Ogród Marty - Cz. XI
- Rzepka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty - Cz. XI
Martuś, mam nadzieję, że szczęśliwie dojechałaś, dzięki za miłe towarzystwo, Bogusiowi też dziękuję za przysmak.
Twój ogród jest piękny, bez względu na pogodę, czekam na piwoniowe kwitnienia, oj będzie się działo.
Pozdrawiam Irena
Twój ogród jest piękny, bez względu na pogodę, czekam na piwoniowe kwitnienia, oj będzie się działo.
Pozdrawiam Irena
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Czytam, że Ty też w tym roku nie masz kiedy pracować w ogrodzie.
Ja mam naprawdę pojedyncze godziny. Dzisiaj udało mi sie posadzic nowo zakupione rosliny i podlać trawnik.
Czyli w tym tygodniu poświęciłam ogrodowi 6 godzin. Za mało. Chwasty mnie zjedzą
dziękuję za zaproszenie i niewykluczone, ze skorzystam, bo co roku odwiedzam inne regiony kraju. Najpierw zwiedzałam ogrody w Mazowieckiem, potem wypuszczałam się coraz dalej. W zeszłym roku byłam na Lubelszczyźnie. W tym jadę w okolice Wrocławia.
Może w przyszłym roku będzie Małopolska?
Tylko, ja nie jeżdże sama. Zawsze jeździ ze mną Iza Tamaryszek i Isia, które miały u nas kiedys swój watek
Ja mam naprawdę pojedyncze godziny. Dzisiaj udało mi sie posadzic nowo zakupione rosliny i podlać trawnik.
Czyli w tym tygodniu poświęciłam ogrodowi 6 godzin. Za mało. Chwasty mnie zjedzą
dziękuję za zaproszenie i niewykluczone, ze skorzystam, bo co roku odwiedzam inne regiony kraju. Najpierw zwiedzałam ogrody w Mazowieckiem, potem wypuszczałam się coraz dalej. W zeszłym roku byłam na Lubelszczyźnie. W tym jadę w okolice Wrocławia.
Może w przyszłym roku będzie Małopolska?
Tylko, ja nie jeżdże sama. Zawsze jeździ ze mną Iza Tamaryszek i Isia, które miały u nas kiedys swój watek
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam ,teraz na odmianę dni bardzo gorące ,że nie wyrabiam w tym upale w ogrodzie ,podlałam tylko pomidory i dynie i uciekłam do domciu,jakoś czuję się zmęczona ,może to po dwóch dniach wojaży tyle mam do sadzenia a u mnie znowu jutro zapowiedzieli grad więc dzisiaj się wstrzymałam ,może uda mi się nawieść ziemi do cylindrów i wsadzę do końca moje pomidorki,
Ewciu wróciłam z wojaży i nic dzisiaj nie mogłam zrobić ,jakieś słabości mnie wzięły,ogród pięknie kwitnie ,ale niektórych piwonii nie będzie bo się od deszczów pochorowały,pozdrawiam
Gosiu,ogród nie do końca zadbany,piwonie już zaczynają swój spektakl ,na pewno będą zdjęcia ,cieszę się ,że i Twoje piwonie zakwitną ,pozdrawiam
Iwonko,u mnie teraz dwa dni gorąca i też robi się sucho dla nowych nasadzeń ,ja też nie wszystko dzisiaj podlałam ,ale co najważniejsze,gorąc był taki dzisiaj ,że nie można się było narażać w ogrodzie ,więc nie pracowałam w nim cały dzień ,pozdrawiam
Tereniu,ja też tak się nachodzę ,bo jednak dość spora jest powierzchnia ogrodu ,obiela u mnie rośnie bez problemu i każdą zimę świetnie przetrzymuje ,zamiast nadrabiać teraz to ja albo gdzieś wybywam ,albo nie mam siły i nawet dalie jeszcze mam nie wsadzone z doniczek ,ale przecież rosną ,pozdrawiam
Irenko,tak szczęśliwie dojechałam ,cieszę się jak dziecko z przywiezionych skarbów,ale coś mnie dzisiaj zesłabiło i nie brałam się za ciężką robotę ,to znaczy nie nawiozłam ziemi do cylindrów i tym samym nie wykonałam tego co sobie obiecałam ,piwonie już zaczęły kwitnąć ,ale jeszcze niewiele ,pozdrawiam
Gosiu Margo,ciągle albo nie mam czasu ,albo leje ,a w tym roku leje u mnie wyjątkowo dużo ,a dzisiaj to z gorąca nie miałam siły i też mało zrobiłam w ogrodzie ,jak się zdecydujesz na Małopolskę to zapraszam do mnie ,nie znam dziewczyn ,ale mogę poznać ,chociaż nie mam idealnego ogrodu i nigdy nie będzie ,bo moje opóźnienia są notoryczne ale może mi wybaczycie ,pozdrawiam
Ewciu wróciłam z wojaży i nic dzisiaj nie mogłam zrobić ,jakieś słabości mnie wzięły,ogród pięknie kwitnie ,ale niektórych piwonii nie będzie bo się od deszczów pochorowały,pozdrawiam
Gosiu,ogród nie do końca zadbany,piwonie już zaczynają swój spektakl ,na pewno będą zdjęcia ,cieszę się ,że i Twoje piwonie zakwitną ,pozdrawiam
Iwonko,u mnie teraz dwa dni gorąca i też robi się sucho dla nowych nasadzeń ,ja też nie wszystko dzisiaj podlałam ,ale co najważniejsze,gorąc był taki dzisiaj ,że nie można się było narażać w ogrodzie ,więc nie pracowałam w nim cały dzień ,pozdrawiam
Tereniu,ja też tak się nachodzę ,bo jednak dość spora jest powierzchnia ogrodu ,obiela u mnie rośnie bez problemu i każdą zimę świetnie przetrzymuje ,zamiast nadrabiać teraz to ja albo gdzieś wybywam ,albo nie mam siły i nawet dalie jeszcze mam nie wsadzone z doniczek ,ale przecież rosną ,pozdrawiam
Irenko,tak szczęśliwie dojechałam ,cieszę się jak dziecko z przywiezionych skarbów,ale coś mnie dzisiaj zesłabiło i nie brałam się za ciężką robotę ,to znaczy nie nawiozłam ziemi do cylindrów i tym samym nie wykonałam tego co sobie obiecałam ,piwonie już zaczęły kwitnąć ,ale jeszcze niewiele ,pozdrawiam
Gosiu Margo,ciągle albo nie mam czasu ,albo leje ,a w tym roku leje u mnie wyjątkowo dużo ,a dzisiaj to z gorąca nie miałam siły i też mało zrobiłam w ogrodzie ,jak się zdecydujesz na Małopolskę to zapraszam do mnie ,nie znam dziewczyn ,ale mogę poznać ,chociaż nie mam idealnego ogrodu i nigdy nie będzie ,bo moje opóźnienia są notoryczne ale może mi wybaczycie ,pozdrawiam
-
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Marto u Ciebie w ogrodzie jak zawsze pięknie, choć te przyklapłe w deszczu piwonie budzą współczucie. Pogoda w tym roku szalona , ja jeżdżę na działkę tylko w weekendy , niedawno jeszcze było za zimno a teraz upał, że pracować nie da rady. Dużo wiosennych planów przeszło mi na jesień
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Marcia w Twoim ogrodzie taki spokój i chłodek, a u mnie żar z nieba się leje nie do wytrzymania Jak zimno żle, jak gorąco tez niedobrze tak mnie jak i roślinkom Jeszcze się taki nie urodził żeby wszystkim dogodził (jak mawiała moja babcia )
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Martusiu ogród nie po to mamy, aby się nim denerwować a w następnym roku też coś robić trzeba A twój piękny i w deszczu i w słońcu
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Martusiu przepięknie zakątki w każdej części Twojego raju Uwielbiam oglądać i zawsze coś podpatrzę, jak sadzić krzewy i drzewa W tym roku właśnie biorę się za ich sadzenie na swojej działce gdzie jeszcze puste pole.
Pozdrawiam Cię serdecznie
Pozdrawiam Cię serdecznie
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Martus
I ja bardzo lubię spacery po twoim pięknym, klimatycznym ogrodzie.
Tyle masz różności, ciekawych i pięknych , dorodnych roślin.
Dlatego z przyjemnością je s ie6 ogląda.
Co to takiego na 3 zdjęciu kwitnące w lila kolorze ??
I ja bardzo lubię spacery po twoim pięknym, klimatycznym ogrodzie.
Tyle masz różności, ciekawych i pięknych , dorodnych roślin.
Dlatego z przyjemnością je s ie6 ogląda.
Co to takiego na 3 zdjęciu kwitnące w lila kolorze ??
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martuś niedługo wracam do siebie
Ogród Twój o każdej porze ma swój niepowtarzalny urok pozdrawiam i do zobaczenia
Ogród Twój o każdej porze ma swój niepowtarzalny urok pozdrawiam i do zobaczenia
-
Witajcie ,dzień był dzisiaj znośny ,nie padało ,chociaż bardzo się zanosiło ale jakoś mnie ominęło,wczoraj gradu też u mnie nie było,więc pomidory na razie uratowane ,w ogrodzie bardzo wszystko kwitnie ,a ja nie mam czasu wstawić zdjęć ,muszę się poprawić .
Beatko,dopiero teraz w ogrodzie się poprawiło bo świeciło słoneczko i roślinki były bardzo zadowolone ,no i teraz jakoś wygląda,ja też nie wykonałam swoich planów ,bo wszystko ciągle przeszkadzało i już nie zdążę ,ale trudno,pozdrawiam
Ewciu,u mnie też żar lał się z nieba ,dzisiaj było pod chmurą ,wiec troszkę lepiej ,jutro też ma być chłodniej to może uda mi się coś porobić ,ale jakaś już zmęczona jestem i też mi nie idzie jak bym chciała,pozdrawiam
Gosiu,też tak myślę ,że nie warto tak się przejmować ,ale mam jeszcze pilne prace,żebym tylko je skończyła to potem już powoli będę się nim bawić ,pozdrawiam
Violuś,cieszę się ,że mój ogród może być inspiracją i miło,że się podoba ,ja postanowiłam ,że już nic nie powiększam ,w tym roku powstały jeszcze nowe rabaty ,no i pomidory posadziłam a nigdy nie miałam ,dołożyłam sobie dużo roboty i teraz się czochram ,pozdrawiam gorąco
Aniu,miło mi ,że chętnie spacerujesz,rośliny rosną i cieszą nas ,to dla nich tak zasuwamy w ogrodach a one się odwdzięczają swoją urodą ,na trzecim zdjęciu jest Kamasja ,mam jeszcze białą,pozdrawiam
Marysiu,cieszę się ,że już niedługo wracasz,ale też się cieszę ,że teraz możesz odpocząć bo jest Ci to potrzebne,ja już ledwo tutaj zipię ,upały dokuczają a moje wiosenne prace nieskończone ,bo ciągle coś stoi na przeszkodzie ,pozdrawiam i buziaczki
Beatko,dopiero teraz w ogrodzie się poprawiło bo świeciło słoneczko i roślinki były bardzo zadowolone ,no i teraz jakoś wygląda,ja też nie wykonałam swoich planów ,bo wszystko ciągle przeszkadzało i już nie zdążę ,ale trudno,pozdrawiam
Ewciu,u mnie też żar lał się z nieba ,dzisiaj było pod chmurą ,wiec troszkę lepiej ,jutro też ma być chłodniej to może uda mi się coś porobić ,ale jakaś już zmęczona jestem i też mi nie idzie jak bym chciała,pozdrawiam
Gosiu,też tak myślę ,że nie warto tak się przejmować ,ale mam jeszcze pilne prace,żebym tylko je skończyła to potem już powoli będę się nim bawić ,pozdrawiam
Violuś,cieszę się ,że mój ogród może być inspiracją i miło,że się podoba ,ja postanowiłam ,że już nic nie powiększam ,w tym roku powstały jeszcze nowe rabaty ,no i pomidory posadziłam a nigdy nie miałam ,dołożyłam sobie dużo roboty i teraz się czochram ,pozdrawiam gorąco
Aniu,miło mi ,że chętnie spacerujesz,rośliny rosną i cieszą nas ,to dla nich tak zasuwamy w ogrodach a one się odwdzięczają swoją urodą ,na trzecim zdjęciu jest Kamasja ,mam jeszcze białą,pozdrawiam
Marysiu,cieszę się ,że już niedługo wracasz,ale też się cieszę ,że teraz możesz odpocząć bo jest Ci to potrzebne,ja już ledwo tutaj zipię ,upały dokuczają a moje wiosenne prace nieskończone ,bo ciągle coś stoi na przeszkodzie ,pozdrawiam i buziaczki
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martusiu Twój ogród jest zawsze przepiękny a spacery po nim bardzo miłe Roślinki masz cudowne i śliczne zdjęcia robisz
Dziękuję że nam umilasz życie
Wstaw proszę zdjęcia pomidorków jak teraz wyglądają
Serdecznie Cię pozdrawiam i ładnej pogody na jutro życzę
Dziękuję że nam umilasz życie
Wstaw proszę zdjęcia pomidorków jak teraz wyglądają
Serdecznie Cię pozdrawiam i ładnej pogody na jutro życzę
-
-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Martuś, róża ... kolorek ładny i bardzo podoba mi się.Ja też czekam na moje nowe w tym sezonie posadzone ,bo tubylcze bardzo odchorowały mrozy majowe, mam mieć niebieską,ale to okaże się czy taka będzie.Piwonie u mnie też te babcine rozkwitają. Pięknie masz ,aż przysiądę na ławeczce! ;:
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Nie mam piwonii, nie chcę mieć. Wszystkie oddałam bo już za dużo u mnie odmian wszystkiego...
A tu kusisz i kusisz Może chociaż tej chorobie się oprę
A tu kusisz i kusisz Może chociaż tej chorobie się oprę