Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

Witaj pergola bardzo mi się podoba wykonana bardzo ciekawie zwłaszcza sama góra jak różyczki podrosną będzie super. Warzywka tez extra Ci rosną oj chciałabym takie u mnie takie mizerne, ale tez i późno sadziłam mam nadzieje że moje nadgonią.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
1Kasia1
100p
100p
Od: 1 lut 2016, o 17:23

Post »

Aniu piękna pergola, wygląda na solidną i już kwiaty wsadzone obok niej ;:oj
Pozdrawiam - Kasia :)
Dom w Lukrecji z ogrodem
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alicjo z niecierpliwością czekam aź róźe podrosną. Co do warzywek to w tym roku są kiepskie, pieętruszka wzeszła mi tragicznie, tak samo jak groszek a marchewka miejscami dobrze miejscami gorzej.

Kasiu pergola powstała bo kwiatki kupiłam :wink:

Synek przygotowuje miejsce pod małą rabatkę wzdłuź płotu
Obrazek

Zaczynają kwitnąć kolejne kwiatki
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Bardzo ładna pergola :D szkoda ,że mój M nie pali się do takich prac :;230
Zazdroszczę synka, będzie z niego a nie przepraszam już jest bardzo dobry pomocnik :D
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Aniu , ja już nie mam sumienia używać swoich sposobów aby zrobił mi coś nadprogramowo. Tyle roboty co on ma ,aby doprowadzić nową działkę do ładu i składu,powoduje czasem się o niego martwię. A irysik -piękny ;:63
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu widzę, że i synek pomaga :) no chwali się, miejsce pod rabatkę pierwsza klasa ;:63
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Lenko mąż lubi majsterkować, więc nie trzeba go mocno namawiać do zrobienia czegoś. A z synkiem to różnie bywa, z własnej woli to on by nic nie zrobił ale mamusia ma na niego swoje sposoby :twisted:

Iwciu moja prababcia miała swoje powiedzenie ale nie będę tego publicznie na forum przytaczać bo za dużo mężczyzn mogłoby to przeczytać :wink:

Mariusz w planach jeszcze inne rabatki ale kiedy one powstaną nie mam pojęcia, bo tyle pracy dookoła domu jest, że nie wiadomo za co najpierw się zabrać.

Mało piszę i czytam bo cały czas coś robię w ogrodzie. Ostatnio wzięłam się za rozsadzanie żurawkowatych bo nie były już ładne, rozdzieliłam 6 kęp i zostały jeszcze trzy do podzielenia. Zajadamy się truskawkami :wink:
Obrazek

Byłam u sąsiadki i przytargałam takie widerko :wink:
Obrazek

no i jeszcze sadzonkę takiego iryska
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31

Post »

Pergola super EM - owi wyszła ;:138 ;:138 ;:138
Zdobyczy od sąsiadki dużo czy to na tę nową rabatkę :?:
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu widzę, że sąsiadka szczodra :) chwali się ;:63 truskaweczki wyglądają smakowicie :)
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Aniu sąsiadka ;:333 , bo hojna. Irysa takiego mam.To kłączowy? Czy znasz jego odmianę, bo ja kupowałam na rynku i nn.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Bożenko hosty posadziłam wzdłuż domu od północnej strony, tak samo jak u sąsiadki rosły. Rabata tam dopiero powstanie jak będzie położony chodniczek z kostki, jescze sporo host potrzebnych by ją zapełnić, żurawkowate już czekają na posadzenie prawie w komplecie :wink:

Mariusz myślałam, że w tym roku będzie kiepsko z truskawkami a u mnie prawdziwy wysyp. Chyba będę musiała jakiś dżem zrobić bo nie ma juz komu jeść :wink:

Alu irysek bez nazwy jak wszystkie rośliny u sąsiadki :wink: Kłącze ma takie jak syberyjski.

Po dzisiejszym dniu sporo pracy zrobionej :wink: wąska rabatka cała przekopana i nawieziona obornikiem, zrobiona też druga rabatka na miejscu po starym basenie - przekopane i oborniczek, zostały jeszcze obrzeża do zrobienia przy obu. Posadziłam też hosty z wiaderka na miejsce docelowe. Dziś dokonałam cudu bo nie kupiłam żadnej rośliny będąć w kilku sklepach i trzymając już roślinki w ręce 8-) Zbieram kasę na większe zakupy które się niedługo szykują.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Dzisiejsza niedziela była dość pracowita. Dwie nowe rabatki dostały obrzeża oraz jedna stara. Mam nowe miejsca do sadzenia tylko teraz muszę wszystko dobrze rozplanować bo moich roślin mi nie starczy i muszę pomyśleć co jeszcze dokupić bo nie do końca mam pomysł jak to obsadzić..

Zakwitło kilka nowych kwiatków
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

No nie, miałem dla Ciebie takie hosty jak w wiaderku ;:oj Identyczne ;:306
Truskaweczki to jaka odmiana ?
Dobrze mieć pomoc w kopaniu ;:108
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu...truskaweczki mniam, mniam. ;:128 Wspaniale że powstają nowe rabaty choć nie ma co się spieszyć byle obsadzić. ;:173 . Na początku sadziłam wszystko by zapełnić, teraz szkoda wyrzucić. ;:306 . Życzę ;:3
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Ania hahaha a ja myślałam ,że masz takiego wyjątkowego pomocnika :lol: a widzę że on jak moja córka :;230
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”