Majreg-ogródek działkowy
- Nolinka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Majreg-ogródek działkowy
Jakie śliczności . My od poniedziałku chodzimy slalomem, bo się pośpieszyłam i część wyniosłam już na dwór. Trzeba było zabierać z powrotem, a, że nie chciało się taszczyć znów na górę, więc musimy omijać. Myślę, że przynajmniej część wystawię już jutro.
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Ulka nie tylko Tobie dokucza pogoda ja jej też mam serdecznie dość.Sama zamówiłam dwa clematisy tylko pergolę trzeba pomalować.Śliczny powojnik u Ciebie i podziwiam kohlerię moje jeszcze nie mają pąków.
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
Witaj Ulu. Na twoich zdjęciach, to jakbym widziała mój dom. Mam da pokoje, które wyglądają identycznie jak twój z roślinami I też mam tego tłoku już serdecznie dosyć. Ale powoli wyprowadzamy się na zewnątrz
Witajcie! I wreszcie mamy wiosnę, a nawet prawie lato . Szkoda, że u nas jest taka nagła zmiana i nie ma okresu przejściowego. Byłoby to bardziej korzystne dla naszych roślinek. Ja już wszystko wyniosłam na taras, a na noc do domu wracają jedynie hibiskusy. I teraz z kolei muszę uważać, żeby nie mi kwiatów słońce nie popaliło .
Na działce wciąż jeszcze kwitną trójlisty
brunnera
viola Etain
piwonie:
Nosegay
tu miała być Młokosiewicza, a jest jakaś kiepska botaniczna
z siebioldami w tej chwili u mnie skromnie, ale na pewno dokupię jeszcze, bo śliczne są i ładnie rosną
pierwiosnek Ken Dearman
iryski , niestety nazw nie pamiętam, choć mam zapisane
Słonecznego weekendu życzę
Na działce wciąż jeszcze kwitną trójlisty
brunnera
viola Etain
piwonie:
Nosegay
tu miała być Młokosiewicza, a jest jakaś kiepska botaniczna
z siebioldami w tej chwili u mnie skromnie, ale na pewno dokupię jeszcze, bo śliczne są i ładnie rosną
pierwiosnek Ken Dearman
iryski , niestety nazw nie pamiętam, choć mam zapisane
Słonecznego weekendu życzę
Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek
- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Ula , a co to tak na biało kwitnie paproć , jeszcze takiej nie widziałam , ale piwonie pierwszy rok i jak ładnie Ci kwitną zresztą nie tylko one u mnie już przekwitły tójlisty , i pierwiosnki super . Pozdrawiam
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Bardzo ciekawa kolekcja roślin domowych ...skrętniki robią wrażenie . Bardzo podoba mi się Twój ogród no i te ciekawe trójlisty ...zwłaszcza pełny ja nie mam do niego w tym roku zakwitł tylko jeden kwiatek reszta niestety zmarzła
Ewcia, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Mi trójlisty nie marzną mimo, że mieszkam w najzimniejszym regionie. Może u Ciebie to jakaś inna przyczyna? Czasami szkółki przysyłają strasznie małe karpy i one nie są w stanie przetrwać.evastyl pisze:Bardzo ciekawa kolekcja roślin domowych ...skrętniki robią wrażenie . Bardzo podoba mi się Twój ogród no i te ciekawe trójlisty ...zwłaszcza pełny ja nie mam do niego w tym roku zakwitł tylko jeden kwiatek reszta niestety zmarzła
Tak, to taka paproć .inka52 pisze:Ula , a co to tak na biało kwitnie paproć , jeszcze takiej nie widziałam , ale piwonie pierwszy rok i jak ładnie Ci kwitną zresztą nie tylko one u mnie już przekwitły tójlisty , i pierwiosnki super . Pozdrawiam
Dzisiaj może parę marketowych hibków
żółty w towarzystwie ołownika
Pomarańczowy
czerwony
i biały, trochę jakby, hmmm, krzywy ? Tak szybko przekwitł, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia jak się wyprostował
W końcu przesadziłam swoje skrętniki do większych doniczek i mam uporządkowany parapecik. Wcześniej wstyd go było pokazać.
Mąż ostatnio stwierdził, że w domu mamy pewnie z tysiąc doniczek. Nie śmiałam zaprzeczyć . Razem z garażem i tarasem to pewnie tyle będzie Sama się dziwię, gdzie ja to wszystko mieszczę?
Dzięki dziewczynki, że zaglądacie
Miłej niedzieli wszystkim moim gościom. .
Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek
Zapomniałam jeszcze o moich piwoniach .
Athena. Raj dla oczu był. Szkoda, że już przekwitła
Starlight. Mniej widowiskowa, ale też urocza.
Do zobaczenia wkrótce
Athena. Raj dla oczu był. Szkoda, że już przekwitła
Starlight. Mniej widowiskowa, ale też urocza.
Do zobaczenia wkrótce
Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek
Witaj Ulu Piękne kwitnienia- i na działce i w domu. Masz dużo ładnych hibiskusów Białego (takiego jak twój) kupiłam ostatnio na all.. ale jakoś marnie wygląda. Nie wiem czy się utrzyma. Pozdrawiam
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piwonie i trójlisty mnie zachwyciły!
A na parapecie normalnie masz raj skrętnikowy, cudniste. Już 2 lata wszędzie je oglądam i obawiam się kupić bo na jednym się nie skończy.
A na parapecie normalnie masz raj skrętnikowy, cudniste. Już 2 lata wszędzie je oglądam i obawiam się kupić bo na jednym się nie skończy.
Kasiu, ja też kupiłam na all i też mam stracha czy przetrwa.Mam jeszcze jedną taką marketówkę nafaszerowaną chemią.KasiaT pisze:Witaj Ulu Piękne kwitnienia- i na działce i w domu. Masz dużo ładnych hibiskusów Białego (takiego jak twój) kupiłam ostatnio na all.. ale jakoś marnie wygląda. Nie wiem czy się utrzyma. Pozdrawiam
P.S. Pamiętam o Tobie, ale muszę się zebrać do kupy.
Dzięki Grażynko, u mnie na jednym się niestety nie skończyło. To istny obłęd. Ciągle chce się inne i więcej. I żeby to były tylko skręnikiGrazynaW pisze: Piwonie i trójlisty mnie zachwyciły!
Dzisiaj kilka nowych kwitnień. W ogródku piwonie
Lemon Chiffon. W tamtym roku była prawie biała i sprawiła mi zawód. W tym jest bardziej limonkowa i dużo ładniejsza
Krzewiasta biała
Claire de Lune
śliczne, niebieskie dzwoneczki -mertensja
goździk
majówki Rubra i Rosea plena
tenuifolia na trochę spóźnionym zdjęciu
Franceska i kilka pierwszysch irysków
Jutro zapowiadają u mnie deszcz, więc postaram się o kilka domowych kwitnień.
Dziękuję dziewczynki, że zaglądacie . Każda Wasza wizyta niezmiernie mnie cieszy . Pozdrawiam Was wszystkie bardzo mocno
Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek
- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Ula powiem tak ,jakbym tak mieszkała za płotem to bądz pewna miałabyś mnie dość bo bym każdą wolną chwilę wystawała przy płocie Piwonie cudeńka.Żebym się tylko nimi nie zaraziła
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
Iwonko, ta zaraza w miarę bezpieczna jest
Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek