Większość nasadzeń
Re: Większość nasadzeń
witch, Aga ja niezmiennie zachwycam się tym zawilcem majowym. Mam zamiar przenieść go w inne miejsca na tej rabacie. Niechaj cała skrzy się brylantami Orliki dopiero zaczynają. Pastella jest u mnie od tego roku a już zdobyła moje serce
ewarost, Ewa magnolii dam szanse. Inne kosaćce czekają w kolejce
ewarost, Ewa magnolii dam szanse. Inne kosaćce czekają w kolejce
- pela11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne biało -niebieskie orliki bo zadarte w górę i śliczne irysy . U mnie też bardzo słabo kwitną azalie, niestety taki rok . Pozdrawiam
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przepiękne widoki
Zachwyciły mnie w szczególności biało-niebieskie orliki
Zachwyciły mnie w szczególności biało-niebieskie orliki
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Ewcia jak ja lubię takie kipiące życiem rabaty Czy ta twoja serduszka taka duża, czy moja taka mała ale i tak wracam do tego różowego iryska
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Ewo . Nie mogę napatrzyć się na Twoje bujne i rozrośnięte rabaty . Cudnie masz , na prawdę jestem pod wrażeniem. Czosnki, orliki no i róże zapowiadają swój pokaz . Szkoda magnolii , może jednak coś drgnie ?? Biały kolor musi być koniecznie . Pozdrawiam .
pela11, Ela te biało-niebieskie orliki są cudne i muszę je rozsadzić na całą rabatę pomiędzy różami. Polowałam kiedyś na białego, pełnego orlika i...............okazuje się, że mam, tylko nie wiem skąd. Sam się wysiał ? Dodam go do tego biało- niebieskiego. Zaczyna się czas orlików
Jeżeli chodzi o azalie to mam jedną w trochę lepszym stanie ładnie pachnącą
Alania, Monika bardzo dziękuję za miłe słowa
ewarost, Ewuś serduszka podmarzała dwa razy i teraz kwitnie, nawet dość ładnie. Dużo gorzej kwitła biała. Ten liliowiec lila róż w tym roku ma jakieś plamki na kolorze. Źle rozkłada mu się pigment
Powolutku startują kolejne kosaćce
Jeżeli chodzi o azalie to mam jedną w trochę lepszym stanie ładnie pachnącą
Alania, Monika bardzo dziękuję za miłe słowa
ewarost, Ewuś serduszka podmarzała dwa razy i teraz kwitnie, nawet dość ładnie. Dużo gorzej kwitła biała. Ten liliowiec lila róż w tym roku ma jakieś plamki na kolorze. Źle rozkłada mu się pigment
Powolutku startują kolejne kosaćce
ewelkacha88, Ewelinko okazuje się, ze magnolia przezyła, ale jest w złej kondycji. Wypuszcza małe listeczka, ale raczej mało. Myslę, że po takim osłabieniu kolejnej zimy nie przezyje. Zostawię ją i zobaczę co będzie dalej.
Bardzo dziękuje Ci za miłe słowa
Zakwitła pierwsza moja piwonia i jest cudna, taka ach i och
jest jeszcze malutka, sadzona w tamtym roku a już ma trzy kwiatki
I takie tam
W przerwie podjadam jagody kamczackie, które są wyjątkowo duże. Smakują wyśmienicie, jak jagody leśne. Mam same polskie odmiany
Bardzo dziękuje Ci za miłe słowa
Zakwitła pierwsza moja piwonia i jest cudna, taka ach i och
jest jeszcze malutka, sadzona w tamtym roku a już ma trzy kwiatki
I takie tam
W przerwie podjadam jagody kamczackie, które są wyjątkowo duże. Smakują wyśmienicie, jak jagody leśne. Mam same polskie odmiany
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Dla mnie piwonie też są zawsze och i ach
Jak miło zobaczyć juz takie kwitnące róże
Jagodę kamczacką próbowałam chyba taką beznadziejną, jestem zaskoczona, że może być smaczna - jak widać wiele zależy od odmiany. Muszę się jej więc bardziej przyjrzeć, a do momentu kiedy nie przeczytałam Twojego wpisu o niej - była u mnie przekreślona.
Jak dobrze, że już mamy tak kolorowo w ogrodach
Jak miło zobaczyć juz takie kwitnące róże
Jagodę kamczacką próbowałam chyba taką beznadziejną, jestem zaskoczona, że może być smaczna - jak widać wiele zależy od odmiany. Muszę się jej więc bardziej przyjrzeć, a do momentu kiedy nie przeczytałam Twojego wpisu o niej - była u mnie przekreślona.
Jak dobrze, że już mamy tak kolorowo w ogrodach
- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Ewuniu, nie mogę oderwać oczu od bujnego Twojego ogródka Spektakl tulipanów, orlików, azali, rodków itd i itd. Pięknie !
Piwoni Ci gratuluję, ja czekam na swoje. Może jedna zakwitnie ? posadzilam 5 szt czy 6 ? sama nie wiem, są jeszcze bardzo młodziutkie
Twoja ma uroczy kwiatostan, anemonowy
Ewuniu, u mnie w ogrodzie jeszcze nic ciekawego nie widać, stąd brak zdjęć... ale Wasze ogrody podziwiam i paszcza mi opada z zachwytu.
Piwoni Ci gratuluję, ja czekam na swoje. Może jedna zakwitnie ? posadzilam 5 szt czy 6 ? sama nie wiem, są jeszcze bardzo młodziutkie
Twoja ma uroczy kwiatostan, anemonowy
Ewuniu, u mnie w ogrodzie jeszcze nic ciekawego nie widać, stąd brak zdjęć... ale Wasze ogrody podziwiam i paszcza mi opada z zachwytu.
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Cudnie masz,bodziszki,azalie,róże,wszystko u Ciebie ruszyło
Magnolia jeśli wypuszcza listki to da radę,moje dwie zmarzły w kwietniu
Magnolia jeśli wypuszcza listki to da radę,moje dwie zmarzły w kwietniu
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Ewa,cudowne kwitnienia są w Twoim ogrodzie ,tak wszystko się spieszy ,że i róże dołączają do azalii i piwonii,piwonia śliczna ,ja je uwielbiam ,pozdrawiam
Beaby, Bea ja wcześniej maiłam jagody kamczackie z rosyjskimi nazwami i te były gorzkie. Te odmiany polskie są smaczne.
Już niedługo rozwiną się kolejne piwonie. Póki co startują kolejne kosaćce. Większość mam tych zwykłych, marzą mi się falbaniaste
iwwa. Asiu u Ciebie też będzie kolorowo. Na piwonie niestety trzeba poczekać. Miło mi, że podobają Ci się moje roślinki. Kolejne szykują się do spektaklu
Annes 77, Aniu Bardzo dziękuje za pochwały Zakwitła kolejna nowa róża - Augusta Luise. Hortensje drzewiaste mają paki kwiatowe Współczuje Ci wiem, że magnolie są trudne, nasz klimat im nie służy.
koziorozec, Marto faktycznie wszystko się spieszy i hortensje drzewiaste i jeżówki i liliowce
I szałwie
Zaczęłam przerabiać rabatę
Już niedługo rozwiną się kolejne piwonie. Póki co startują kolejne kosaćce. Większość mam tych zwykłych, marzą mi się falbaniaste
iwwa. Asiu u Ciebie też będzie kolorowo. Na piwonie niestety trzeba poczekać. Miło mi, że podobają Ci się moje roślinki. Kolejne szykują się do spektaklu
Annes 77, Aniu Bardzo dziękuje za pochwały Zakwitła kolejna nowa róża - Augusta Luise. Hortensje drzewiaste mają paki kwiatowe Współczuje Ci wiem, że magnolie są trudne, nasz klimat im nie służy.
koziorozec, Marto faktycznie wszystko się spieszy i hortensje drzewiaste i jeżówki i liliowce
I szałwie
Zaczęłam przerabiać rabatę
- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Ewa, dziękuję, już chcialabym jakieś kwiaty widzieć...
jadę w sobotę na działkę, może uda się coś sfotografować (?)
Co to za piękna róża, tak cudnie Ci ogródek ozdabia ? znasz nazwę ?
jadę w sobotę na działkę, może uda się coś sfotografować (?)
Co to za piękna róża, tak cudnie Ci ogródek ozdabia ? znasz nazwę ?
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3