Majreg-ogródek działkowy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Majreg-ogródek działkowy

Post »

Jakie śliczności ;:oj . My od poniedziałku chodzimy slalomem, bo się pośpieszyłam i część wyniosłam już na dwór. Trzeba było zabierać z powrotem, a, że nie chciało się taszczyć znów na górę, więc musimy omijać. Myślę, że przynajmniej część wystawię już jutro.
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Ulka nie tylko Tobie dokucza pogoda ja jej też mam serdecznie dość.Sama zamówiłam dwa clematisy tylko pergolę trzeba pomalować.Śliczny powojnik u Ciebie i podziwiam kohlerię moje jeszcze nie mają pąków.
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
KasiaT
50p
50p
Od: 21 wrz 2009, o 20:49

Post »

Witaj Ulu. Na twoich zdjęciach, to jakbym widziała mój dom. Mam da pokoje, które wyglądają identycznie jak twój z roślinami :wink: I też mam tego tłoku już serdecznie dosyć. Ale powoli wyprowadzamy się na zewnątrz :tan
majreg
200p
200p
Od: 11 maja 2015, o 09:11

Post »

Witajcie! I wreszcie mamy wiosnę, a nawet prawie lato :shock: . Szkoda, że u nas jest taka nagła zmiana i nie ma okresu przejściowego. Byłoby to bardziej korzystne dla naszych roślinek. Ja już wszystko wyniosłam na taras, a na noc do domu wracają jedynie hibiskusy. I teraz z kolei muszę uważać, żeby nie mi kwiatów słońce nie popaliło :roll: .
Na działce wciąż jeszcze kwitną trójlisty

Obrazek

Obrazek

Obrazek

brunnera

Obrazek

viola Etain

Obrazek

piwonie:
Nosegay

Obrazek

Obrazek
tu miała być Młokosiewicza, a jest jakaś kiepska botaniczna ;:222

Obrazek

z siebioldami w tej chwili u mnie skromnie, ale na pewno dokupię jeszcze, bo śliczne są i ładnie rosną

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pierwiosnek Ken Dearman

Obrazek

iryski , niestety nazw nie pamiętam, choć mam zapisane

Obrazek

Obrazek

Słonecznego weekendu życzę ;:3
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Ula , a co to tak na biało kwitnie paproć , jeszcze takiej nie widziałam , ale piwonie pierwszy rok i jak ładnie Ci kwitną zresztą nie tylko one u mnie już przekwitły tójlisty , i pierwiosnki super . Pozdrawiam ;:168
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Bardzo ciekawa kolekcja roślin domowych ...skrętniki robią wrażenie . Bardzo podoba mi się Twój ogród no i te ciekawe trójlisty ...zwłaszcza pełny ja nie mam do niego w tym roku zakwitł tylko jeden kwiatek reszta niestety zmarzła :(
majreg
200p
200p

Post »

evastyl pisze:Bardzo ciekawa kolekcja roślin domowych ...skrętniki robią wrażenie . Bardzo podoba mi się Twój ogród no i te ciekawe trójlisty ...zwłaszcza pełny ja nie mam do niego w tym roku zakwitł tylko jeden kwiatek reszta niestety zmarzła :(
Ewcia, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Mi trójlisty nie marzną mimo, że mieszkam w najzimniejszym regionie. Może u Ciebie to jakaś inna przyczyna? Czasami szkółki przysyłają strasznie małe karpy i one nie są w stanie przetrwać.
inka52 pisze:Ula , a co to tak na biało kwitnie paproć , jeszcze takiej nie widziałam , ale piwonie pierwszy rok i jak ładnie Ci kwitną zresztą nie tylko one u mnie już przekwitły tójlisty , i pierwiosnki super . Pozdrawiam ;:168
Tak, to taka paproć ;:108 .

Dzisiaj może parę marketowych hibków
żółty w towarzystwie ołownika
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pomarańczowy

Obrazek

Obrazek
czerwony

Obrazek

Obrazek

i biały, trochę jakby, hmmm, krzywy ;:129 ? Tak szybko przekwitł, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia jak się wyprostował ;:306

Obrazek

Obrazek

W końcu przesadziłam swoje skrętniki do większych doniczek i mam uporządkowany parapecik. Wcześniej wstyd go było pokazać.

Obrazek

Obrazek

Mąż ostatnio stwierdził, że w domu mamy pewnie z tysiąc doniczek. Nie śmiałam zaprzeczyć :;230 . Razem z garażem i tarasem to pewnie tyle będzie :wink: Sama się dziwię, gdzie ja to wszystko mieszczę?

Dzięki dziewczynki, że zaglądacie ;:168
Miłej niedzieli wszystkim moim gościom. ;:167 ;:167 ;:167 .
majreg
200p
200p

Post »

Zapomniałam jeszcze o moich piwoniach ;:223 .
Athena. Raj dla oczu był. Szkoda, że już przekwitła

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Starlight. Mniej widowiskowa, ale też urocza.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do zobaczenia wkrótce :wit
KasiaT
50p
50p
Od: 21 wrz 2009, o 20:49

Post »

Witaj Ulu :wit Piękne kwitnienia- i na działce i w domu. Masz dużo ładnych hibiskusów ;:oj Białego (takiego jak twój) kupiłam ostatnio na all.. ale jakoś marnie wygląda. Nie wiem czy się utrzyma. Pozdrawiam
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:oj Piwonie i trójlisty mnie zachwyciły!
A na parapecie normalnie masz raj skrętnikowy, cudniste. Już 2 lata wszędzie je oglądam i obawiam się kupić bo na jednym się nie skończy. ;:306
majreg
200p
200p

Post »

KasiaT pisze:Witaj Ulu :wit Piękne kwitnienia- i na działce i w domu. Masz dużo ładnych hibiskusów ;:oj Białego (takiego jak twój) kupiłam ostatnio na all.. ale jakoś marnie wygląda. Nie wiem czy się utrzyma. Pozdrawiam
Kasiu, ja też kupiłam na all i też mam stracha czy przetrwa.Mam jeszcze jedną taką marketówkę nafaszerowaną chemią.
P.S. Pamiętam o Tobie, ale muszę się zebrać do kupy. ;:223
GrazynaW pisze:;:oj Piwonie i trójlisty mnie zachwyciły!
A na parapecie normalnie masz raj skrętnikowy, cudniste. Już 2 lata wszędzie je oglądam i obawiam się kupić bo na jednym się nie skończy. ;:306
Dzięki Grażynko, u mnie na jednym się niestety nie skończyło. To istny obłęd. Ciągle chce się inne i więcej. ;:124 I żeby to były tylko skręniki ;:173

Dzisiaj kilka nowych kwitnień. W ogródku piwonie

Lemon Chiffon. W tamtym roku była prawie biała i sprawiła mi zawód. W tym jest bardziej limonkowa i dużo ładniejsza

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Krzewiasta biała

Obrazek

Obrazek

Claire de Lune

Obrazek

Obrazek

śliczne, niebieskie dzwoneczki -mertensja

Obrazek

goździk

Obrazek

majówki Rubra i Rosea plena

Obrazek

Obrazek

tenuifolia na trochę spóźnionym zdjęciu

Obrazek

Franceska i kilka pierwszysch irysków

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jutro zapowiadają u mnie deszcz, więc postaram się o kilka domowych kwitnień.
Dziękuję dziewczynki, że zaglądacie ;:168 . Każda Wasza wizyta niezmiernie mnie cieszy ;:138 . Pozdrawiam Was wszystkie bardzo mocno :wit
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Ula powiem tak ,jakbym tak mieszkała za płotem to bądz pewna miałabyś mnie dość bo bym każdą wolną chwilę wystawała przy płocie ;:306 Piwonie cudeńka.Żebym się tylko nimi nie zaraziła :lol:
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
majreg
200p
200p

Post »

Iwonko, ta zaraza w miarę bezpieczna jest :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”