Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.
Witam serdecznie Wszystkich w kolejnej części mojego wątku .
Poprzednia część znajduje się tutaj.
Na początku chciałam podziękować Wam Wszystkim, którzy tworzą razem ze mną ten wątek . Bez Was by się nie obyło .
Zapraszam stałych bywalców oraz nowych Gości do dzielenia się własnym doświadczeniem , pasją oraz wiedzą .
Mam na imię Ewelina, jestem mamą dwóch dziewczynek , które są najważniejszymi Kwiatkami w moim otoczeniu . Działka, którą się zajmuję ma na ten moment powierzchnię niecałych 9 arów ale czekamy na ostatnie papiery i 10 arów leżących obok będzie nasze . Mój ogródek tworzę od 2014 roku a właściwie to prawdziwe rabaty zaczęłam zakładać w 2015 roku. Wtedy to zaczęłam namiętnie zrywać trawę i robić obrzeża z cegieł. Sadzę głównie byliny , powojniki, krzewy a dzięki forum powoli wkręcam się w temat różany . Wszystkiego u mnie jest po trochu. Dominują u mnie wszelkiego rodzaju odcienie różu, fioletu, niebieskości i biel . Ogródek stał się moją pasją i odskocznią od prac codziennych i nie wyobrażam sobie życia bez niego . Wciąż jest u mnie sporo do zrobienia i mam nadzieję, że z roku na rok będzie coraz lepiej .
Mamy czerwiec a to miesiąc przede wszystkim róż, powojników oraz wielu bylin . Zapraszam Was do tworzenia ze mną kolejnej część wątku .
Leonardo da Vinci.
Comtesse de Bouchaud.
Jacques Cartier.
Ballerina z bodziszkiem i goździkami.
Reine des Violettes.
Niobe w objęciach róży Iceberg Climbing.
Pozdrawiam i udanego długiego weekendu życzę .
Poprzednia część znajduje się tutaj.
Na początku chciałam podziękować Wam Wszystkim, którzy tworzą razem ze mną ten wątek . Bez Was by się nie obyło .
Zapraszam stałych bywalców oraz nowych Gości do dzielenia się własnym doświadczeniem , pasją oraz wiedzą .
Mam na imię Ewelina, jestem mamą dwóch dziewczynek , które są najważniejszymi Kwiatkami w moim otoczeniu . Działka, którą się zajmuję ma na ten moment powierzchnię niecałych 9 arów ale czekamy na ostatnie papiery i 10 arów leżących obok będzie nasze . Mój ogródek tworzę od 2014 roku a właściwie to prawdziwe rabaty zaczęłam zakładać w 2015 roku. Wtedy to zaczęłam namiętnie zrywać trawę i robić obrzeża z cegieł. Sadzę głównie byliny , powojniki, krzewy a dzięki forum powoli wkręcam się w temat różany . Wszystkiego u mnie jest po trochu. Dominują u mnie wszelkiego rodzaju odcienie różu, fioletu, niebieskości i biel . Ogródek stał się moją pasją i odskocznią od prac codziennych i nie wyobrażam sobie życia bez niego . Wciąż jest u mnie sporo do zrobienia i mam nadzieję, że z roku na rok będzie coraz lepiej .
Mamy czerwiec a to miesiąc przede wszystkim róż, powojników oraz wielu bylin . Zapraszam Was do tworzenia ze mną kolejnej część wątku .
Leonardo da Vinci.
Comtesse de Bouchaud.
Jacques Cartier.
Ballerina z bodziszkiem i goździkami.
Reine des Violettes.
Niobe w objęciach róży Iceberg Climbing.
Pozdrawiam i udanego długiego weekendu życzę .
Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.
Ewelinko, wspaniały masz ogród Bardzo mi się podoba, jest bardzo w moim guście. Masz pięknie rozrośnięte rośliny, bo właśnie w dużych kępach rośliny wyglądają najkorzystniej. Stworzyłaś taki własny bylinowy raj i tego się trzymaj, bo bardzo dobrze Ci to wychodzi
Zaglądam do Ciebie, podglądam, podpatruję, a co najważniejsze życzę Ci powodzenia w dalszych uprawach
Zaglądam do Ciebie, podglądam, podpatruję, a co najważniejsze życzę Ci powodzenia w dalszych uprawach
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nareszcie zdążyłam do kogoś na otwarcie wątku Nie moża mnie przecież tutaj zabraknąć. Zaczęłaś pięknie, Leonardo powala na kolana. Miałam go u siebie dwa lata temu, ale zimy niestety nie przeżył. Teraz nie bardzo mam dla niego miejsce, a szkoda. Bodziszkowa rabata udała Ci się nad wyraz i ta ostróżkowa również
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Ewelinko, masz bardzo klimatyczny ogród i sporo przestrzeni, której tak wszystkim zazdroszczę
Faktycznie róża Leonardo niezwykłej jest urody
Faktycznie róża Leonardo niezwykłej jest urody
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Ewelinko pięknymi różami, powojnikami i bylinami rozpoczęłaś nowy wątek.
Sama radość patrzeć na takie widoki. Chciało by się żeby ten czerwiec trwał ze trzy miesiące. Może wtedy udało by się nasycić widokami
Sama radość patrzeć na takie widoki. Chciało by się żeby ten czerwiec trwał ze trzy miesiące. Może wtedy udało by się nasycić widokami
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
No Ewelinko to było prawdziwe wejście smoka.
Ogród tworzysz tak krótko a wygląda on tak okazale. Od razu widać ile pracy miłości w niego wkładasz. Co tu dużo gadać, jest pięknie. I ta wizja na kolejne 10 arów... Zazdroszczę. I kibicuję w dalszym działaniu. Tym bardziej, że podążasz najlepszą wg mnie drogą... powojniki i róże w otoczeniu bylin to jest to co kocham najbardziej.
Wyściskaj swoje najcenniejsze dwa kwiatki.
Ogród tworzysz tak krótko a wygląda on tak okazale. Od razu widać ile pracy miłości w niego wkładasz. Co tu dużo gadać, jest pięknie. I ta wizja na kolejne 10 arów... Zazdroszczę. I kibicuję w dalszym działaniu. Tym bardziej, że podążasz najlepszą wg mnie drogą... powojniki i róże w otoczeniu bylin to jest to co kocham najbardziej.
Wyściskaj swoje najcenniejsze dwa kwiatki.
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelinko pokazałaś same piękności na wejściu.
Pięknie
Pięknie
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Ewelinka widzę, że nowa część rozpoczęta z przytupem same najpiękniejsze fotki chyba zamieściłaś jest co podziwiać
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ewelinko, oczywiście i mnie nie może zabraknąć w Twoim pięknym ogrodzie.
Cudne różyczki witają gości w nowym wątku!
Zresztą wszystkie Twoje zadbane i ślicznie kwitnące roślinki nisko kłaniają się na powitanie.
Z ogromną przyjemnością będę zaglądać i spacerować wśród Twoich kolorowych rabatek.
Te dwa najważniejsze swoje Kwiatuszki uściskaj ode mnie. Niech im zdrówko dopisuje.
Cudne różyczki witają gości w nowym wątku!
Zresztą wszystkie Twoje zadbane i ślicznie kwitnące roślinki nisko kłaniają się na powitanie.
Z ogromną przyjemnością będę zaglądać i spacerować wśród Twoich kolorowych rabatek.
Te dwa najważniejsze swoje Kwiatuszki uściskaj ode mnie. Niech im zdrówko dopisuje.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Ewelinko witaj Widzę że podobnie unikamy koloru żółtego i czerwonego. Ale mam kilka wyjątków. Przez 3 lata stworzyłaś wspaniały "kawałek zieleni" jak mawia mój M.
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Choć raz załapałam się na pierwszą stronę
Piękne widoczki na wstęp
Piękne widoczki na wstęp
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Carmelka00
- Od: 25 lut 2015, o 14:22
Nie było mnie chwilę i ... nowy wątek
Róże piękne! podziwiam ,że tak nazwy pamiętasz ja mam kilka i już nie wiem jakie
Róże piękne! podziwiam ,że tak nazwy pamiętasz ja mam kilka i już nie wiem jakie
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj EWELINKO
Ja również jestem przyjacielem tego wątku i z przyjemnością się wpisuję
Otwarcie kolorowe i przeglądowe
Sławek
Ja również jestem przyjacielem tego wątku i z przyjemnością się wpisuję
Otwarcie kolorowe i przeglądowe
Sławek