Papryczka chili-jak pielęgnować cz.6
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.6
Ja też mam takie wypustki na niektórych liściach. Chętnie się dowiem, co to może być. Dodam, że są od dawna i nie zauważyłam, żeby rośliny jakoś cierpiały.
Iza
- jeszcze
- 1000p
Ja się za bardzo nie znam, ale skoro zrzuca, to może znaczyć, że nie ma czym wykarmić. Tym bardziej, że doniczka nie za duża. Dokarmiasz jakoś?
Iza
Sonata, te kwiaty mają zielone łodyżki, dobrze widzę?
-
- 50p
- Od: 14 cze 2013, o 17:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mają też jasniejsze, opadają z lodyzka
- jeszcze
- 1000p
To jest preparat organiczny, myślę, że spokojnie możesz pryskać. Najwyżej nie zadziała, ale pamiętaj, że terminy przydatności są umowne.
Iza
- whitedame
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja pryskałam Agricolle w minione upały i niestety popaliłam sobie stożki wzrostu, szczególnie w młodych, niewyrośniętych egzemplarzach.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Wiem, że trzeba obrywać wszystkie kwiaty w pierwszym rozgałęzieniu. A jeśli w pierwszym rozgałęzieniu papryczki nie miały wcale żadnych kwiatów, a pąki rosną już wyżej? Oberwać po jednym (pierwszym)?
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Jakoś nie mogę zrozumieć tej dziwnej mody na obrywanie kwiatów. Jest to stosowane w paprykach słodkich wielkoowocowych, gdzie duży owoc w pierwszym rozgałęzieniu potrafi rozerwać krzak. W ostrych paprykach takiej groźby nie ma. Mam podobny problem z ogławianiem papryk, żeby je rozkrzewić. Powoduje to zawiązanie nadmiernej ilości owoców, ich drobnienie i opóźnienie dojrzewania. Chyba, że to właśnie o to chodzi.
Wystarczy, że ktoś napisze coś dziwnego i ma mnóstwo naśladowców.To jest dopiero dziwne
Wystarczy, że ktoś napisze coś dziwnego i ma mnóstwo naśladowców.To jest dopiero dziwne
-
- 50p
- Od: 14 cze 2013, o 17:23
jeszcze doniczka jest 13litrowa, a dokarmiam florovitem raz na tydzień. Mam jeszcze jedną corno di toro, trzy jalapeno i dwie italian pepperoncinj i żadna tak się nie zachowuje.
-
- 200p
- Od: 7 gru 2014, o 18:03
Jak zostawisz tą pierwszą damę to ona zdominuje . Będzie ładna,dorodna ale jedyna na krzaku.kaLo pisze:Jakoś nie mogę zrozumieć tej dziwnej mody na obrywanie kwiatów. Jest to stosowane w paprykach słodkich wielkoowocowych, gdzie duży owoc w pierwszym rozgałęzieniu potrafi rozerwać krzak. W ostrych paprykach takiej groźby nie ma. Mam podobny problem z ogławianiem papryk, żeby je rozkrzewić. Powoduje to zawiązanie nadmiernej ilości owoców, ich drobnienie i opóźnienie dojrzewania. Chyba, że to właśnie o to chodzi.
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Do mnie siostra dziś wysłała zdjęcie jednej papryki i stwierdziła, że mogłaby mieć ją na parapecie zamiast kwiatka.