Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

Marto kompoty truskawkowe zrobione. Dziś udało mi się kupić piękne kolorowe wieczka do słoików, trzeba było po nie jechać w miasto ;:306 w mojej okolicy tylko tradycyjne złote do kupienia.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martunia :wit

Obiecałam, że dam znać, ale nie przypuszczałam, że tak wcześnie :roll:

W powiecie krakowskim komunikat dotyczący Zarazy Ziemniaczanej AKTYWNY ;:223
Mam nadzieję, że masz w pogotowiu jakieś ŚOR dla swoich pomidorków.
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam ,następny piękny dzień minął,a ja snuję się po ogrodzie ,wącham piwonie ,zasiliłam pomidorki ,bo są teraz moim oczkiem w głowie do tego stopnia ,że moje dalie jeszcze w donicach ,będę dorosłe panny wsadzać do gruntu :uszy

Marysiu,niby jestem w domu ale życie to nie tylko ogród,ciągle mamy dużo innej pracy wczoraj kisiliśmy pierwszą tegoroczną kapustę ,a w ogrodzie różne zaległości ,najgorsze to chwaściory ,na podlewanie też trzeba trochę czasu ,nowe nasadzenia więdną i parę godzin trzeba podlewać łącznie z pomidorami ,przepraszam Cię z tym linkiem ,ale ja nie wiem gdzie to mam ,a pisania każdemu z osobna nie sposób ,kiedyś wypatrzyłam ,że komuś ten link pisałaś i tak skwapliwie z tego korzystam ;:306 wirtualnie jesteś w wyplewionym ogrodzie ,ale w rzeczywistości byś się zadziwiła :;230 co zaszkodziło Ci nad morzem ,źle się czujesz? Pozdrawiam i buziaczki ;:196

_oleander_,ja też wszystkich gonię ,ale i własnego ogona złapać nie mogę ;:306 cieszę się ,że jesteś i pospacerowałaś troszkę i odpoczęłaś ,słońca było dzisiaj pod dostatkiem ,jak ja go lubię ,opalona jestem jakbym z wakacji wróciła,pozdrawiam :wit

Dario,dobre rozumowanie sąsiada :uszy ,ja wilczomleczów w ogóle nie przycinam jak dopiero na wiosnę ,bo cięte różnie mogą przezimować ,pozdrawiam :wit

Dorota,to się cieszę ,ze dobrze wyszły i myślę ,że będą smakować ,możesz za trzy dni spróbować co zrobiłaś ,w różnych sklepach są różne śliczne wieczka ,ja jak trafię na takie to zaraz kupuję ,bo kiedyś się przydadzą :uszy ,pozdrawiam :wit

Gosiu bardzo Ci dziękuję ,mam przygotowaną herbatkę tymiankowo-oreganową na bazie alkoholu i kupiony Polyversum WP i to na razie tyle i aż tyle :uszy ,nie wiem co można mieć więcej to są środki ekologiczne a z chemicznych to mam Cobresal 50WP niby jest przeznaczony do upraw ekologicznych ,ale jeżeli będzie stosowane Polyversum to Cobresal nie może być stosowany,najgorsze jest to ,że w dzień wielkie słońce,a po południu zapowiedzieli deszcz i burzę ,może po burzy,zobaczymy jakie będą warunki,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Martunia, jeśli dasz radę, to oprysk HT+ mleko zrób przed opadem. To powinno wyschnąć na liściach i stworzyć barierę dla patogenów ;:108
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz zapraszam do ogrodu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pod katalpami
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ogród z daleka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bożykwiat biały i różowy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zawilec
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Martuś ,aż mi się w głowie zakręciło jak przeszłam po fotkach!Już nawet nie mówię piękny ,tylko obfitość wszystkiego!
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Martuś

Długi spacer zrobiłam sobie po twoim ogrodzie, przy katalpach przysiadłam i się rozmarzyłam .
Cudownie kwitnące azalie ;:215 , piękny pokaz piwonii ;:138 , co tam się będę rozdrabniać - cały ogród jest cudowny ;:433
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marcia dzięki za moje ulubione fotki ;:168 Katalpy zaczynają się zielenić i wokół miejsca do siedzenia będą odstraszać nieznośne komary ... Az trudno uwierzyć ze sama dajesz radę ogarnąć ten swój piękny busz ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Martuś z chęcią pospacerowałam po Twoim ogrodzie.
Mnóstwo różnorodnego kwiecia ;:63 też tak chcę ;:65
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Chciałam napisać to samo... że wielki i piękny masz ogród. Azalia- taka wielka czerwona :D cudna!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam,dzień trochę słoneczny ,trochę deszczowy ,ale spokojny to najważniesze,deszczyk był potrzebny bo bardzo jest sucho i trzeba ciągle podlewać ,ogród kwitnie bardzo i wszystko naraz ,rododendrony z piwoniami , różami i całą resztą ,jeszcze nigdy tak nie było.

Bożenko,nie wygłupiaj się z zawrotami ;:306 ,pozdrawiam :wit

Ewuniu,miło,że spacerujesz ,pod katalpami są nawet łóżeczka więc można odpocząć ,jeszcze nigdy tak nie było,żeby wszystko naraz kwitło,dziękuję za miłe słowa,pozdrawiam :wit

Ewciu,katalpy zaraz zrobią głęboki ażurowy cień i będzie super się siedziało w naturalnym cieniu,a z ogrodem to jest różnie ,nie zawsze daję radę i robią mi się zaległości ,w tym roku posadziłam dodatkowo 130 pomidorów ,no i dołożyłam sobie roboty,więc własnego ogona nie doganiam ,pozdrawiam ;:168

Kasiu,miło,że jesteś ,spaceruj ,bo jeszcze masz troszkę czasu,a u Ciebie też tak będzie ,pozdrawiam :wit

Mariolko,część azali mam starszych i one już tak urosły ,ale mniejszych też mam trochę ,może nie wszystkie pokazałam bo i ja się gubię w tym ogrodzie ,pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do słonecznego a więc radosnego ogrodu ,myślę ,że takiego ogrodu nigdy dość .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

piękna róża bezkolcowa Zephirine Drouhin
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bez węgierski
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

piwonia Red Charm i ostrogowiec
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

piwonia Ursyn Niemcewicz
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ja się nie dziwię, że ogród taki cudowny. Bo jego anioły pilnują ;:196
Bodziszki mnie ostatnio interesują i powiedz mi Martuś, czy Twoje są wyprostowane? Takich szukam, bo mój płożący mnie wkurza :evil:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Pięknie się przeplotły ze sobą jasno i ciemno różowe złocienie ;:oj Zaczynają piwonie, za chwilę trudno będzie się oderwać od monitora. Masz tych odmian co niemiara, będzie co oglądać ;:138
Kolejne aniołki wypatrzyłam ;:oj To dlatego w Twoim ogrodzie jest tak sielsko i anielsko ;:63
te goździki różowe, cieniowane masz prześliczne. A ja w tamtym roku kupiłam sobie dwa, miały być wieloletnie, a tymczasem żadnego nie ma ;:222

Właśnie obejrzałam ostatnią odsłonę Twojego ogrodu i oniemiałam. Nie wiem co chwalić. Festiwal irysów niesamowity. Jakie one maja słodkie, te kolorowe języczki ;:138 Cudowności ;:173 I na tym myślałam, że zakończę. Ale nie da się nie skomentować piwonii z żółto czerwoną czuprynko. Przecież to prawdziwa ślicznotka ;:oj Podejrzewam, że u Ciebie co jedna, to będzie piękniejsza.
Fajne są te niskie czosnki ;:108
margolcia3
100p
100p
Od: 18 sty 2012, o 21:14

Post »

Pięknie w ogrodzie, mnóstwo kwiatów, bardzo ładne te białe goździki(mam różowe) i piwonie też piękne. Napisz może jak sobie radzisz ze ślimakami bo miejscami jest gąszcz a zawsze tam ich jest najwięcej. U mnie dużo mniej a i tak muszę pilnować bo jeżówki i inne niektóre np. powojnik bylinowy krwawnik kichawiec to by zjadły w całości.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”