Ogród Marty - Cz. XI
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty - Cz. XI
Martusiu cudownie w Twoim ogrodzie jak ja lubię oglądać Twoje rabatki .
Wilczomlecz Griffitha przepiękny Zajączki śliczne a jakie fajne maja minki
Pozdrawiam i samych miłych chwil życzę
Wilczomlecz Griffitha przepiękny Zajączki śliczne a jakie fajne maja minki
Pozdrawiam i samych miłych chwil życzę
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Martus a w Dobrzycy rabarbar im nie kwitnie . Widzialam podobne zajaczki, amorkow zatrzesienie i wiele innych! Pozdrawiam goraco bo, upal nad morzem i wybacz pisownie telefonowa
-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martuś ,spacer po Twoim ogrodzie to czysto przyjemność ,jest się gdzie schować przed i nawet zajączki zwabiłaś do ogrodu.Ja dzisiaj gotuje miodzik ,jestem ciekawa co mi wyjdzie,serdecznie pozdrawiam
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Zajączki super wyglądają, tylko nie mają kapustki wokół. Rabarbar teraz pokazał swoją urodę, jak wysoki rośnie ten kwiat.
Marto, potwierdzam, ogródek zadbany i już kolorowy. Moje serduszka w większości przemarzły. U mnie jeden rodek rozkwita od dołu a drugi od góry.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Jak u Ciebie pięknie Martusiu , ten wilczomlecz cudeńko, a rabarbar tak Ci ładnie kwitnie, wszystko takie dopracowane, cudnie Martusiu, cudnie
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Martuś jaki masz porządek na rabatach, żadnego chwaściora. Ślimaków jakoś w tym roku więcej, musimy walczyć, bo szkoda roślin. Jeszcze do spotkań wrócę, wyjątkowo miłe i pouczające, jeśli można podzielać pasję z innymi. Powojnik i lilaki już piękne, obsypane kwiatami. Niech będzie, że Twoje rośliny takie dorodne dzięki kapuście. Kochasz ogród i dokładasz cieżką pracę, ot cała prawda. Słoiczki już do spiżarni wędrują. Zajączki słodkie, uwielbiam podziwiać Twoją biżuterię ogrodową w różnych zakątkach. Często jej szukam na zdjęciach, bo pokazujesz w nieoczywisty sposób. Ciepłej, miłej niedzieli.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witam serdecznie,gości tyle a mnie nie ma ,ale jakaś zmęczona jestem wieczór i padam ,bo chcę nadrobić moje prace w ogrodzie ,dużo jeszcze do zrobienia ,bo pogoda ciągle przeszkadzała ,więc rozmnażam i sadzę i coś wyrzucam i jest nowe miejsce i znowu obsadzam i tak w koło siebie się kręcę .
Bożenko, Ty żartownisiu,rabarbar rozmnażam przez podział ,jak są jakieś maleńkie przybyszowe sadzoneczki ,to odkrawam i sadzę obok ,zrobiłam 3 sztuki ,bo tyle mogłam ,a co z tego wyjdzie zobaczymy na wiosnę ,pozdrawiam
Ewciu,czas w ogrodzie goni,bo jeszcze pomidory mam nie posadzone ,tak zwlekałam ,żeby noce się ociepliły,a dzisiaj nawet w dzień tylko 15 stopni,miło,że ogród sie podoba ,gdybyś mogła do mnie przyjechać ,to dałabym Ci dużo kwiatków ,pozdrawiam
Aniu,oj mam miejsca niedopracowane i pewnie tego nie zrobię ,ale mój rustykalny styl pozwala na to ,zajączki już się zadomowiły w ogrodzie ,pomysł się znajdzie ,jak znajdziesz coś ciekawego dla siebie ,jest tyle świetnych delikatnych ozdób ,myślę ,ze można coś wybrać ,ale może się do tej pory nad tym nie zastanawiałaś ,pozdrawiam
Mariusz,te zajączki wbiłam na patyczki z białej brzozy ,żeby nie stały na ziemi ,jak rośliny będą rosły ,to zajączki sie podniesie ,żeby były przy wierzchu ,sama tak wymyśliłam ,bo damę w kapeluszu też tak podnoszę ,na wyższych patyczkach,żeby górowała nad roślinami ,bo w końcu widać by jej nie było,pozdrawiam
Mariolko,tak to inversa mam 3 świerki inversa ,bardzo je lubię i pozwalam im rosnąć jak chcą ,chociaż jeden podparty i rośnie poziomo ,a gałęzie wiszą na dół ,zajączki rozweseliły ogród i wejście do niego ,pozdrawiam
Grażynko,oj nie wszystko mam dopieszczone ,bo to chyba niemożliwe ,pogoda też nie pozwalała pracować jak bym chciała,a teraz się piętrzy i znowu gorąco było ,dzisiaj na odmianę zimno cały dzień ,zające już się zadomowiły ,pozdrawiam
Jureczku witam i dziękuję za podpowiedź bo etykieta zginęła,rozszyfrowałam ten powojnik ,ale nie byłam taka pewna i mnie utwierdziłeś w nazwie ,pozdrawiam i zapraszam znowu
Gosiu,to są zające śpiewające,za takie je kupiłam ,dlatego mają takie miny i otwarte dzióbki ,dwa świerki prowadzą sie same ,jeden jest podparty ,bo bardzo długo idzie poziomo i chyba by padł na ziemię pozdrawiam
Bożenko, Ty żartownisiu,rabarbar rozmnażam przez podział ,jak są jakieś maleńkie przybyszowe sadzoneczki ,to odkrawam i sadzę obok ,zrobiłam 3 sztuki ,bo tyle mogłam ,a co z tego wyjdzie zobaczymy na wiosnę ,pozdrawiam
Ewciu,czas w ogrodzie goni,bo jeszcze pomidory mam nie posadzone ,tak zwlekałam ,żeby noce się ociepliły,a dzisiaj nawet w dzień tylko 15 stopni,miło,że ogród sie podoba ,gdybyś mogła do mnie przyjechać ,to dałabym Ci dużo kwiatków ,pozdrawiam
Aniu,oj mam miejsca niedopracowane i pewnie tego nie zrobię ,ale mój rustykalny styl pozwala na to ,zajączki już się zadomowiły w ogrodzie ,pomysł się znajdzie ,jak znajdziesz coś ciekawego dla siebie ,jest tyle świetnych delikatnych ozdób ,myślę ,ze można coś wybrać ,ale może się do tej pory nad tym nie zastanawiałaś ,pozdrawiam
Mariusz,te zajączki wbiłam na patyczki z białej brzozy ,żeby nie stały na ziemi ,jak rośliny będą rosły ,to zajączki sie podniesie ,żeby były przy wierzchu ,sama tak wymyśliłam ,bo damę w kapeluszu też tak podnoszę ,na wyższych patyczkach,żeby górowała nad roślinami ,bo w końcu widać by jej nie było,pozdrawiam
Mariolko,tak to inversa mam 3 świerki inversa ,bardzo je lubię i pozwalam im rosnąć jak chcą ,chociaż jeden podparty i rośnie poziomo ,a gałęzie wiszą na dół ,zajączki rozweseliły ogród i wejście do niego ,pozdrawiam
Grażynko,oj nie wszystko mam dopieszczone ,bo to chyba niemożliwe ,pogoda też nie pozwalała pracować jak bym chciała,a teraz się piętrzy i znowu gorąco było ,dzisiaj na odmianę zimno cały dzień ,zające już się zadomowiły ,pozdrawiam
Jureczku witam i dziękuję za podpowiedź bo etykieta zginęła,rozszyfrowałam ten powojnik ,ale nie byłam taka pewna i mnie utwierdziłeś w nazwie ,pozdrawiam i zapraszam znowu
Gosiu,to są zające śpiewające,za takie je kupiłam ,dlatego mają takie miny i otwarte dzióbki ,dwa świerki prowadzą sie same ,jeden jest podparty ,bo bardzo długo idzie poziomo i chyba by padł na ziemię pozdrawiam
-
Tereniu,miło,że jesteś ,Ty pewnie też zagoniona ,miło,że ogródek sie podoba ,zające są śpiewające ,wilczomlecz Griffitha bardzo zmienia kolor na zdjęciach ,jest ślicznie pomarańczowy ,ale nigdy ten kolor nie chce wyjść ,pozdrawiam i wydajnej pracy życzę ,bo moja jakaś mało wydajna
Marysiu,no widzisz a u mnie kwitnie pięknie rabarbar ,chciałabym mieć go więcej i zaczęłam sie o to starać ,fajna trafiła Ci sie pogoda nad morzem ,wiec odpoczywaj i nabieraj sił i zdrowia ,pozdrawiam
Tereniu,miło mi ,że dobrze sie spaceruje ,tak chciałam jak go tworzyłam ,miodzik wyjdzie na pewno i będzie do herbatki ,lub do wody ,lub sam na łyżeczce w celu zdrowotności ,pozdrawiam
Dorotko,koło zajączków rośnie rozchodnik ,a on ma listki jak kapustki,rabarbar ma pewnie 2 m z kwiatem ,widać go z daleka ,pozdrawiam
Ewa,ja serduszki okrywałam jak były przymrozki dużymi pudłami i kwitną do teraz ,ogród nie do końca taki zadbany ,ale ciągle coś przerabiam ,pozdrawiam
Iwonko,dziękuje ,wilczomlecze bardzo lubię,one tak długo kwitną i tak fajnie wyglądają ,byle jak w niektórych kątach też mam ,ale nie wyrabiam ,pozdrawiam
Soniu,nie jest tak do końca z tymi porządkami jakbym chciała ,ale trudno,ślimaki też się u mnie już pokazują ,ale tyle deszczów było,że i one są wtedy gromadami ,liści z kapusty ,kalafiorów i brokułów i całej reszty warzyw jest dużo przekompostowują się szybko i na nich sadzę rośliny,mojej pracy też jest w tym wszystkim dużo ,ale nic nie ma bez pracy ,wiec jak tu nie pracować ,wiesz ,że kocham pełną spiżarnię ,wiec już zaczęłam ,miodku nigdy nie robiłam ,więc kiedyś trzeba zacząć ,miło ,że podobają się moje ozdoby w ogrodzie ,ale nie mam takich pięknych ślimaków jak są u Ciebie ,pozdrawiam
Marysiu,no widzisz a u mnie kwitnie pięknie rabarbar ,chciałabym mieć go więcej i zaczęłam sie o to starać ,fajna trafiła Ci sie pogoda nad morzem ,wiec odpoczywaj i nabieraj sił i zdrowia ,pozdrawiam
Tereniu,miło mi ,że dobrze sie spaceruje ,tak chciałam jak go tworzyłam ,miodzik wyjdzie na pewno i będzie do herbatki ,lub do wody ,lub sam na łyżeczce w celu zdrowotności ,pozdrawiam
Dorotko,koło zajączków rośnie rozchodnik ,a on ma listki jak kapustki,rabarbar ma pewnie 2 m z kwiatem ,widać go z daleka ,pozdrawiam
Ewa,ja serduszki okrywałam jak były przymrozki dużymi pudłami i kwitną do teraz ,ogród nie do końca taki zadbany ,ale ciągle coś przerabiam ,pozdrawiam
Iwonko,dziękuje ,wilczomlecze bardzo lubię,one tak długo kwitną i tak fajnie wyglądają ,byle jak w niektórych kątach też mam ,ale nie wyrabiam ,pozdrawiam
Soniu,nie jest tak do końca z tymi porządkami jakbym chciała ,ale trudno,ślimaki też się u mnie już pokazują ,ale tyle deszczów było,że i one są wtedy gromadami ,liści z kapusty ,kalafiorów i brokułów i całej reszty warzyw jest dużo przekompostowują się szybko i na nich sadzę rośliny,mojej pracy też jest w tym wszystkim dużo ,ale nic nie ma bez pracy ,wiec jak tu nie pracować ,wiesz ,że kocham pełną spiżarnię ,wiec już zaczęłam ,miodku nigdy nie robiłam ,więc kiedyś trzeba zacząć ,miło ,że podobają się moje ozdoby w ogrodzie ,ale nie mam takich pięknych ślimaków jak są u Ciebie ,pozdrawiam
-
-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Martuś piękny widok ogrodowy!Tylko ta pogoda...
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martuś cudnie RAJ
Obiela piękna - mnie wyrosły z nasionek ciekawe ile będę czekać na kwiat ??
Pogoda do bani
Pozdrawiam cieplutko
Obiela piękna - mnie wyrosły z nasionek ciekawe ile będę czekać na kwiat ??
Pogoda do bani
Pozdrawiam cieplutko
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Marcia super spacerek Obiela niesamowita ... dobrze, że roślinki kwitną po kolei bo jak zakwitnie katalpa to pewnie przyćmi inne U mnie na osiedlu jak mieszkałam w mieście było drzewo, którego nigdy nie mijałam ,żeby nie podziwiać jego kwiatów i ogromnych liści
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Marto ogród jak zawsze przepięknie się prezentuje Obiela robi wrażenie swoją białą barwą