Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

TROJA pisze: Krysiu witam w swoim wątku :wink: Ja do Ciebie też zaglądałam i nawet PW chciałam pisać, bo podobno masz nadwyżki roślin i kłopoty z wysyłkami a ja mogłabym podjechać i coś kupić na tworzące się grządki :lol:
Aniu iryski w większej kępie przepięknie wyglądają, miałam kiedyś sporo ale musiały rosnąc na podwyższonej rabacie bo za mokro. Ostatnie lata to zmiany w poziomie wód gruntowych więc lepiej ale ja już do nich nie wrócę za to lubię podziwiać u innych.
Niebieski i fioletowy ma przepiękny odcień.
Nadwyżek mam mnóstwo ale nie dałabym rady przygotować i wysłać zgodnie z umówionymi terminami bo różnie się czuję . Poza tym terminy badań i zabiegów sa priorytetem a lubię być słowna jeśli się z kimś umawiam stąd brak oferty wiosennej.
Napiszę PW do Ciebie bo skoro blisko mieszkamy to może wpadniesz na kawę i ... nie tylko :D
Sadzonki z tej samej strefy klimatycznej sa pewniejsze - tej nocy mieliśmy +2 st. C ... szok !!!
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bożenko historia z sarenką zakończona :wink: Ode mnie tak nie do końca było czuć człowiekiem, bo ciuchy i ręce miałam przesięknięte zapachem koni. Dlatego pewnie cała historia zakończyła sie pozytywnie ;:173 Obym ich więcej nie zobaczyła zwłaszcza przy moich roślinkach.

Iwciu jeśli dobrze kojarze to irys trawolistny, z taką nazwą się spotkałam, ale czy to ona na pewno to nie wiem.

Beatko u mnie w tym roku to z irysów jescze nie ma co podziwiać w przyszłym już będzie można :wink:

Lenko matka ją karmiła więc nie powinno być źle, a co co innych zdarzeń typu pies to na to to już wpływu nie mamy...

Seba rabata bedzie mieszana, irysy krótko są atrakcyjne więc najlepiej je sadzić w towarzystwie innych roslin o różnych porak kwitnienia.

Majka pamiętam z dzieciństwa jak na wsi się sarny odchowywało... nikt się tym nie interesował, później były zbyt przyzwyczajone do człowieka i często kończyły tragicznie :(

Krysiu ja będę 13 lub 20 w Twojej okolicy więc musimy się jakoś umówić :wink: Będę maiała ze sobą 16 letniego syna więc jakby co on cięższą robotę wykona :twisted:

Orlik i bodziszek
Obrazek

Obrazek

a to kawałek rabatki do rozsadzenia (dlatego teraz trzymam w doniczkach) sadzona na szybko w zeszłym roku byle wsadzić...
Obrazek

Takie cudo wyrosło mi na ziemi wykopanej z rowu
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu ,ulżyło mi co do sarenki,oby... Ogród masz przecież piękny co narzekasz u Zuzi?
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu kilka dni mnie nie było, a tu już kilka stron wątku do nadrobienia :) sarenka śliczna no i ;:63 dla Ciebie za jej uratowanie :) ogródek nabiera barw i z roku na rok będzie piękniejszy :)
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31

Post »

Hej Ania doczytałam ,że historia z sarenką dobrze się skończyła :lol:
Ja tę królicę wzięłam do domu ale małych nie dało śię uratować ;:145 ;:145 ;:145
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Bożenko ja na razie mam fragmenty ogrodu :wink: U Zuzi wszystko takie ładne dopieszczone, a ja nie wiem w co mam ręce włożyć. Chcieć to dużo bym chciała i mam pomysły tylko niestety nie wszystko sama mogę zrealizować muszę prosić o pomoc męża lub syna.

Mariusz ja też mam dużo do nadrabiania w wątkach, niestety czasu cały czas mało. Wieczorkiem postaram się trochę pochodzić po ogrodach i podziwiać dzieła.

Bożenko niestety nie zawsze wszystkie się uda uratować. Za dużo stresu miała i możliwe, że to były wcześniaki dlatego podjęła taką decyzję. Zapisz sobie która to i daj jej samca za jakieś dwa trzy tygodnie.

Podliczyłam swoje hosty i mam 40 odmian... nie miałam pojęcia, że tyle się tego nazbierało. To jedna z rabat hostowych, nie dokońca taka jaka ma być ale już coś widać, tylko przód muszę wykończć :wink: no i wykopać reszte cebulowych to będzie ładniej wyglądać.
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Słodka sarenka aż strach pomyśleć jakby się jej coś stało. Miała dużo szczęścia że została w porę zauważona oj szkoda by jej było.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Gratuluję host ;:138 ja mam zaledwie 5 odmian :lol: kurcze muszę koniecznie skołować więcej :D bo to fantastyczne rośliny do cienia.
Natomiast co do sarenek to mam w rodzinie samych leśników :lol: w tym męża, i zapewniam Foxowa ,że nie mamy czasu na nianczenie zabranych z lasu przez głupotę sarenek :lol: leśnicy to nie weterynarze :lol: przepraszam za wstawkę z sarenką , mam nadzieję ,że faktyczne się udało bo 99% zdycha niestety prawdziwe, albo zażerają psy.

Orliki pełne bomba! ;:oj
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ale miałaś przygodę z sarenką... Oby wróciła do matki i została przyjęta ;:224 Obserwuj, może je zauważysz za jakiś czas razem :uszy
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Alicjo teraz przeżyła ale czy dożyje przyszłego roku to już inna sprawa...

Lenko hosty są cudowne same tworzą rabatę bo tyle mają odmian. A co do saren to niestety sąsiad ma psa którego puszcza by sobie zapolował, już dwa razy znaleźliśmy na polu zagryzioną dorosłą sarnę i nic mu nie zrobisz.

Moniko ja już ich nie chce oglądać bo masę szkód robią :wink:

Zakwitły kolejne irysy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i się skusiłam.... miałam nie kupować dopóki nie będzie pergoli, ale tą mąż już zaczął robić więc są:
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Aniu oby sarenka przeżyła ale niech idzie w inne miejsce, bo potrafi narobić szkód.Irysy piękne a host masz sporo. ;:333
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Piękne irysy..nowe nabytki także. ;:215 . U mnie było podobnie, pergoli nie było a róże dla niej przeznaczone już rosły. ;:oj
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Aniu ja też uwielbiam hosty :D
Mam, jak dobrze pamiętam 4 odmiany. Wszystkie mają duże liście, teraz szukamy tych z mniejszymi.
Takie rabaty są bezproblemowe - nie trzeba ich tak często plewić ;:173
Iryski piękne :D
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Ja ogólnie komponuję u siebie hosty z żurawkami i naparstnicami plus bergeny a czasem paproć w to dam :D takie leśne klimaty, a w tym roku dodałam jeszcze języczkę :tan
Ciekawa jestem jak zarośnie twoja, będzie bardzo ciekawa :D
Ps. A potem się dziwią ,że im psa odstrzelą w lesie, to już nie pupilek to kłusownik :evil:
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Alu sarenka żyje jest w rzepaku sąsiada i matka przychodzi ją karmić :wink:

Zuziu pergola powstaje w ekspresowym tępie, jak się uda to będzie dziś wieczorkiem lub jutro zamontowana :wink:

Seba ja tez muszę jeszcze dokupić małe hosty na przód rabaty no i kilka duźych będzie mi jeszcze potrzebnych do nowej rabaty która dopiero powstanie.

Lenko u mnie teź hosty z żurawkami :wink: a na nowej rabacie będzie dużo innych cieniolubnuch ma być tam sporo roślin córki.

A dziś pojechałam na małe targi do Grubna i cosik dokupiłam :wink: lawenda varirgata
Obrazek

Galaxy
Obrazek

Cajfun fire
Obrazek

Rio
Obrazek

Honey rose
Obrazek
Pozdrawiam Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”