Moja odskocznia
- Ann_85
- 1000p
- Od: 26 mar 2010, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja odskocznia
Hmm... no właśnie, jak można zrobić poidełko?
A betonowe kwiatki zarosną wokół prędzej niż Ci się wydaje, dwa koszenia i będa wyglądały jakby były tam od zawsze
A betonowe kwiatki zarosną wokół prędzej niż Ci się wydaje, dwa koszenia i będa wyglądały jakby były tam od zawsze
- wrigley
- 500p
- Od: 5 mar 2009, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- kiziorek
- 50p
- Od: 16 mar 2016, o 13:41
Witam Wątek przeczytałam i od razu się wpisuję,żeby go nie zgubić.Będę wpadać i zaglądać co tam u Ciebie słychać
- Ann_85
- 1000p
Uuuu... Ile trawniczka do wyrwania na pozyskanie miejsca na to wszystko na co "już nie ma miejsca"
- wrigley
- 500p
Witaj w moim wątku kiziorku - miło mi Cię gościć, czy tez masz swoją działeczkę?
Aniu to prawda, ale pozostawię to na "stare" lata, jak syn już podrośnie i stwierdzi, że nie bedzie grał w piłkę
Na razie co roku sukcesywnie zmniejszam trawnik na tyłach domu, w tym roku powstała już jedna rabatka. Ale wiesz co? Jakis czas temu obmyślałam rabatę po prawej stronie tego trawnika i może ją jeszcze w tym roku zrobię? Muszę zrobić odpowiednie zdjęcie i być może mi pomożecie ?
Aniu to prawda, ale pozostawię to na "stare" lata, jak syn już podrośnie i stwierdzi, że nie bedzie grał w piłkę
Na razie co roku sukcesywnie zmniejszam trawnik na tyłach domu, w tym roku powstała już jedna rabatka. Ale wiesz co? Jakis czas temu obmyślałam rabatę po prawej stronie tego trawnika i może ją jeszcze w tym roku zrobię? Muszę zrobić odpowiednie zdjęcie i być może mi pomożecie ?
- Ann_85
- 1000p
To możemy uścisnąć sobie dłonie, bo mam tę samą filozofię. Mam w głowie rabatę, która ma być absolutnie ostatnia (w co mój M. nie wierzy ), bo nie będe dziecku zabierać przestrzeni do zabawy na już i tak niewielkiej działce. Ale kiedyś, jak już mu ta przestrzeń nie bedzie potrzebna, to chyba walnę sobie klomb na samym środku
A jeśli chodzi o tworzenie koncepcji, to ja zawsze chętna!
A jeśli chodzi o tworzenie koncepcji, to ja zawsze chętna!
- wrigley
- 500p
Faktycznie mamy tak samo. Mój M. tez nie wierzy jak mówię mu, że w tym roku nic już nie będzie . I co? I ma rację
- Carmelka00
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lut 2015, o 14:22
No pięknie i kwitnąco widzę ,że rododendron zaczyna kwitnąć?? u mnie ostały się dwa paki, reszta zmarzła
a poidło takie mam zamiar zrobić, pozwolę sobie wkleić link, może ktoś też skorzysta
http://www.montowniaody.pl/2015/06/poid ... ia_18.html
jak zrobię to się pochwalę
a poidło takie mam zamiar zrobić, pozwolę sobie wkleić link, może ktoś też skorzysta
http://www.montowniaody.pl/2015/06/poid ... ia_18.html
jak zrobię to się pochwalę
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Olu, ale ślicznie u Ciebie, i ta bliskość lasu - wow !!! urzekł mnie Twój warzywniak. Ja właśnie zmontowałam dwie skrzynie na warzywa, tylko czasu nie miałam na siewy ale jeszcze wysieję
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- kiziorek
- 50p
- Od: 16 mar 2016, o 13:41
tak mam działeczkę po rodzicach jest trochę zapuszczona i duża więc wymaga czasu aby wszystko nabrało odpowiedniego wyglądu i kształtu. Uwielbiam tam jeździć bo to taka odskocznia od miejskiego gwaru a kto wie może kiedyś się tam przeprowadzę bo to działka na wsi z domem i dużym areałem. Pozdrawiam i udanej pogody życzę
- wrigley
- 500p
Lenko - świetne to poidełko !!! Tylko jaki liść? Przychodzi mi na myśl rabarbar .
Rododendron zaczyna kwitnąć, mam nadzieję, że już w piątek zobaczę go w pełnym rozkwicie. Mój rodek w ubiegłym roku tez przymarzł, ale w tym ma za to jeszcze więcej pąków.
Marlenko - dziękuję bardzo Szczerze polecam warzywa ze skrzyń, bo nie dość że ziemia szybciej się w nich ogrzewa to i jeszcze ładnie wygląda. Chociaż podobają mi się tez klasyczne warzywniaki i taki pamiętam z dzieciństwa u dziadków.
Kiziorek - tak sobie myślę, że jak tak bardzo lubisz tam jeździć to nim się obejrzysz, a zapuszczona działka będzie wypielęgnowana i będzie kusiła, żeby tam zamieszkać. . Mi tez czasem się marzy żeby zamieszkać z dala od miasta, ale to przynajmniej 45 minut w jedną stronę do Gdańska, więc musiałabym szybciej wstawać i więcej wydawać na paliwo;( Ale może kiedyś
Rododendron zaczyna kwitnąć, mam nadzieję, że już w piątek zobaczę go w pełnym rozkwicie. Mój rodek w ubiegłym roku tez przymarzł, ale w tym ma za to jeszcze więcej pąków.
Marlenko - dziękuję bardzo Szczerze polecam warzywa ze skrzyń, bo nie dość że ziemia szybciej się w nich ogrzewa to i jeszcze ładnie wygląda. Chociaż podobają mi się tez klasyczne warzywniaki i taki pamiętam z dzieciństwa u dziadków.
Kiziorek - tak sobie myślę, że jak tak bardzo lubisz tam jeździć to nim się obejrzysz, a zapuszczona działka będzie wypielęgnowana i będzie kusiła, żeby tam zamieszkać. . Mi tez czasem się marzy żeby zamieszkać z dala od miasta, ale to przynajmniej 45 minut w jedną stronę do Gdańska, więc musiałabym szybciej wstawać i więcej wydawać na paliwo;( Ale może kiedyś
- wrigley
- 500p
Noo miniony weekend zaliczam do udanych. Spaliłam chyba milion pięćset kalorii przy koszeniu, pieleniu, noszeniu kamieni itd. No i przygrzało, więc człek sie nieco opalił
Zmarznięta i mocno przycięta pnąca różyczka pięknie odbiła:
Ziemniaczki:
Wysadziłam w końcu braki z donic z balkonu i działki, zamieniłam je surfiniami, a że jeszcze dobrze wyglądały wynalazłam im miejsce u stóp kamiennej rabatki, założonej w ubiegłym roku:
Zmarznięta i mocno przycięta pnąca różyczka pięknie odbiła:
Ziemniaczki:
Wysadziłam w końcu braki z donic z balkonu i działki, zamieniłam je surfiniami, a że jeszcze dobrze wyglądały wynalazłam im miejsce u stóp kamiennej rabatki, założonej w ubiegłym roku:
- Carmelka00
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lut 2015, o 14:22
Ola na ten liść do poidła może być łopian ale rabarbar też się nada
Jakie duże masz ziemniaki a teraz mi powiedz będziesz obrywać kwiaty?
Jakie duże masz ziemniaki a teraz mi powiedz będziesz obrywać kwiaty?