Szałwia błyszcząca (Salvia splendens )
- calka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2012, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Szałwia błyszcząca (Salvia splendens )
Violu, śliczne.
Moje wynoszone na zewnątrz tylko gdy pogoda pozwoli (czyli sporadycznie) nie są tak krępe jak w poprzednim roku, ale może przed wysadzeniem jeszcze zmężnieją.
Ewa
Bardzo ładne sadzonki, takie masywne moje troszkę zmarniały w zimnej szklarni, ale mam nadzieję że nadgonią jak tylko przyjdzie ciepełko.Viola K pisze:Moje grubaski mają już pączki
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Agnieszka
Śliczne maluchy, w tym roku siałam szałwie z mixu więc z niecierpliwością wyczekuję na kolejne kolorki. Na chwilę obecną mam pomarańczowe, białą i fioletową, ale czekam cierpliwie. Te które były uszczykiwane na kolory każą jeszcze poczekać , część marniejszych sadzonek już w gruncie, jak zmarzną to tak bardzo nie będzie szkoda . Ładniejsze okazy nadal męczą się w doniczkach i czekają aż minie zimna Zośka
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Okryłam swoje szałwie białą agrotkaniną i przetrwały przymrozki. Musiałam wykorzystać wolny czas na sadzenie, mimo że do połowy maja wszystko jeszcze mogło się zdarzyć.
Dejna to zdjęcie z sadzonkami to wszystko Twoje, wyhodowane samodzielnie? Jak tak, to gratki
Dejna to zdjęcie z sadzonkami to wszystko Twoje, wyhodowane samodzielnie? Jak tak, to gratki
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Agnieszka
Agnieszka
Tak to moje maleństwa, za wyjątkiem żółtych aksamitek i lobeli, tak to jest jak drugą zimę spędza się na tym forum. Od zawsze siałam pomidory do szklarni, taka rodzinna tradycja. W ubiegłym roku zaszalałam z daliami, cynią, heliotropem, mrozami, petuniami i kwiatami na suche bukiety. W tym roku zachęcona ubiegłorocznymi sukcesami wpadłam w wir wysiewania jednorocznych, bo jak tu się oprzeć jak nasionka są takie tanie . Siałam tylko po szczypcie z każdej torebeczki i tak jakoś samo się rozmnożyło . Już się boję co będzie w następnym roku
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Szałwia w tym sezonie jest cudowna. Pięknie się prezentuje!
-
- 200p
- Od: 20 lut 2012, o 12:36
Widziałem ostatnio w paru ogrodach szałwie prawie takie do pasa, to jakaś odmiana szałwii błyszczącej czy po prostu reakcja na silne nawożenie?
Pozdrawiam Piotr