Ogród Marty - Cz. XI
- ewarost
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Marty - Cz. XI
Martcia piwonie to pierwsze damy dworu, bo dla róż zarezerwowany jest tytuł królowej . Twoje damy prześliczne... ja mam tylko jedną babciną (podobno Barbara), ale za to rozrośnięta, że ho,ho Iryski piękne , a róża będzie ozdobą tak ze względu na kolor, jak i kształt kwiatów
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ta żółta to chyba drzewiasta , a te pierwsze takie powabne że za maki mogą też robić , śliczne są .
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Z przyjemnością obejrzałam pokaz Twoich piwonii Marto ,same nie pospolite odmiany widzę! Uwielbiam oglądać roślinny inne niż te co je w każdym ogrodzie spotkać można! Twój ogród aż kipi kwitnącymi roślinami!
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam wszystkich gorąco tak gorąco jak dzisiaj było u mnie ,przyszłam bardzo zmęczona z ogrodu miałam już nic nie pisać ,ale zrobię zaległości ,których potem nie mogę nadrobić ,więc jestem.
Tereniu,zrobię zdjęcia pomidorków to wstawię ,ale nawet nie mam czasu ,a wczoraj zapomniałam o nich ,w ogrodzie wszystko bardzo kwitnie ,biegam z aparatem ,połowę omijam ,trudno ,teraz pogoda nie do ciężkiej pracy ,bo słońce bardzo grzeje i aż mnie głowa rozbolała ,trzeba się osłaniać ,a nie lubię tego ,bo zawsze uwielbiałam się opalać ,pozdrawiam
Bożenko,spodobała mi się ta róża ja lubię wielkokwiatowe róże i kolor niby niebieski ,ale dla mnie to wrzosowy ,piwonie dopiero zaczęły swoje występy więc czekamy na resztę ,na ławeczkach miejsca dużo ,więc zapraszam na malutki odpoczynek pozdrawiam
Jolu,tutaj jest dużo chorób ,ale jeden krzaczek White cap to ci polecam ,jest piękna i pasowała by Ci za ławeczką przy ognisku ,jak zakwitnie to ci powiem ,pozdrawiam
Ewciu,dla mnie piwonie to królowe ,kocham je najbardziej i nic na to nie poradzę ,irysy też uwielbiam ,ale jakoś mało mi kwitną ,nie wiem co im brakuje ,róża bardzo mi się spodobała i musiałam ją mieć ,pozdrawiam
Eluś,żółta to drzewiasta i w tamtym roku zakwitła powtórnie w końcu lipca,zobaczymy ,czy w tym też tak zrobi ,ta pierwsza rzeczywiście taka makowa ,ale kwiaty ma olbrzymie ,pozdrawiam
Maryniu,cieszę się ,że dobrze czujesz się w moim ogrodzie ,że podobają się kwiatuszki ,bo takie słowa zawsze podnoszą na duchu ,jak już się wydaje ,że i tak jest niefajnie ,pozdrawiam
Tereniu,zrobię zdjęcia pomidorków to wstawię ,ale nawet nie mam czasu ,a wczoraj zapomniałam o nich ,w ogrodzie wszystko bardzo kwitnie ,biegam z aparatem ,połowę omijam ,trudno ,teraz pogoda nie do ciężkiej pracy ,bo słońce bardzo grzeje i aż mnie głowa rozbolała ,trzeba się osłaniać ,a nie lubię tego ,bo zawsze uwielbiałam się opalać ,pozdrawiam
Bożenko,spodobała mi się ta róża ja lubię wielkokwiatowe róże i kolor niby niebieski ,ale dla mnie to wrzosowy ,piwonie dopiero zaczęły swoje występy więc czekamy na resztę ,na ławeczkach miejsca dużo ,więc zapraszam na malutki odpoczynek pozdrawiam
Jolu,tutaj jest dużo chorób ,ale jeden krzaczek White cap to ci polecam ,jest piękna i pasowała by Ci za ławeczką przy ognisku ,jak zakwitnie to ci powiem ,pozdrawiam
Ewciu,dla mnie piwonie to królowe ,kocham je najbardziej i nic na to nie poradzę ,irysy też uwielbiam ,ale jakoś mało mi kwitną ,nie wiem co im brakuje ,róża bardzo mi się spodobała i musiałam ją mieć ,pozdrawiam
Eluś,żółta to drzewiasta i w tamtym roku zakwitła powtórnie w końcu lipca,zobaczymy ,czy w tym też tak zrobi ,ta pierwsza rzeczywiście taka makowa ,ale kwiaty ma olbrzymie ,pozdrawiam
Maryniu,cieszę się ,że dobrze czujesz się w moim ogrodzie ,że podobają się kwiatuszki ,bo takie słowa zawsze podnoszą na duchu ,jak już się wydaje ,że i tak jest niefajnie ,pozdrawiam
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Jeżeli jeszcze nie znudził się mój ogród to zapraszam na dalsze kwitnienia.
Bożykwiat biały
Wieczornik damski
cudnie pachnąca azalia pontyjska
Wilczomlecz Gryffitha
bez Palibin na pniu
chaber górski
miejsce z misą zarasta coraz bardziej
przyjechała nowa dostawa liści na nową rabatę ,gdzie będą w sierpniu nowe piwonie
Bożykwiat biały
Wieczornik damski
cudnie pachnąca azalia pontyjska
Wilczomlecz Gryffitha
bez Palibin na pniu
chaber górski
miejsce z misą zarasta coraz bardziej
przyjechała nowa dostawa liści na nową rabatę ,gdzie będą w sierpniu nowe piwonie
-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Martuś u mnie już bzy poszły spać a u Ciebie jeszcze kwitną,klimat sroższy. Twoje orliki są bardzo piękne.Jest w nich coś ... bardzo je lubię!
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Witam wszystkich bywalców i gospodynię. Piękny masz ogród Marto, widać ile pracy w niego wkładasz.
Kompozycja i tajemnicze zakątki obsadzone dużymi i małymi roślinkami, pierwsza klasa
Bardzo zainteresowały mnie kapuściane liście na rabacie dla piwonii. Mogłabyś napisać coś więcej o tym sposobie.
No i jeszcze te Katalpy, ja mam dwie małe, 3 letnie i ciągle nie mają swojego docelowego miejsca bo każdy radzi co innego.
A przy moim wąskim pasie startowym boje się ich inwazyjności. Mogłabyś wstawić jakieś zdjęcie
Kompozycja i tajemnicze zakątki obsadzone dużymi i małymi roślinkami, pierwsza klasa
Bardzo zainteresowały mnie kapuściane liście na rabacie dla piwonii. Mogłabyś napisać coś więcej o tym sposobie.
No i jeszcze te Katalpy, ja mam dwie małe, 3 letnie i ciągle nie mają swojego docelowego miejsca bo każdy radzi co innego.
A przy moim wąskim pasie startowym boje się ich inwazyjności. Mogłabyś wstawić jakieś zdjęcie
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
No jesteś niemożliwa Delikatnie i dyplomatycznie ale jednak namawiasz Myślałam że White cap to biała piwonia, ale ona na szczęście czerwona więc chyba się oprę
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Marcia no to zwracam honor twoim królowym są imponujące. Twoje rabatki są takie obfite i tajemnicze, a te liście też mnie zaintrygowały, bo nie słyszałam o takim sposobie uprawy piwonii ale sama wiesz, jak mało jeszcze wiem
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martuś no to zaczął się sezon piwonii, pisz proszę, które są nowe . Ja też mam szansę piwoniami się nacieszyć i zobaczyć czy nowe zakwitną
Irysy też chyba wyjątkowo opóźniły kwitnienie. Pozdrawiam serdecznie i buziaki posyłam
Irysy też chyba wyjątkowo opóźniły kwitnienie. Pozdrawiam serdecznie i buziaki posyłam
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Martuś, zaglądając do Ciebie liczyłam na piwonie i nie zawiodłam się Cudne A Bartzela to za mną chodzi na poważnie i pewnie do mnie trafi w jesieni
Azalie i rododendrony masz pokazowe A propos azalii, to Twoja pachnąca powinna być albo Schneegold:
http://www.e-katalogroslin.pl/plants/58 ... schneegold
albo Persil.
Pontyjską mam i jest całkiem żółta. Zobacz tutaj opis:
http://www.e-katalogroslin.pl/plants/57 ... ron-luteum
A różyczkę kupiłaś w cudnym lawendowym kolorze
Azalie i rododendrony masz pokazowe A propos azalii, to Twoja pachnąca powinna być albo Schneegold:
http://www.e-katalogroslin.pl/plants/58 ... schneegold
albo Persil.
Pontyjską mam i jest całkiem żółta. Zobacz tutaj opis:
http://www.e-katalogroslin.pl/plants/57 ... ron-luteum
A różyczkę kupiłaś w cudnym lawendowym kolorze
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Marto u Ciebie wszystko jak zwykle piękne no i w rozmiarze XXL tak wiec i efekt dużo większy. Choć najbardziej Cię podziwiam za pracę jaką musisz poświęcić aby był taki efekt
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Piwonie przecudne, a zapach pewno unosi się wokół nich niesamowity. Bez Meyera też u mnie rozkwitł ja mam formę krzaczastą.
Marto Twoje kompoty rewelacja o nie zapytam na pw.
Marto Twoje kompoty rewelacja o nie zapytam na pw.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
O raju, zaczyna się spektakl Marciowych piwonii. Niesamowite mają te kwiaty.
Kapuściana rabata Kapusta dobra na wszystko.
Moje piwonie w tym roku też zakwitną, cieszę się jak dziecko.
Kapuściana rabata Kapusta dobra na wszystko.
Moje piwonie w tym roku też zakwitną, cieszę się jak dziecko.
- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Marto czekam na kwitnienie Twoich piwoni , u mnie już te wcześniejsze przekwitły , zaczynają póżniejsze