Dopiero zauważyłam, że masz otwarty wątek
![Embarassed :oops:](./images/smiles/icon_redface.gif)
Przybiegłam zatem na Twoje włości i uważnie się rozejrzałam. Masz piękną działkę i umiejętność robienia zdjęć tak ,żeby oglądający się nie zorientował w istnieniu na niej również chwastów. Te ostatnie są wszędzie, nie masz się czym przejmować. Czasami tylko wkurzają, że pasują im każde warunki, a nasze kochane roślinki nie zawsze rosną dobrze, mimo że bardzo się staramy
Piwonia drzewiasta od dawna była moim marzeniem. Nawet sobie kupiłam, ale ona u mnie nie chciała rosnąć. Kilka razy ją przesadzałam szukając dogodnego miejsca, a w ubiegłym roku zauważyłam, że w jej korzeniu zrobiły sobie gniazdo czerwone mrówki
![o-ścianę ;:223](./images/smiles/wallbash.gif)
Przesadziłam ją ponownie, ale chyba nic z niej będzie, w tej chwili nie widać nawet kiełka. Twoja jest piękna i cała obsypana kwiatami
![ojoj ;:oj](./images/smiles/ojoj.png)
zawiąż na niej czerwoną wstążeczkę, bo Ci ją zauroczymy
![lezy-ze-smiechu :;230](./images/smiles/lezy-smiech.gif)
A szkoda by było.
Masz śliczne pełne pierwiosnki i to nawet takie, co same zmieniają kolor
![;:306 ;:306](./images/smiles/2smiech.gif)
Wyglądają jak małe różyczki, poznałam dopiero po listkach, że to nie one.
U nas na szczęście nie grasują działkowi złodzieje. Kiedyś były włamania do domków, ale w tej chwili już i tego nie ma. Nie wiem co na to wpłynęło, ale mamy spokój już od dłuższego czasu. Natomiast dziki od kilku lat wiosną odwiedzały nasze działki i ryły wszędzie gdzie tylko mogły. W ubiegłym roku zarząd przejrzał wszystkie siatki i tam gdzie było trzeba je wzmocnił i jak na razie dzików w tym roku jeszcze nie było. Sama siatka nie jest dla nich przeszkodą. Mają ogromną siłę i potrafią się dołem przepchnąć, Muszą być dodatkowe wzmocnienia.
Bardzo mi się u Ciebie podoba, cudne masz funkie
![brawo ;:63](./images/smiles/smile071.gif)
Dla mnie mogą pozostać w tych miejscach, w których rosną, dzięki temu działeczka jest bardziej urozmaicona. Pozdrawiam