Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

Marcia super spacerek Obiela niesamowita ... dobrze, że roślinki kwitną po kolei bo jak zakwitnie katalpa to pewnie przyćmi inne :) U mnie na osiedlu jak mieszkałam w mieście było drzewo, którego nigdy nie mijałam ,żeby nie podziwiać jego kwiatów i ogromnych liści ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś, cudne lilaki ;:215 I rdest wężownik ;:167
A co to za krzew co wygląda jak panna młoda?

Obrazek
Piękny ;:180
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marto ogród jak zawsze przepięknie się prezentuje :) Obiela robi wrażenie swoją białą barwą :)
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuniu , jak Ty tak duży ogród ogarniasz , przecież to huk roboty .Kalina pagodowa przecudna , pamiętasz ile ma już lat ?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś ogród pięknieje jak przystało na maj, chociaż mocno opóźniony! Przecież dopiero kwitną bzy i kasztany ;:oj. Rdest też u mnie zaczął kwitnienie. Obiela cudowna ;:167 ... a w ogóle wszystko ;:63 Pozdrawiam i ściskam serdecznie ;:168 ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Dorwałaś przecudne zajączki :heja Przycupnęły sobie w zaroślach i bacznie wszystko obserwują.
Obiela pięknie kwitnie. Nie widziałam tego krzewu na żywo, ale u Ciebie zachwyca ;:63 Zresztą chyba trudno u Ciebie znaleźć coś, co by mi się nie spodobało. Taki np. rabarbar. Rabarbar niby jak rabarbar, a Twój jest jest niezwykły. Szkoda, że rośnie taki duży, nie mam miejsca na takie cudo. Ale już kolejny rok zachwycam się nim w Twoim ogrodzie;:196 Wilczomlecz też zwraca uwagę, co zdjęcie to jakaś perełka ;:oj
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martusiu jak zwykle z największą przyjemnością zanurzyłam się w twoim pięknym ogrodzie ;:173 A co to za kwitnący na biało krzew?
Twoja kamasja dopiero zaczyna, a moja kończy...
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Marto, u ciebie zawsze taki gąszcz że trudno się skupić na jednej roślinie. Wszystko wygląda imponująco.
Dzisiaj pochwalę zatem placyk ze stołem. Bardzo fajnie wyglądają wokół niego te drzewa. Naturalnie, praktycznie i niezwykle malowniczo ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wszystkich spacerowiczów,wczoraj wsadziłam moje pomidorki a dzisiaj podczas burzy grad je stłukł ;:223 ,ale myślę ,że przetrwały ,nie byłam na miejscu bo padało całe popołudnie ,ta pogoda jest w tym roku dołująca.

Bożenko,nawet nie ma kiedy nacieszyć się ogrodem ,jak jest ładnie to zasuwamy ,potem brzydko i znowu przerwa w pracy ogrodowej i znowu zaległości,pozdrawiam :wit

Tereniu,miła jesteś ,dziękuję ,ale jeszcze tyle miejsc do zrobienia,u mnie też pogoda bardzo nie stabilna i nie można niczego zaplanować ,może Twoja Obiela szybko zakwitnie ,pozdrawiam i zdrowia i sił życzę ;:196

Ewciu,obiela taka biała ,że widać ją z daleka ,a katalp jest 6 szt ,jak zakwitają ,to jest jeden kwiat i cudowny zapach i jak się leży na łóżkach to są piękne kwiaty nad głową i ażurowy dach ,pozdrawiam ;:168

Eluś Elwi ,koniec maja i dopiero kwitną lilaki ,a ten krzew to Obiela ,forma płacząca,pozdrawiam :wit

Mariusz,obiela jest bardzo biała i jej śliczne, delikatne a proste kwiatuszki zaścielają całą powierzchnię powiewnym jedwabiem ,pozdrawiam :wit

Eluś pela 11,często nie ogarniam tej powierzchni a tym roku przez tą głupią pogodę dużo nie zrobiłam co sobie zaplanowałam ,kalina może jest u mnie 5 lat,pokaźny krzew już urósł ,pozdrawiam :wit

Marysiu,rok jest opóźniony,a teraz zaczęły się grady,dzisiaj tak długo tłukło gradem ,że na trawie zrobiło sie biało,skończyły się mrozy to teraz gradobicia ,pewnie pół ogrodu strzepane ,można zwariować ;:145 ,pozdrawiam i życzę pięknej pogody ;:196

Iwonko,zające tak mi się spodobały ,że musiałam je mieć ;:306 ,ja lubię duże rośliny,mam miejsce ,więc i rabarbar dłoniasty sie zmieścił,w tym roku dokupiłam z czerwonym kwiatem ,ale kiedy on urośnie jak taka malizna ,pozdrawiam :wit

Gosiu,miło,że jesteś,biały krzew to Obiela ,u mnie klimat zimny ,więc wszystko mam później,pozdrawiam :wit

Jolu,rośliny tak są posadzone ,żeby chwasty nie miały szans ,najgorzej jest w różach ,bo one nie chcą takiego tłoku i jest przy nich więcej pracy z chwastami,jak katalpy wypuszczą swoje duże liście i ogromne ilości kwiatów,to siedzi się lub leży w cieniu,nad głową jest zielony dach i burza zapachów ,pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Zapraszam na spacerek do ogrodu ,bo coś nowego zakwitło.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wszewłoga górska
Obrazek

Bożykwiat
Obrazek

Obrazek

Obrazek

zawilec
Obrazek

Obrazek

paprocie coraz wyższe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Trybula leśna
Obrazek

Obrazek

rabarbar dłoniasty już olbrzym
Obrazek

delosperma
Obrazek
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Pięknie ,bujnie i kolorowo .Nie znam roślinek -Wszewłoga górska i Trybula leśna.Możesz przybliżyć .

Poproszę również o nazwę wilczomlecza,kwitnącego na pomarańczowo .Piękny jest .Może gdzieś upoluję .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękna ta obelia .Podziwiam bo ja jej nie mam.
Azalie masz bardzo ładne. .
Zresztą u ciebie wszystko pięknie rośnie i wygląda ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marcia aniołek w paprociach jest śliczny :) Wszystkie fotki fajne, a niektóre roślinki wcale mi nieznane a bardzo ciekawe ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”