Papryka w tunelu- odmiany, uprawa.
- mamaAmelka
- 200p
- Od: 26 mar 2017, o 09:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Papryka w tunelu- odmiany, uprawa.
Moje również są bardzo niziutkie. Myślę, że posadzone do ziemi nabiorą wigoru i ruszą z kopyta 

Moje słodkie też jakby stanęły, od dołu robią im się jasno zielone liście. Jedynie ozdobne poszły ciut w górę, były 2 noce na balkonie, ale jak mówicie, że macie w domu lub tam gdzie ciepłej schowałam do domu, nie wiem czy słusznie....

Pozdrawiam, Werka
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wysadziłam 12 słodkich papryk w tunelu, czerwone Dulce de Espańa i żółte Elf Zielonki. Jeszcze 6 mi pomarańczowych zostało, ale muszą poczekać do jutra, bo dziś już sił nie stało. Pozostałe 8 sztuk wyląduje w gruncie.
W sumie mam prawie 40 papryk słodkich i ostrych
W sumie mam prawie 40 papryk słodkich i ostrych

Iza
- mamaAmelka
- 200p
Dziś dokupiłam dwie sadzonki czerwonej papryki Ożarowskiej. Były już z pączkami kwiatów, które usunęłam z rozwidlenia (jedna miała aż trzy szt). W necie znalazłam informację, że rośnie do ok 80 cm. A jak wysoko rośnie chili? wysiałam nasionka NN i prawdopodobnie są to Cayenne. Pytam, ponieważ niższe krzaczki chciałabym zasadzić bliżej wejścia, aby wszystkie papryki miały dostęp do słońca.
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
Cayenne miała u mnie ok. 60 cm wysokości, ale była w donicy. Ożarowska powinna być niższa.
Iza
- mamaAmelka
- 200p
- ullak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2015, o 11:45
Wygląda na pająka. Pająków się nie zabija, to drapieżniki.
Słomiany zapał, czyli u leniwego ogrodnika
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
- dalisbea
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lut 2016, o 22:52
Ja również pająków nie ruszam pomagają wyłapać inne gady. Ostatnio miałam problem bo coś mi podjadalo liście papryki. Takie małe czarno-szare owady. Poobrywalam listki w które się zwijaly i pozgniatalam i jak na razie mam spokój.
Kurcze, wystraszyłam się, ze to jakiś pasożyt. Nie wyglądał na pająca nawet jako stamtąd ściągnęłam. No trudno, głupio zrobiłam. Ale mam ich dużo w szklarni (pająkow, które wyglądają jak pająki) 

-
- 50p
- Od: 29 maja 2017, o 20:09
Właśnie planuje wyjechać na kilka dni, a że ciepło to coś trzeba było wymyślić żeby roślinki nie padły. Czy na dłuższą metę zda to egzamin nie wiem. Okaże się po powrocie.
-
- 50p
- Od: 29 maja 2017, o 20:09
Tak to wygląda u mnie ponieważ nie mam dużo papryk, ale można bez problemu zrobić z jednej butelki na 3-4 rośliny. Trójnik kosztuje około 4złotych w aptece. Wiadomo , że jak ktoś ma dużą plantacje to nie ma to sensu, ale w małych tunelach wydaje mi się rozsądnym zastosowaniem z małym nakładem finansowym.
- sajmon0609
- 200p
- Od: 1 mar 2009, o 15:58
Pytanko z pierwszego rozwidlenia usunąłem kwiatek żeby się papryka ładnie rozkrzewiła, ale widzę że na następnym rozwidleniu znów kwiatek wyrósł, czy też go usunąć czy już zostawić.
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Na drugim i na następnych rozwidleniach kwiatów już nie usuwać !
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.