Niecierpek (Impatiens walleriana)wysiew,uprawa. Cz.2
Re: Niecierpki z nasion
Ja też siałam niecierpka balsaminę, ale od razu do gruntu - jeszcze nie wschodzi, bo zimno. Natomiast waleriana rośnie bardzo powoli - przystopował po uszczknięciu pędu głównego i coś ciężko mu ruszyć dalej.
- amarylis384
- 500p
- Od: 5 sty 2014, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ładne , chyba czerwone będą.Ja swoim z kupnych nasion kilka dni temu ciachnęłam wierzchołki, choć zazwyczaj tego nie robię. Teraz takie nieco pokraczne są, bo mają grube łodygi u podstawy i małe rozgałęzienia.Co będzie to będzie, ale były już o połowę wyższe niż te z własnych nasion.
Mam też 2 wielopaki białych kupnych w LM, takie malutkie, ale pewnie skarlone.Teraz się głowię gdzie to wszystko posadzę, razem 40 szt.
Amarylis piękna sadzonka pełnokwiatowego.Czy to jedna roślina?Kiedy robisz sadzonki?
Mam też 2 wielopaki białych kupnych w LM, takie malutkie, ale pewnie skarlone.Teraz się głowię gdzie to wszystko posadzę, razem 40 szt.
Amarylis piękna sadzonka pełnokwiatowego.Czy to jedna roślina?Kiedy robisz sadzonki?
Miały być mieszane z Vilmorinu.Tak pisze na opakowaniu.
- amarylis384
- 500p
Podziwiam, że w tak stosunkowo krótkim czasie udało Ci się wyhodować tak dużą i ładną sadzonkę, ale to chyba też kwestia odmiany, widać, że żywotna.W zeszłym roku kupiłam pełnokwiatową, różową, ale część pąków tylko zakwitła, reszta opadała stopniowo krótko po częściowym rozwinięciu się.Jakoś mnie zawodzą
To chyba wina aparatu ,sadzonki są niektóre jasno zielone inne ciemniejsze.
- amarylis384
- 500p
- mamaAmelka
- 200p
- Od: 26 mar 2017, o 09:46
- mamaAmelka
- 200p
- Od: 26 mar 2017, o 09:46