Ogród Marty - Cz. XI
- ewarost
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Marty - Cz. XI
Marcia super spacerek Obiela niesamowita ... dobrze, że roślinki kwitną po kolei bo jak zakwitnie katalpa to pewnie przyćmi inne U mnie na osiedlu jak mieszkałam w mieście było drzewo, którego nigdy nie mijałam ,żeby nie podziwiać jego kwiatów i ogromnych liści
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marto ogród jak zawsze przepięknie się prezentuje Obiela robi wrażenie swoją białą barwą
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martuniu , jak Ty tak duży ogród ogarniasz , przecież to huk roboty .Kalina pagodowa przecudna , pamiętasz ile ma już lat ?
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martuś ogród pięknieje jak przystało na maj, chociaż mocno opóźniony! Przecież dopiero kwitną bzy i kasztany . Rdest też u mnie zaczął kwitnienie. Obiela cudowna ... a w ogóle wszystko Pozdrawiam i ściskam serdecznie
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Dorwałaś przecudne zajączki Przycupnęły sobie w zaroślach i bacznie wszystko obserwują.
Obiela pięknie kwitnie. Nie widziałam tego krzewu na żywo, ale u Ciebie zachwyca Zresztą chyba trudno u Ciebie znaleźć coś, co by mi się nie spodobało. Taki np. rabarbar. Rabarbar niby jak rabarbar, a Twój jest jest niezwykły. Szkoda, że rośnie taki duży, nie mam miejsca na takie cudo. Ale już kolejny rok zachwycam się nim w Twoim ogrodzie;:196 Wilczomlecz też zwraca uwagę, co zdjęcie to jakaś perełka
Obiela pięknie kwitnie. Nie widziałam tego krzewu na żywo, ale u Ciebie zachwyca Zresztą chyba trudno u Ciebie znaleźć coś, co by mi się nie spodobało. Taki np. rabarbar. Rabarbar niby jak rabarbar, a Twój jest jest niezwykły. Szkoda, że rośnie taki duży, nie mam miejsca na takie cudo. Ale już kolejny rok zachwycam się nim w Twoim ogrodzie;:196 Wilczomlecz też zwraca uwagę, co zdjęcie to jakaś perełka
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Martusiu jak zwykle z największą przyjemnością zanurzyłam się w twoim pięknym ogrodzie A co to za kwitnący na biało krzew?
Twoja kamasja dopiero zaczyna, a moja kończy...
Twoja kamasja dopiero zaczyna, a moja kończy...
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Marto, u ciebie zawsze taki gąszcz że trudno się skupić na jednej roślinie. Wszystko wygląda imponująco.
Dzisiaj pochwalę zatem placyk ze stołem. Bardzo fajnie wyglądają wokół niego te drzewa. Naturalnie, praktycznie i niezwykle malowniczo
Dzisiaj pochwalę zatem placyk ze stołem. Bardzo fajnie wyglądają wokół niego te drzewa. Naturalnie, praktycznie i niezwykle malowniczo
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witam wszystkich spacerowiczów,wczoraj wsadziłam moje pomidorki a dzisiaj podczas burzy grad je stłukł ,ale myślę ,że przetrwały ,nie byłam na miejscu bo padało całe popołudnie ,ta pogoda jest w tym roku dołująca.
Bożenko,nawet nie ma kiedy nacieszyć się ogrodem ,jak jest ładnie to zasuwamy ,potem brzydko i znowu przerwa w pracy ogrodowej i znowu zaległości,pozdrawiam
Tereniu,miła jesteś ,dziękuję ,ale jeszcze tyle miejsc do zrobienia,u mnie też pogoda bardzo nie stabilna i nie można niczego zaplanować ,może Twoja Obiela szybko zakwitnie ,pozdrawiam i zdrowia i sił życzę
Ewciu,obiela taka biała ,że widać ją z daleka ,a katalp jest 6 szt ,jak zakwitają ,to jest jeden kwiat i cudowny zapach i jak się leży na łóżkach to są piękne kwiaty nad głową i ażurowy dach ,pozdrawiam
Eluś Elwi ,koniec maja i dopiero kwitną lilaki ,a ten krzew to Obiela ,forma płacząca,pozdrawiam
Mariusz,obiela jest bardzo biała i jej śliczne, delikatne a proste kwiatuszki zaścielają całą powierzchnię powiewnym jedwabiem ,pozdrawiam
Eluś pela 11,często nie ogarniam tej powierzchni a tym roku przez tą głupią pogodę dużo nie zrobiłam co sobie zaplanowałam ,kalina może jest u mnie 5 lat,pokaźny krzew już urósł ,pozdrawiam
Marysiu,rok jest opóźniony,a teraz zaczęły się grady,dzisiaj tak długo tłukło gradem ,że na trawie zrobiło sie biało,skończyły się mrozy to teraz gradobicia ,pewnie pół ogrodu strzepane ,można zwariować ,pozdrawiam i życzę pięknej pogody
Iwonko,zające tak mi się spodobały ,że musiałam je mieć ,ja lubię duże rośliny,mam miejsce ,więc i rabarbar dłoniasty sie zmieścił,w tym roku dokupiłam z czerwonym kwiatem ,ale kiedy on urośnie jak taka malizna ,pozdrawiam
Gosiu,miło,że jesteś,biały krzew to Obiela ,u mnie klimat zimny ,więc wszystko mam później,pozdrawiam
Jolu,rośliny tak są posadzone ,żeby chwasty nie miały szans ,najgorzej jest w różach ,bo one nie chcą takiego tłoku i jest przy nich więcej pracy z chwastami,jak katalpy wypuszczą swoje duże liście i ogromne ilości kwiatów,to siedzi się lub leży w cieniu,nad głową jest zielony dach i burza zapachów ,pozdrawiam
Bożenko,nawet nie ma kiedy nacieszyć się ogrodem ,jak jest ładnie to zasuwamy ,potem brzydko i znowu przerwa w pracy ogrodowej i znowu zaległości,pozdrawiam
Tereniu,miła jesteś ,dziękuję ,ale jeszcze tyle miejsc do zrobienia,u mnie też pogoda bardzo nie stabilna i nie można niczego zaplanować ,może Twoja Obiela szybko zakwitnie ,pozdrawiam i zdrowia i sił życzę
Ewciu,obiela taka biała ,że widać ją z daleka ,a katalp jest 6 szt ,jak zakwitają ,to jest jeden kwiat i cudowny zapach i jak się leży na łóżkach to są piękne kwiaty nad głową i ażurowy dach ,pozdrawiam
Eluś Elwi ,koniec maja i dopiero kwitną lilaki ,a ten krzew to Obiela ,forma płacząca,pozdrawiam
Mariusz,obiela jest bardzo biała i jej śliczne, delikatne a proste kwiatuszki zaścielają całą powierzchnię powiewnym jedwabiem ,pozdrawiam
Eluś pela 11,często nie ogarniam tej powierzchni a tym roku przez tą głupią pogodę dużo nie zrobiłam co sobie zaplanowałam ,kalina może jest u mnie 5 lat,pokaźny krzew już urósł ,pozdrawiam
Marysiu,rok jest opóźniony,a teraz zaczęły się grady,dzisiaj tak długo tłukło gradem ,że na trawie zrobiło sie biało,skończyły się mrozy to teraz gradobicia ,pewnie pół ogrodu strzepane ,można zwariować ,pozdrawiam i życzę pięknej pogody
Iwonko,zające tak mi się spodobały ,że musiałam je mieć ,ja lubię duże rośliny,mam miejsce ,więc i rabarbar dłoniasty sie zmieścił,w tym roku dokupiłam z czerwonym kwiatem ,ale kiedy on urośnie jak taka malizna ,pozdrawiam
Gosiu,miło,że jesteś,biały krzew to Obiela ,u mnie klimat zimny ,więc wszystko mam później,pozdrawiam
Jolu,rośliny tak są posadzone ,żeby chwasty nie miały szans ,najgorzej jest w różach ,bo one nie chcą takiego tłoku i jest przy nich więcej pracy z chwastami,jak katalpy wypuszczą swoje duże liście i ogromne ilości kwiatów,to siedzi się lub leży w cieniu,nad głową jest zielony dach i burza zapachów ,pozdrawiam
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Pięknie ,bujnie i kolorowo .Nie znam roślinek -Wszewłoga górska i Trybula leśna.Możesz przybliżyć .
Poproszę również o nazwę wilczomlecza,kwitnącego na pomarańczowo .Piękny jest .Może gdzieś upoluję .
Poproszę również o nazwę wilczomlecza,kwitnącego na pomarańczowo .Piękny jest .Może gdzieś upoluję .
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękna ta obelia .Podziwiam bo ja jej nie mam.
Azalie masz bardzo ładne. .
Zresztą u ciebie wszystko pięknie rośnie i wygląda
Azalie masz bardzo ładne. .
Zresztą u ciebie wszystko pięknie rośnie i wygląda
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Marcia aniołek w paprociach jest śliczny Wszystkie fotki fajne, a niektóre roślinki wcale mi nieznane a bardzo ciekawe
Rajsko,wiejsko,sielsko...II