Kolorowy Ogród Geni 2017
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2017
Wspominali o Tobie w Wojsławicach to z ciekawości zajrzałam . Ależ piękny ten ogrod japoński, cudo, uwielbiam takie , może kiedyś i ja się wybiorę. W Wojsławicach jestem często bo mam blisko
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bożenko to Super Hero pierwszy raz kwitnie na 1 liściu w przyszłym roku pewnie nie zakwitnie .
Marzenko dziękuję u Ciebie też.
Rzeczywiście piękny ten japoński ogród w Jarkowie i bardzo się cieszę że byłam choć dla mnie to była droga przez mękę .
A teraz mam drogę przez mękę w ogrodzie ,nie wiem w co ręce włożyć , ogród zarósł na razie to tylko usuwam przekwitnięte kwiaty , od jutra muszę ostro się zabrać do pielenia .
Iryski już wszystkie , teraz różyczki
Marzenko dziękuję u Ciebie też.
Witaj Karolino wspomnieli , dobrze czy źle ?;:306karolacha pisze:Wspominali o Tobie w Wojsławicach to z ciekawości zajrzałam . Ależ piękny ten ogrod japoński, cudo, uwielbiam takie , może kiedyś i ja się wybiorę. W Wojsławicach jestem często bo mam blisko
Rzeczywiście piękny ten japoński ogród w Jarkowie i bardzo się cieszę że byłam choć dla mnie to była droga przez mękę .
A teraz mam drogę przez mękę w ogrodzie ,nie wiem w co ręce włożyć , ogród zarósł na razie to tylko usuwam przekwitnięte kwiaty , od jutra muszę ostro się zabrać do pielenia .
Iryski już wszystkie , teraz różyczki
-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Śliczności, irysy kończą powoli swój pokaz ale za to zaczyna się pokaz innych kwiatów. Widzę, że wycieczka udana.
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Geniu ale ładne zdjęcia zrobiłaś w tym japońskim ogródku ;) a ploty chodziły że łapiesz pokemony
Ale masz piękne iryski ...znowu mnie na nie wzięło ... ale już kilka mam ;)
Ale masz piękne iryski ...znowu mnie na nie wzięło ... ale już kilka mam ;)
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Geniu, wpadłam do Twojego ogrodu i przepadłam w gąszczu tych wszystkich przepięknych roślin. Zachwyciłam się irysami. Super Hero jest wspaniały! Ale dlaczego sądzisz, że on nie zakwitnie w przyszłym roku?
Róże wspaniale Ci rozkwiły. Ja, nieco dalej na północ, czekam dopiero na pierwsze kwiaty.
Róże wspaniale Ci rozkwiły. Ja, nieco dalej na północ, czekam dopiero na pierwsze kwiaty.
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Posadzony u mnie w ubiegłym roku Superhero rozrósł się do trzech kłączy i nie zakwitł.Sadzony w tym samym czasie, tuż obok,
Orange Toffee ma tylko jedno kłącze i jedną dużą łodygę kwiatową.W dodatku ma mniejsze liście w stosunku do poprzedniego.Chyba nie ma
tu żadnej reguły.U mnie kwitnienie zaczynają liliowce.
Orange Toffee ma tylko jedno kłącze i jedną dużą łodygę kwiatową.W dodatku ma mniejsze liście w stosunku do poprzedniego.Chyba nie ma
tu żadnej reguły.U mnie kwitnienie zaczynają liliowce.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia
123katex rzeczywiście udany wyjazd .
Ewuniu zdjęcia czy pokemony co to za różnica
Ewuniu szkoda że te najpiękniejsze słabiej rosną , na razie na górce mam 2 lata i niektóre zakwitły .
kania dziękuję zazwyczaj jak zakwitnie zaraz w pierwszym roku na 1 liściu to czasem 2 lata trzeba czekać na następne kwitnienie , albo całkiem zginie .
Janku mam też nadzieję że mój super hero szybko się rozrośnie ,jest cudny .
U mnie dziś dwa liliowce zakwitły
Ewuniu zdjęcia czy pokemony co to za różnica
Ewuniu szkoda że te najpiękniejsze słabiej rosną , na razie na górce mam 2 lata i niektóre zakwitły .
kania dziękuję zazwyczaj jak zakwitnie zaraz w pierwszym roku na 1 liściu to czasem 2 lata trzeba czekać na następne kwitnienie , albo całkiem zginie .
Janku mam też nadzieję że mój super hero szybko się rozrośnie ,jest cudny .
U mnie dziś dwa liliowce zakwitły
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Oj, Geniu ale mnie zaskoczyłaś informacją o znikających irysach! A tak się cieszyłam, że niektóre zakwitły ten pierwszy raz choć jednym kwiatkiem. Mam bardzo małe doświadczenie z irysami.
- e-genia
Kasiu spokojnie to rzadko się zdarza
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Ogród japoński imponujący... Ale i tak wolę Twój. BTW ? śmieszny ten czterokrotny liliowiec...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Geniu
Kolekcję irysów masz niesamowitą Same ''wypasione'' odmiany
Podejrzewam, że na żywo bym zawału dostała na ich widok
Zawsze się zastanawiam, jak mieścisz te wszystkie piękności w niewielkim ogrodzie.
Kolekcję irysów masz niesamowitą Same ''wypasione'' odmiany
Podejrzewam, że na żywo bym zawału dostała na ich widok
Zawsze się zastanawiam, jak mieścisz te wszystkie piękności w niewielkim ogrodzie.
- e-genia
Loki chyba zdjęcie takie śmieszne wyszło , słabe podejście miałam nawet złamałam pęd od innego liliowca .
Agnieszko systematycznie pozbyłam się tych najstarszych odmian , a te trzymam w ryzach żeby nie zajmowały dużo miejsca , choć one i tak nie chcą zbyt się rozrastać .
W tym roku sporo irysów mi nie zakwitło , sama jestem ciekawa co zakwitnie w przyszłym roku .
Nie samymi irysami człowiek żyje
Agnieszko systematycznie pozbyłam się tych najstarszych odmian , a te trzymam w ryzach żeby nie zajmowały dużo miejsca , choć one i tak nie chcą zbyt się rozrastać .
W tym roku sporo irysów mi nie zakwitło , sama jestem ciekawa co zakwitnie w przyszłym roku .
Nie samymi irysami człowiek żyje
- Marzena62
- 500p
- Od: 13 lip 2012, o 22:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
oj już liliowce u Gieni, u mnie na razie pączki, tu zawsze później
Irysy i inne moje kwiatki -
z pozdrowieniem - Marzena
z pozdrowieniem - Marzena