Od przybytku głowa nie boli część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli część 3

Post »

Krysiu widok z tarasu niesamowity ;:oj ;:oj ;:oj a Edenka cuuudna, uwielbiam ją :) ;:167
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mariuszu też lubię te widoki, kiedy spojrzę na kwitnący ogród przechodzą mi wszystkie bóle i swędy.
Edenki jak nie masz jeszcze to na jesień kupuj, choć mam w ogrodzie też takie które zachwycają urodą i zapachem.

Obrazek

Kasiu ja ten busz osiągnęłam w ciągu 4 lat, zobaczysz ani się obejrzysz i miejsca Tobie zabraknie

Obrazek

Nie wiem czy pamiętasz mój wysoko usytuowany taras ze względu na pochyłość terenu, przerażała mnie ta wysoka ściana...zobacz dzisiaj po niej nie ma śladu, taki widok

Obrazek

Bea też się cieszę z róż, bo nie mogę im wiele zarzucić, kwitną, pachną i cieszą.
Chopin który trochę żle posadzony, tworzy duży potęrzny krzak a obok rosną delikatne i zwiewne, miałam go przesadzić wiosną ale nie wyrobiłam, poczekam do jesieni.

Obrazek

Ewo na razie LO zrzuciła prawie wszystkie płatki...leżą, ale jak Lykkfund sypnie to będzie dopiero zbieranie i dziobanie w tych zakamarkach.
Fryst Lady bardzo spokojnie się rozwija i też jest bliska ;:167 jest urokliwa i szykowna

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Krysiu jaki urokliwy teraz jest Twój ogródek , osiągnełaś cudowny i kolorowy busz , a róże bajeczne. Dawno tu byłam i teraz z przyjemnością wielką wędruje po Twoim raju.
Krysiu wielkie uznanie bo pamiętam początki i Twój strach że nie będziesz miała tak jak na starej działce.
A mój Chopin jest marny i nie wiem jak zabrać się do niego . to własciwie jakie on lubi warunki. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu! Rośliny masz wspaniałe. Imponujące róże, wspaniałe morze kwiatów. Piwonie też zjawiskowe. Myślę, że w tym roku coś im spasowało, bo wszędzie kwitną pięknie. U mnie też jedna przed drugą stroją się w kwiaty :)
Widok tuż po wstaniu z łóżka- fantastyczny. Jednak taki ogród tuż przy domu to świetna sprawa!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Ach te róże ...piękne tylko dlaczego tak kują :wink: Moja Eden Rose słabo w tym roku kwitnie .
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Krysiu przepiękne widoki, a zapach aż tu dolatuje ... też mam Lykkfund , ale malutka i pączków ma niewiele ... Możesz pokazać swoją jak kwitnie ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Pięknie rozrósł Ci się Lykkefund, wybaczyłabym jej te płatki :wink:
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Krysiu takiego widoku o poranku tylko pozazdrościć. Różom chyba dobre papu musiałaś dać,są po prostu cudne ;:196 .
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu róże dokarmiłam ale dawką normalną i niczym nadzwyczajnym, po raz pierwszy spotkałam Mączkę Rogową w Lidlu, kupiłam i część z nich dostała ktore to nie powiem, bo nie strczyło dla wszystkich..reszta dostała Azofoskę z ubiegłego roku.
Ja myślę, że piwonie i róże w tym roku mają swój klimat, nie jest za goraco, u mnie jest też sporo opadów więc na brak wilgoci nie powinny narzekć, jak przygrzało to studnia otworem na nie czeka.

Moja New Dawn w tym roku zrobiła pokaz, ja o niej mowię, że to porcelanowa dama
Oto ona w kilku odsłonach

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sylusia i Ewarost Lykkfund naprawdę w tym sezonie uroczy, to jego trzeci rok u mnie był sadzony póżną jesienią 2014 roku stworzył duży krzew i ciągnie w górę, boję się, że pergola trochę licha na jego rozmiary.

Obrazek

Obrazek

Kropelka masz rację, ogród przy domu to komfort jeżeli się chce w nim pracować, ja miałam i jeszcze mam działkę na ROD kiedyś ona była dla nas wszystkim, teraz się to zmieniło. Bywam tam ale już nadchodzi czas rozstania się z nią, czasu brakuje, sił ubywa więc trzeba podjąć decyzję.
Koło domku nastawim ziemniaczki i biegnę skubnąć jakiś chwaścik, podlać doniczkowca, rankiem spojrzeć co rozkwitło.

A teraz zaczyna kwitnąć wszystko po kolei...czekam na lawendę.

Obrazek

Ostróżki lada moment skończą swój festiwal, ścinam je wtedy do pnia i czekam na następny pokaz.

Obrazek

Misii kochana powiem dzisiaj strach ma wielkie oczy ale tak troszkę to było czego się bać. dzisiaj jest dobrze w domku i ogrodzie. Nie zdawałam sobie sprawy, że w naszym wieku tak szybko możemy osiągnąć taki efekt....pracowaliśmy dużo, ale teraz radości też mamy dużo.

W miom buszu Akant jeszcze troszkę i będzie cieszył oko

Obrazek

Na tarasie Oleandry też już zaczynają.

Obrazek

pozdrawiam
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33

Post »

Wpadłam do sąsiadki z sąsiedniej gminy na pozachwycanie się różami i przepadłam ;:oj
Krysiu piekny masz ogród, a rosliny....hmmmm....same rarytasy. ;:138
Normalnie oczopląsu dostałam od oglądania. ;:173
Dopiero powierzchownie przejrzałam, ale jestem pod wielkim wrażeniem różnorodności ciekawych roślin. ;:224
Chętnie będę tu zaglądała, a jak się pomidorki sprawują?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Masz cudny i kolorowy widok z tarasu ;:138 . Twoje róże pięknie kwitną, zwłaszcza New Dawn na tle szałwii wygląda obłędnie ;:333 . Rzeczywiście taka porcelanowa dama z niej ;:108 . Ja mam jedną ale wciąż przesadzana i mizernie rośnie. Traktuję ją trochę po macoszemu i takie są efekty :( . Eden Rose zachwycająca ;:138 . Jak dobrze, że jest to forum bo inaczej o połowie roślin nie miałabym pojęcia a takie odmiany jak Eden Rose trzeba mieć ;:333 . nadzieje, że moja Lykkefund też kiedyś będzie taka duża ;:173 . Pozdrawiam i udanego weekendu życzę :wit .
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Krysiu masz piękne róże... Mój New Down jakby jaśniejsze ma kwiatki, ale może to kwestia oświetlenia... też ma wiele kwiatów, dzięki za fotki Lykkfund będę wiedziała czego się spodziewać :lol: Fajnie masz że piwonie dopiero zaczynają po moich już tylko wspomnienie i liście :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ela 151 miło mieć kogoś tutaj w gminie obok, daleko mam do Ciebie ;:88
Cieszę się, że możemy się widywać ale nie przepadaj, zaglądaj a nwet przyjeżdżaj po sąsiedzku na rowerze można ;:108
Pytasz o pomidory....powiem, że są cudowne, silne, rosną, kwitną i już pierwsze owoce wiszą.
Ja jeszcze w życiu nie miałam takiej ilości pomidórów , teraz tylko drżę aby ZZ nie dopadła, bo moje wszystkie pod chmurką.

Zdjęcie z dnia wczorajszego, dzisiaj pada bo bym pokazała jakie owoce wiszą.

Obrazek

Ewelkach zaproś Edenke do ogrodu, warta tego....moja w tym roku przemarzła dość mocno, długie pędy które otulały pergolę musiałam ściąć ale dała radę, rośnie i pięknie kwitnie.

Obrazek

ewarost każda róża potrzebuje czasu aby pokazać co potrafi, w przyszłym sezonie na pewno już Cię ucieszy.
Ewuniu dzięki za przepis na syropek z kwiatu bzu...już zrobiony i w buteleczkach.
Wybieram się jeszcze dzisiaj ale już dużo bzu przekwitniętego, duże baldachimy nie nadają się przekwitły ale jeszcze można poszperać w małych.

Igła Kleopatry zaczyna się rozwijać.

Obrazek

Obrazek
;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”