Pomidory-choroby i szkodniki cz.16
- KornelkowaMama
- 50p
- Od: 29 maja 2015, o 07:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Pomidory-choroby i szkodniki cz.16
Dzięki kaLo
Zapowiadają u mnie teraz parę cieplejszych dni, ale jutro pojadę zaopatrzyć się w stosowne preparaty, aby za tydzień być już w gotowości
Zapowiadają u mnie teraz parę cieplejszych dni, ale jutro pojadę zaopatrzyć się w stosowne preparaty, aby za tydzień być już w gotowości
Kupiłem 1kg Mildexu, 1 kg Curzate Top.Dobra kompozycja do oprysków przemiennych. Dla mnie ilość ogromna jednak cena opakowań małych jest zupełnie nieekonomiczna . Da mnie i rodziny wystarczy na 3 lata, i jeszcze zostanie znajomych. Ktoś chętny? szczegóły na priv.
" To nie Ziemia należy do nas, tylko my do niej"
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 17 cze 2017, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam pytanie. 5 dni temu opryskałem profilaktycznie pomidory pod folią miedzianem. Teraz wkryłem ogniska brunatnej plamistści. Czy mogę je opryskać już teraz Topsinem czy czekać do pełnych 7 dni? Dzięki za informacje.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 17 sie 2013, o 16:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- 500p
- Od: 4 mar 2013, o 18:12
Widać brunatną plamistość i być może poparzenia. Podlewaj bardziej bo stożek wzrostu jest oklapnięty.
-
- 500p
- Od: 10 kwie 2014, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolek jak się mają Twoje pomidory spryskane Revusem pod folią? Ja pryskając krzaki na dworze i prysknołem też pod folią. Minęło 2 dni i na razie OKJolek pisze:kaLo, dziękuję za link. Trochę pogrzebałam w necie na ten temat.
Zaryzykowałam i opryskałam 3 pomidory Revusem pod folią Teraz jest po burzy i poszłam zobaczyć na stan. Jak na razie 1 b/z, drugi gdzie nie gdzie ma przebłysk na liściu (jak po przejściu ślimaka). Jedynie na wątłej Opałce wystąpiła piękna gutacja.Obecnie temp pod dachem 23*C. Ciekawe jak jutro przedstawią się te spryskane pomidory.
Pozdrawiam Krzysiek
- Jolek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
U mnie też okej. Na drugi dzień opryskałam wszystkie. Po pryskaniu przez 2 dni była w miarę względna pogoda i temperatura w miarę optymalna. Jak na razie nie obserwuję nic niepokojącego. Jedynie dziś na foliak zarzuciłam starą firanę, temp już rano była 29*C, tak to spadło do 26C Aż strach co będzie do końca dnia.
- Halski
- 200p
- Od: 26 maja 2012, o 22:58
Czy stężenie Infinito 687,5 SC w ilości 5ml/l przeciwko ZZ będzie właściwe? W etykiecie brak info o pomidorach.
Zapraszam do komentowania: Przydomowy sad
zuza8976
Jeśli ten pomidor rośnie w takich warunkach jak na zdjęciu to wygląda całkiem dobrze, uprawa w doniczce jest dość trudna, jeżeli to dolne liście to zerwij i zlekceważ a kompleksowe nawożenie musisz im podawać cały czas łacznie z magnezem
Jeśli ten pomidor rośnie w takich warunkach jak na zdjęciu to wygląda całkiem dobrze, uprawa w doniczce jest dość trudna, jeżeli to dolne liście to zerwij i zlekceważ a kompleksowe nawożenie musisz im podawać cały czas łacznie z magnezem
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
Halski!
Na pewno za dużo 5 ml na 1 litr wody.
Poczytaj tutaj:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 0#p4046850
i tutaj:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 6#p4823826
Na pewno za dużo 5 ml na 1 litr wody.
Poczytaj tutaj:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 0#p4046850
i tutaj:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 6#p4823826
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Halski, robiłam stężeniem 0,3% czyli 3 ml/litr. W Polsce środek nie ma rejestracji na pomidora.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- Halski
- 200p
- Od: 26 maja 2012, o 22:58
Takie właśnie stężenie sobie "uśredniłem" po przeczytaniu powyższych linków. Na szczęście mam zdrowe pomidory, ale na wszelki wypadek robię notatki, żeby później czasu nie tracić .
Zapraszam do komentowania: Przydomowy sad