Kawon ( arbuz ) - część 8
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kawon ( arbuz ) - część 8
Plamki ma obowiązkowo , roślina i owoc też .Tak było u mnie , miałam go dwa lata
temu .
temu .
Monia byłam. Niestety żadnej kropki
- Mandolina95
- 100p
- Od: 13 lip 2016, o 22:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też sobie tak pomyślałam moon suprise
-
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
Obstawiam albo zgorzel albo po prostu nocny chłód i deszcz (na zdjęciach widzę że padało). U mnie pod folia rosną pięknie, a te posadzone pod gołym niebem bez żadnych oborników, kompostów czy innych nawozów stoją w miejscu. Jednego już wymieniałem bo oklapł i po wyrwaniu wydawało mi się, że to chyba zgorzel.rolnik90 pisze:Coś się dzieje z moimi arbuzami. Zasychaja im końcówki liści i w ogóle są jakieś oklapnięte.
To nie kwestia diety tylko wpływ agrowłókniny i folihanusia19888 pisze:ło mamuńciu ale ci zazdroszcze co ty im dajesz jeść??
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Ale się tu dzieje
Sky... piękne masz arbuzy ! No zazdroszczę - pozytywnie oczywiście
Aguś moje arbuziątka są podobnej wielkości, jeszcze nadrobią . Możesz być spokojna
Odnośnie moon&star zaraz wstawię zdjęcie mojego arbuza. Cały w kropki Nasiona trochę kosztowały, kupowane we Francji.
Sky... piękne masz arbuzy ! No zazdroszczę - pozytywnie oczywiście
Aguś moje arbuziątka są podobnej wielkości, jeszcze nadrobią . Możesz być spokojna
Odnośnie moon&star zaraz wstawię zdjęcie mojego arbuza. Cały w kropki Nasiona trochę kosztowały, kupowane we Francji.
Sebadziękuję:) za to ja Ci zazdroszczę moon and stars jest cudny nie to co mój .. Żadnej plamki
Wokan chyba nie do końca chodzi tylko o to że stoją w miejscu bo są posadzone w gruncie. Moje gruntowe też pięknie rosną i dziś nawet zapalilam pierwsze złoto Wolicy z gruntu:)wiadomo nie dorównują tym spod tunelu ale rosną w oczach:)ja myślę że to kwestia przystosowania się i wszystkie niedługo ruszą z kopyta:)
Rolnik jak tam arbuzy? Ozywily się?
Wokan chyba nie do końca chodzi tylko o to że stoją w miejscu bo są posadzone w gruncie. Moje gruntowe też pięknie rosną i dziś nawet zapalilam pierwsze złoto Wolicy z gruntu:)wiadomo nie dorównują tym spod tunelu ale rosną w oczach:)ja myślę że to kwestia przystosowania się i wszystkie niedługo ruszą z kopyta:)
Rolnik jak tam arbuzy? Ozywily się?
- elaos
- 500p
- Od: 10 kwie 2016, o 17:03
Seba, jak Ty to robisz, ze masz tak czyściutko? Z odkurzaczem chodzisz na ogród? U mnie pełno ziemi nasypanej, że wstyd zdjęcia wstawiać.
Pozdrawiam-Ela
Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.
Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.
- hanusia19888
- 100p
- Od: 6 kwie 2017, o 14:44
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Lubię porządek Po włókninie nie chodzę - mam do tego deski położone na cegłach .elaos pisze:Seba, jak Ty to robisz, ze masz tak czyściutko? Z odkurzaczem chodzisz na ogród? U mnie pełno ziemi nasypanej, że wstyd zdjęcia wstawiać.
Chwasty wyrywam bardzo delikatnie.
Będę kontrolował zapylanie tak więc nasiona na pewno znajdą się dla Ciebiesky_1989 pisze:Sebadziękuję:) za to ja Ci zazdroszczę moon and stars jest cudny nie to co mój .. Żadnej plamki
Może Twój to jakiś mix ?
Viola pięknie rosną
Sebadzięki to miłe:) ja też na wielu krzaczkach sama zapylam więc odwdzięcze się też nasionkami tylko musisz mi powiedzieć co z nimi zrobić po zebraniu;)
Mówisz ,że mix ciekawe co z tego mixu wyjdzie;) może gościu po prostu pomylił nasionka...ale zamówiłam dziś oryginalne z Chorwacji;)
Seba masz już na Carolinie jakieś arbuzy? Ja jeszcze nie mam ,ale na pierwszy rzut oka na krzaczek widać ,że to gigant;)
Mówisz ,że mix ciekawe co z tego mixu wyjdzie;) może gościu po prostu pomylił nasionka...ale zamówiłam dziś oryginalne z Chorwacji;)
Seba masz już na Carolinie jakieś arbuzy? Ja jeszcze nie mam ,ale na pierwszy rzut oka na krzaczek widać ,że to gigant;)