Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

ELUSIA rano było zatrzęsienie tych oslizłych, bo gdzie nie spojrzałam było ich multum szczególnie winniczki i te mniejsze muszlowe i żłobek w muszlach przyklejony do mojej młodej szarotki :twisted: .Nigdy bym nie przypuszczała ,że ona ślimaklubna :evil: .Muszę ją przed nimi zabezpieczyć bo nie obejrzę kwiatów .Po kamyczkach te dranie po skorupkach nic im nie przeszkadza .Dzisiaj właziły nawet na lilie a nie mówię juz o liściach hiacyntów czy jesiennych zimowitów tam prawdziwa plaga :twisted: Różom też nie dawały spokoju, fruwały także Ogrodnice uwzięły się tym razem na Jacqueline ;:222 Oczywiście nasionka zbiorę z naparstnicy ciekawe co sie z nich wylęgnie :;230
EWUNIU krzaczastą różą jest Doktorek możesz go jednak prowadzić jak pnącą przy podporze czy na pergoli .Pędy osiągają ponad 2m .Wszystko zależy jak będziesz ja prowadzić mnie się podoba taka rozpięta na ścianie, a drugi jest przy pergoli razem z Parnik Liptov i Elżbietką .Po kwitnieniu przycinam krótkopędy na 1-2 oczka .Co powiesz na takiego Doktorka http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.250997 Na HMF-ie piszą ,że wysokość do 150-305 szer 90
BEATKO ciekawe czy ma takie same kwiaty jak Twój bodziszek .Ciekawe która to taka sprinterka i cieszę się ,ze roslinki nie zorientowały się podczas przeprowadzki ,że są w lepszym klimacie ;:196 Dzisiaj dawałam do doniczek moje różane przedszkole .No no trochę tego sie nazbierało .Oby tylko wszystkie przeżyły przejście ze żłobka do przedszkola.Parę zostawiłam sobie na jutro
TERENIU ja jednak chciałam mieć Doktorka na wyżynach a w ogóle to Doktorek w tym roku słabiej kwitnie tez to zauważyłam, bo w ubiegłym roku miał dużo więcej kwiatów
GRAŻYNKO Maigoldowi nic nie zaszkodziło lanie z nieba, ale on i tak już powoli kończy kwitnienie .Jednak da się go jeszcze podziwiać .Takie dziwolągi też sa fajne robią sensację :;230 To po prostu taki typ Naparstnicy
JOLU dawno Cię nie było ,ale wiem ,ze masz sporo obowiązków a do tego wnuki ,praca ogródek, wiec nie da sie wszystkiego pogodzić .Chciałam sobie sprawić Crocus Rose bo była lecz miejsce niestety mnie ogranicza,ale kto wie czy jakieś nie wylecą .ASL wiem ,że cudna ale to wielkolud a na takie już miejsca nie mam ;:174
BASIU oczywiście ,ze zbiorę nasionka, a czy chciałabyś sadzonkę tego wczesnego żółtego liliowca ???? On cudnie pachnie a mam go w trzech miejscach to zaraz go zaznaczę
A to juz dzisiejsze fotki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak, Jadziu, bodziszek ma ten sam kolor. Ale tego od Ciebie celowo posadziłam na zupełnie innym stanowiski i na pewno nię będa już takie same.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Piękności ;:167 co jest na ostatnim zdjęciu?
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jadziu, co do liliowca, to może dopiero wiosną, bo chyba w tym roku nie doczekam się ogrodzenia ;:145 Dobrze, że wsadziłam hortensje, bo miałam zamiar je w donicach trzymać... wszak ogrodzenie miało być robione od maja :roll:
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

"Ewenement" bardzo mi się podoba. ;:333 Zbieraj nasionka,zbieraj :) Co to za Jarzmianka?Możesz pokazać cały krzaczek.Uroczy przypołudnik.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

A to ci niespodzianka z tą naparstnicą :;230 Ta "zwyczajna" też fajna ;:108
A tak a propos naparstnic - jak u Ciebie rosną? Pytam, bo u mnie nie bardzo chcą się zadomowić, a glebę chyba mamy podobną?
Cudne różyczki - Doktorek jak zawsze elegancki, Eyes for You niesamowita i ile ma pączków ;:215
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Jadziu - zdjęcie Doctorka z Help... mnie zatkało! Ale cudo!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ELWI naparstnice dobrze u mnie rosną nie narzekam, tylko w ubiegłym roku mi podmarzły i potem nie umiały sie pozbierać i rozsiać .Jednak w tym roku widzę mnóstwo młodych siewek ,więc trzeba je porozsadzać na przyszły sezon czy może już jesienią zakwitną.Są te zwyczajne i nadzwyczajne, różne różniste się pojawiają.Różyczki dopiero zaczynają, tylko Doktorek Maigold, LO takie sprinterki a rabatówki dopiero się powoli zbierają.Zaczęła Jacquelina i Oczęta teraz zbiera sie Cream abundance i Twiggy's Rose, a reszta daleko w tyle
JOASIU spróbuję z niego zebrać nasionka zobaczymy czy powtórzy cechy rośliny matecznej .Wydaje mi sie ,ze to jarzmianka Clared bo miałam taką potem mi zanikła, a teraz znów sie pokazała .Jutro zrobię fotkę krzaczka, ale na razie to mizerota wtopiony w białą
BASIU nie narzucam się, lecz jeśli byś chciała to wal śmiało
NATALKO na ostatniej fotce to Jarzmianka
BEATKO tak przeczuwałam ,ze to te same kolory bodziszka .Ciekawe czy też tak bezie rósł w górę jak Twoje .Teraz pokażę Wam moje różane przedszkole ,bo już opuściły żłobek i dostały nowe domki ;:oj .Mam nadzieję ,ze wszystkie przeżyją rozstanie z macierzą :wink:
EWUNIU no to teraz musisz wymyślić dla niego nową miejscówkę .gdybym miała miejsce tez bym mu pozwoliła się płozyć a tak muszę go ujarzmiać

Obrazek

Obrazek

a teraz co kwitnie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Witaj Jadziu,
Róże u Ciebie już w pełnej krasie. Moje za chwilę też zakwitną.
Cóż to za piękności pną się wysoko po łuku?
Przedszkole zapełnione patyczkami ;:138 . Czy Elżbietkę Węgierską też da się uhodować z patyczka? Elżbietka jest zjawiskowa.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jadziu, Elżbietka jak zawsze uwodzi swym wdziękiem, Doktorek szaleje...U mnie również, a ten jego cudny kolor jak ciemne, czerwone wino. Mogłabym na niego patrzeć bez końca. Dzisiaj zrobiłam mu specjalną sesję zdjęciową :D
A naparstnica faktycznie dziwaczna, ale jaka piękna ;:215
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jasne że tak Jadziu! ;:196 Dziękuję. ;:168
Patrząc na Twojego doktorka, to zastanawiam się czy faktycznie on i u mnie nie jest... zamiast Reine.
Powiedz mi ile kwiat Dr na cm ?
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIU Doktorek w zależności jak go tniesz ,albo nie ,ale kwiaty przeciętnie mają 7-8 cm czasem są większe jeśli jest ich mniej .Jednak ja jestem pazerna na te kwiaty ;:167 ;:167 więc mam mniejsze, a więcej
DOROTKO tez robię dziennie fotki nie umiem sie oprzeć bo cudnie wygląda na pergoli z Elżbietką i drobnymi kwiatami Parnik Liptov.Jak usiądę na ławeczce pod pergolą z LO mam wszystkie kwiaty na widoku a serce moje się raduje takimi widokami ;:167 ;:167
JOLU gratuluję drugiego wnusia niech rośnie zdrowo na pociechę rodziców i dziadków;:196 Mam brata o tym imieniu .W szkółce są ukorzenione patyczki Elzbietki, Eyes for you ,CHEWdelight, Pretty sunrise i Bright as a Button .Oby tylko wszystkie przeżyły to będzie co dzielić .Jedna sadzonka Elżbietki ma już nawet kwiatek :heja Na pergoli jest Elżbietka z Doktorkiem i Parnik liptov, na drugiej pergoli jest Alpenfee, a na trzeciej LO to ta z ławeczką pod spodem

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elżbietka z Doktorkiem ładnie mają się ku sobie! Urocza kompozycja... widzę, że u Ciebie niszczylistka się pojawiła... nie lubię jej ;:185 już paskudne wywałam w kwiatów róż ;:222
Wcale Ci się nie dziwię tej pazerności, sama też jestem zachłanna na różane kwiaty ;:167
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu Doktorek i Elżbietka genialny duet, mój Doktorem kwitnie ale chyba miejsce nie jest trafione bo słoneczko pali, jutro chyba powieszę parasol.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Jadziu i u Ciebie teraz zaczyna się pełne kwitnienie , zobaczyłam u Ciebie len , bardzo mi się podoba i dziś kupiłam ładną dużą kępkę. Co do moich patyczków to zero , nie ta ręka co Twoja , niech tylko rosną ładnie ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”