Nasze 1500 m2 - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2 - cz.2

Post »

Małgosiu piękne kwitnienia.Śliczne iryski. Powiedz mi jak dogadzasz astrom alpejskim,bo u mnie giną. A twoje ładne kępki. :wit
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale Twój Asao szaleje, mój się rozkręca, mam nadzieję, że nadgoni i też się tak popisze ;:173

Miecznica - nie znałam, poznałam i też bym chciała :wink: Ehh... I tak ciągle ;:306

Piękne kwitnienia, aż nie wiadomo na czym się skupić, musisz mieć rajsko z tym wszystkim wokół ;:224
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ale ja chciałam od Ciebie deszczowe chmury, a nie tylko chmury same w sobie :;230 Chmury i owszem doszły, ale po drodze gdzieś deszcz zgubiły i ciągle jest sucho. Miecznicę też mam i w tym roku się nią zachwycam :tan Sporo masz irysów, mocno je ograniczyłam z powodu rozmiarów jakie osiągają. Chyba zostały mi tylko dwa, błękitny i brązowy. Miałam jeszcze żółty i ten był cudny, ale gdzieś mi wybył.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Małgosiu,różowe irysy są najcudowniejsze ,i jeszcze połączyć z fioletem ,kwitnień masz olbrzymią ilość ,wyszło słoneczko ,to roślinki gnają z kwitnieniem ,pozdrawiam :wit
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Orlik Nora Barlow piękny. Już dwa razy wysiewałam i nasionka nie wzeszły. Muszę poszukać sadzonek.
A bożykwiat jest trudny w uprawie? Bardzo ciekawa roślinka. Masz zdjęcia całej rośliny? Rozrasta się czy to raczej tylko jako ciekawostkę się uprawia?
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Nora Barlow ;:167 też muszę sobie takiego sprawić w przyszłości, kolejny do listy chciejstw ;:224
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Ależ już masz kolorowo! Zachwycam się irysami i wcale nie dostrzegłam, żebyś miała za wiele rózowych. Wyglądają naprawdę świetnie. U mnie kwitną tylko cieniutkie irysy ( nie znam nazwy), a te duże jakoś nie zakwitły. Chyba pierwszy raz im się to zdarzyło. Zupełnie nie wiem, co może być powodem. Te chmury i burze chyba Małgosiu przedmuchałaś do Wielkopolski!
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam mało orlików, ale mam, bo same się wysiewają.
Te odmianowe mają ładne kolorki, barwnie wyglądają u Ciebie na rabatach. Spodobał mi się ten przetacznik, bo taki zwiewny.
Bardzo masz już kolorowo.
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Orlik nora barlow piękny ;:167
Na jesień znowu uśmiechnę się do Ciebie po roślinki, bo widzę ładne okazy ;:108
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Orlik śliczny Małgosiu, u mnie tak jakoś słabo sie prezentuje, ale są też inne, muszę je obfocić, a delosperma jak sobie u Ciebie radzi?
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Małgosiu czas orlików to kolorowy czas :D uwielbiam je za kolorki Ty masz ślicznotki,iryski również pięknie się u Ciebie zadomowiły.Bodziszki masz wyjątkowo piękne ja dorobiłam się jednego i do tego nie wiem jaka to odmiana :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Monia dzięki, kolejny "bzik" :D

Soniu ja lubię różnorodność w ogrodzie, nie wiem czy to dobrze dla ogrodu czy nie, ale nic na to nie poradzę :D Na dodatek rzadko poprzestaję na jednej odmianie z danej grupy ;:218 Asao już drugi rok zachowuje się "przyzwoicie". Mam nadzieję, że inne wezmą z niego przykład...

Ewuś ewarost w tym roku też powiększyłam kolekcję irysków, nie mogę im się oprzeć :D Rogownica podczas kwitnienia jest przecudna.

Ewelinko zawsze powtarzam, że najlepszy jest ten złoty środek, ale czasem bardzo trudno w niego utrafić ;:306 Bakopa bardzo mi się spodobała, kupiłam w trzech kolorach, bo tylko tyle mieli... Pani mówiła, że trzeba jej usuwać te przekwitnięte kwiatki, wtedy zakwita znowu.

Alu wydaje mi się, że astry alpejskie nie lubią nadmiernego rozpieszczania... Mam je w kilku miejscach w ogrodzie i najładniejsze są w miejscach niezbyt żyznych :shock: Lubią chyba odmładzanie, bo od dołu drewnieją.

Aniu Ann Asao już drugi rok ładnie się zachowuje (odpukać :wink: ), inne mogłyby wziąć z niego przykład... Zależy co dla kogo jest rajem :wink: Mnie to uszczęśliwia, zwłaszcza gdy zaczną się swoje truskawki, a potem maliny...

Iwonko 1 wczoraj dmuchałam deszczowe, dotarły? :D Miecznicę miałam jeszcze żółtą, ale gdzieś zniknęła... A iryski ciągle jeszcze dokupuję, no lubię je i już.

Martuś w tym roku urzekły mnie z kolei błękitne iryski, nie miałam takich, ale już nadrobiłam to niedopatrzenie ;:306 Słońce, deszcz od czasu do czasu i ogrodu poznać nie można...

Jolu tak mi się spodobała Nora Barlow, że kupiłam wszystkie z tej rodziny :lol: Ciekawe czy też będą takie ładne. Bożykwiat mam dopiero drugi rok, więc niewiele mogę o nim powiedzieć. Zakwitł jednak niezbyt rozpieszczany, więc chyba nie jest z nim tak źle :wink: Niestety przy robieniu zdjęć skupiłam się na kwiatku.

Natalko też mi się bardzo spodobała Nora Barlow :D Dokupiłam jej koleżanki z tej samej rodziny, ale jeszcze nie kwitną.

Ewuniu ewka irysków sobie dokupiłam w tym roku, fajne są, takie niekłopotliwe. Ciekawe dlaczego u ciebie przestały kwitnąć :shock: Te cienkie to pewnie syberyjskie?

Ewuniu ewarm orliki dokupuję co rok, z wiosny podobają mi się ich listki, a potem te urokliwe kwiaty ;:173 Przetacznik też bardzo lubię, jako jeden z niewielu kwiatów ma prawdziwie niebieski kolor.

Kasiu Nora też mnie urzekła, ciekawe czy inne z tej rodziny będą tak samo urokliwe ;:173 Zapraszam serdecznie :D

Iwonko 0042 ja w tamtym roku marudziłam na orliki, w tym pokazały się od najlepszej strony ;:108 Delosperma chyba nie lubi wiosennego podmakania, bo w jednym miejscu znikła całkowicie, na szczęście w suchszych miejscach dała radę.

Iwonko iwek orliki mają tyle kolorów i kształtów, że trudno się nimi znudzić :D Podobnie zresztą jak irysy. W bodziszkach zakochałam się dzięki Magnificum, a potem już poszłooo ;:306 Wstaw zdjęcie swojego, może uda się rozpoznać.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Coś mnie wzięło na róż ;:224
Gosia, to tak samo jak mnie :;230 Coś mam z tym różem, szczególnie majtkowym ;:306
Widzę, że masz ostrogowca :D Uwielbiam tę roślinkę za nieprzerwane kwitnienie aż do mrozów ;:108 Nie ma drugiej takiej byliny, która by była tak zdeterminowana do kwitnienia.
Cudne masz iryski ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”