Ogród mojej małej Wiki
- Alicja125
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród mojej małej Wiki
Witaj pergola bardzo mi się podoba wykonana bardzo ciekawie zwłaszcza sama góra jak różyczki podrosną będzie super. Warzywka tez extra Ci rosną oj chciałabym takie u mnie takie mizerne, ale tez i późno sadziłam mam nadzieje że moje nadgonią.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Aniu piękna pergola, wygląda na solidną i już kwiaty wsadzone obok niej 

- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alicjo z niecierpliwością czekam aź róźe podrosną. Co do warzywek to w tym roku są kiepskie, pieętruszka wzeszła mi tragicznie, tak samo jak groszek a marchewka miejscami dobrze miejscami gorzej.
Kasiu pergola powstała bo kwiatki kupiłam
Synek przygotowuje miejsce pod małą rabatkę wzdłuź płotu

Zaczynają kwitnąć kolejne kwiatki

Kasiu pergola powstała bo kwiatki kupiłam

Synek przygotowuje miejsce pod małą rabatkę wzdłuź płotu

Zaczynają kwitnąć kolejne kwiatki

Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- Carmelka00
- Od: 25 lut 2015, o 14:22
Bardzo ładna pergola
szkoda ,że mój M nie pali się do takich prac
Zazdroszczę synka, będzie z niego a nie przepraszam już jest bardzo dobry pomocnik

Zazdroszczę synka, będzie z niego a nie przepraszam już jest bardzo dobry pomocnik

Aniu , ja już nie mam sumienia używać swoich sposobów aby zrobił mi coś nadprogramowo. Tyle roboty co on ma ,aby doprowadzić nową działkę do ładu i składu,powoduje czasem się o niego martwię. A irysik -piękny 

- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu widzę, że i synek pomaga
no chwali się, miejsce pod rabatkę pierwsza klasa 

- TROJA
- 500p
Lenko mąż lubi majsterkować, więc nie trzeba go mocno namawiać do zrobienia czegoś. A z synkiem to różnie bywa, z własnej woli to on by nic nie zrobił ale mamusia ma na niego swoje sposoby
Iwciu moja prababcia miała swoje powiedzenie ale nie będę tego publicznie na forum przytaczać bo za dużo mężczyzn mogłoby to przeczytać
Mariusz w planach jeszcze inne rabatki ale kiedy one powstaną nie mam pojęcia, bo tyle pracy dookoła domu jest, że nie wiadomo za co najpierw się zabrać.
Mało piszę i czytam bo cały czas coś robię w ogrodzie. Ostatnio wzięłam się za rozsadzanie żurawkowatych bo nie były już ładne, rozdzieliłam 6 kęp i zostały jeszcze trzy do podzielenia. Zajadamy się truskawkami

Byłam u sąsiadki i przytargałam takie widerko

no i jeszcze sadzonkę takiego iryska

Iwciu moja prababcia miała swoje powiedzenie ale nie będę tego publicznie na forum przytaczać bo za dużo mężczyzn mogłoby to przeczytać

Mariusz w planach jeszcze inne rabatki ale kiedy one powstaną nie mam pojęcia, bo tyle pracy dookoła domu jest, że nie wiadomo za co najpierw się zabrać.
Mało piszę i czytam bo cały czas coś robię w ogrodzie. Ostatnio wzięłam się za rozsadzanie żurawkowatych bo nie były już ładne, rozdzieliłam 6 kęp i zostały jeszcze trzy do podzielenia. Zajadamy się truskawkami

Byłam u sąsiadki i przytargałam takie widerko

no i jeszcze sadzonkę takiego iryska

Pozdrawiam Ania
-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pergola super EM - owi wyszła
Zdobyczy od sąsiadki dużo czy to na tę nową rabatkę

Zdobyczy od sąsiadki dużo czy to na tę nową rabatkę

- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Aniu widzę, że sąsiadka szczodra
chwali się
truskaweczki wyglądają smakowicie 

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Aniu sąsiadka
, bo hojna. Irysa takiego mam.To kłączowy? Czy znasz jego odmianę, bo ja kupowałam na rynku i nn.

- TROJA
- 500p
Bożenko hosty posadziłam wzdłuż domu od północnej strony, tak samo jak u sąsiadki rosły. Rabata tam dopiero powstanie jak będzie położony chodniczek z kostki, jescze sporo host potrzebnych by ją zapełnić, żurawkowate już czekają na posadzenie prawie w komplecie
Mariusz myślałam, że w tym roku będzie kiepsko z truskawkami a u mnie prawdziwy wysyp. Chyba będę musiała jakiś dżem zrobić bo nie ma juz komu jeść
Alu irysek bez nazwy jak wszystkie rośliny u sąsiadki
Kłącze ma takie jak syberyjski.
Po dzisiejszym dniu sporo pracy zrobionej
wąska rabatka cała przekopana i nawieziona obornikiem, zrobiona też druga rabatka na miejscu po starym basenie - przekopane i oborniczek, zostały jeszcze obrzeża do zrobienia przy obu. Posadziłam też hosty z wiaderka na miejsce docelowe. Dziś dokonałam cudu bo nie kupiłam żadnej rośliny będąć w kilku sklepach i trzymając już roślinki w ręce
Zbieram kasę na większe zakupy które się niedługo szykują.

Mariusz myślałam, że w tym roku będzie kiepsko z truskawkami a u mnie prawdziwy wysyp. Chyba będę musiała jakiś dżem zrobić bo nie ma juz komu jeść

Alu irysek bez nazwy jak wszystkie rośliny u sąsiadki

Po dzisiejszym dniu sporo pracy zrobionej

Pozdrawiam Ania
- TROJA
- 500p
Dzisiejsza niedziela była dość pracowita. Dwie nowe rabatki dostały obrzeża oraz jedna stara. Mam nowe miejsca do sadzenia tylko teraz muszę wszystko dobrze rozplanować bo moich roślin mi nie starczy i muszę pomyśleć co jeszcze dokupić bo nie do końca mam pomysł jak to obsadzić..
Zakwitło kilka nowych kwiatków

Zakwitło kilka nowych kwiatków

Pozdrawiam Ania
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
No nie, miałem dla Ciebie takie hosty jak w wiaderku
Identyczne
Truskaweczki to jaka odmiana ?
Dobrze mieć pomoc w kopaniu

Truskaweczki to jaka odmiana ?
Dobrze mieć pomoc w kopaniu

- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Aniu...truskaweczki mniam, mniam.
Wspaniale że powstają nowe rabaty choć nie ma co się spieszyć byle obsadzić.
. Na początku sadziłam wszystko by zapełnić, teraz szkoda wyrzucić.
. Życzę 

- Carmelka00
- Od: 25 lut 2015, o 14:22
Ania hahaha a ja myślałam ,że masz takiego wyjątkowego pomocnika
a widzę że on jak moja córka