajemniczy zakątek - pnące róże kupię jesienią, a teraz posadzę fioletowy groszek
Petunie w połowie posadzone
Kwitnie już połowa sadzonek
Ziołowa rabatka w trakcie budowy -mało miejsca a dużo chciejstwa
Lipy posadzone
Papryka w gruncie
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak ja Ci zazdroszczę tego czasu , który możesz włożyć w rośliny...
Efekty są piękne. Uwielbiam oglądać Twój wątek
Efekty są piękne. Uwielbiam oglądać Twój wątek
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Seba . Czy Ty w ogóle śpisz ?? Mega pracowity jesteś a ja zaczynam robić się przy Tobie leniwa . Taka dumna byłam, że ostatnio "tyle" zrobiłam ale jak czytam co Ty zrobiłeś to ja w takim układzie odpoczywałam . Wielki szacun głównie z uwagi na Twój młody wiek bo niewiele osób w Twoim wieku marzy o sadzeniu roślin . Ach te Twoje petunie , ja kupiłam u miejscowej ogrodniczki kilka surfinii bo taka ambitna jak Ty nie jestem a poza tym moje sianie petunii zawsze było klapą. Petunie zamiast zwisać rosły w górę i były brzydkie . Pozdrawiam i słoneczka Ci życzę .
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Seba działasz pełną parą petunie pięknie będą się prezentować jak się rozrosną i jeszcze w takich ilościach teraz już zachwycają kolorami a co dopiero później Papryka jak od linijki
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Hej Seba
Napatrzyłam się na Twoje petunie w wątku petuniowym, no naprwdę pokazowe a tak ostatnia różowa słodziutka
Współczuję za to starty cebuli, i co już nic z niej nie będzie? Może tylko stare liście pomarzły, a korzeń jest ok i się pozbiera? Cholercia, atak zimy w maju to zupełnie bez sensu
Zielnik dobra rzecz, mi też miejsca w nim zabrakło, to poszłam z ziołami na kwietnik pod aniołka Resztę chyba między kwiatki wsadzę, jako zielone przydatne w kuchni tło
Własne lipy, jeju! Jak ja Ci zazdroszczę tego areału
Napatrzyłam się na Twoje petunie w wątku petuniowym, no naprwdę pokazowe a tak ostatnia różowa słodziutka
Współczuję za to starty cebuli, i co już nic z niej nie będzie? Może tylko stare liście pomarzły, a korzeń jest ok i się pozbiera? Cholercia, atak zimy w maju to zupełnie bez sensu
Zielnik dobra rzecz, mi też miejsca w nim zabrakło, to poszłam z ziołami na kwietnik pod aniołka Resztę chyba między kwiatki wsadzę, jako zielone przydatne w kuchni tło
Własne lipy, jeju! Jak ja Ci zazdroszczę tego areału
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka