Kawon ( arbuz ) - część 8
- seba1999
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kawon ( arbuz ) - część 8
Nie ma za co
A jak zapylasz ?
Ja będę zabezpieczał owoc żeński przed otwarciem i jeden kwiat męski tej samej odmiany. Pszczółki mogą pomieszać pyłki przy niezabezpieczonych kwiatach
A jak zapylasz ?
Ja będę zabezpieczał owoc żeński przed otwarciem i jeden kwiat męski tej samej odmiany. Pszczółki mogą pomieszać pyłki przy niezabezpieczonych kwiatach
Ja chodzę 5 razy dziennie pod tunele i sprawdzam czy są nowe kwiatki i jak tylko się otwierają to cyk go męskim z tego samego krzaczka;) Ale w sumie jak tak myślę to Twój sposób lepszy jeśli chodzi o gruntowe arbuzy, bo pod tunelem za dużo pszczół nie ma;)szczególnie teraz kiedy tunele nawet do połowy nie otwarte:)seba1999 pisze:Nie ma za co
A jak zapylasz ?
-
- Od: 7 kwie 2011, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nawet nieźle, podniosły się. Myślę, że coś z nich będziesky_1989 pisze:Sebadziękuję:)
Rolnik jak tam arbuzy? Ozywily się?
Piotr
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
A no tak,w tunelu nie ma praktycznie pszczół
Rolnik miałem taką samą sytuację, nie warto się przejmować za bardzo
Rolnik miałem taką samą sytuację, nie warto się przejmować za bardzo
Rolnik to super, czyli widocznie to od gorąca:) niestety te moje , które zwiędły już nie ożyły
-
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
Co prawda międzynarodowy dzień seksu był wczoraj , ale dziś rano wpełzłem pod folię i zabawiłem się w pszczółkę. Pędzelkiem pozapylałem kilka kwiatków żeńskich. Folii jeszcze nie zdejmuje bo chyba za wcześnie, noce chłodne.
seba1999 jak zabezpieczasz kwiaty przed obcymi pyłkami?
Jak często nawozić arbuzy? Raz na tydzień? rzadziej, częściej? I czy jeśli jest pogoda tak jak dziś(cały dzień słońce i około 22 stopni ma być) to zdejmować całkowicie folię z tunelu czy tylko odkrywać z jednej strony? Dodam, że u mnie nie ma problemu z codziennym zdejmowaniem i zakładaniem folii, bo mam ją na takim długim drągu i gdy chce ją zdjęć to po prostu zwijam ją na nim.
-
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
Ja na razie tylko otwieram tunel. Jak jest gorąco to z dwóch stron aby był przewiew, jak jest chłodniej (ale świeci słońce) to z jednej strony. Jak nie ma słońca to w ogóle nie otwieram. Całkowicie zdejmę folię jak arbuzy zaczną na dobre kwitnąć, bo te pierwsze kwiaty to ogarnę ręcznie.
Moje dalej stoją jak stały jak tak dalej będzie to chyba w tym roku nie będzie arbuzow xd dostały juz nawozy i to rozne i dalej robią mi na złość xd