Familokowego ciąg dalszy
- Beaby
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
Jadziu, te bodziszki od Ciebie świadomie rozdzieliłam na takie mniejsze cząsteczki. Tam gdzie są posadzone tak właśnie pasują. Mam nadzieję, że będą dużo spokojniesze niż ten bodziszek na dużej rabacie.
Ty prowadzisz Elmshorn jak pnacą?
Isabel skąpana w kroplach
I już się doczekałaś kwitnących lilii, ja jestem nadal jeszcze przed
Ty prowadzisz Elmshorn jak pnacą?
Isabel skąpana w kroplach
I już się doczekałaś kwitnących lilii, ja jestem nadal jeszcze przed
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Jadziu, chciałam Cę zapytać o nazwę tych dzwonków?
Róża Warszawa ma zjawiskowy kwiat i kolor. Nigdy nie słyszałam o takiej odmianie. Gdzie ją kupiłaś?
Zdjęcie Tradescanta w objęciach i Annemarie dream fantastyczne
Róża Warszawa ma zjawiskowy kwiat i kolor. Nigdy nie słyszałam o takiej odmianie. Gdzie ją kupiłaś?
Zdjęcie Tradescanta w objęciach i Annemarie dream fantastyczne
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
BEATKO Elmshorn ma tylko taką wiecheć kwiatów na długiej nodze i to przechyliło się na siatkę.Te lilie kwitną zawsze jako pierwsze to azjatyckie nie pachnące rozmnażają się jak szalone jednak z bodziszkiem im do twarzy. W każdym razie ten duet bardzo mi się podoba do tego dochodzi róża Gartenspass i kończy kwitnienie Janowiec .Większość lilii ma już pąki ,to samo liliowce za chwilkę będzie wesoło ,kolorowo i pachnąco.Lubię fotografować kwiaty w kroplach
TERENIU Gartenspass ma piękną budowę kwiatu,oranżowa cytryna potem podchodzą czerwienią tylko nie każdemu podobają się jej przebarwienia.Na fotkach ma kolory podobne do Peace. Przede mną ścinanie LO ufffffff potrzebna byłaby drabina a na ziemi dywan z płatków.Dzisiaj się śmiałam ,ze w ogrodzie to robota głupiego bo najpierw się sadzi potem trzeba to pielęgnować, a na koniec nasz panny nam śmiecą i jaki w tym interes Ogrodowe dzwonki mają wielkie kielichy i bardzo mi się podobają, a nasionka dostałam od Tereni [TerDob]
DOROTKO to dzwonki brzoskwiniolistne, a te drugie z większymi trąbami to ogrodowe.Brzoskwiniolistne mnożą się u mnie na potęgę i muszę tam zrobić porządek i trochę poprzesadzać w inne miejsca Jeśli chodzi o różę to ona patyczkowa dostałam ukorzenioną sadzonkę od Zosi [zwkwiat] ostatnio nie ma jej na forum już chyba od ubiegłego roku .
IWONKO dzisiaj polowałam na Fruczaka, lecz go nie spotkałam może już zmienił teren swoich lotów i już calutki nektar wypił
TERENIU Gartenspass ma piękną budowę kwiatu,oranżowa cytryna potem podchodzą czerwienią tylko nie każdemu podobają się jej przebarwienia.Na fotkach ma kolory podobne do Peace. Przede mną ścinanie LO ufffffff potrzebna byłaby drabina a na ziemi dywan z płatków.Dzisiaj się śmiałam ,ze w ogrodzie to robota głupiego bo najpierw się sadzi potem trzeba to pielęgnować, a na koniec nasz panny nam śmiecą i jaki w tym interes Ogrodowe dzwonki mają wielkie kielichy i bardzo mi się podobają, a nasionka dostałam od Tereni [TerDob]
DOROTKO to dzwonki brzoskwiniolistne, a te drugie z większymi trąbami to ogrodowe.Brzoskwiniolistne mnożą się u mnie na potęgę i muszę tam zrobić porządek i trochę poprzesadzać w inne miejsca Jeśli chodzi o różę to ona patyczkowa dostałam ukorzenioną sadzonkę od Zosi [zwkwiat] ostatnio nie ma jej na forum już chyba od ubiegłego roku .
IWONKO dzisiaj polowałam na Fruczaka, lecz go nie spotkałam może już zmienił teren swoich lotów i już calutki nektar wypił
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu Elżbietka z Doktorkiem super para, jak widzisz nie jestem oryginalna . W Amelce już drzemie mała ogrodniczka, następczyni rośnie szybciutko. Swoja droga, jak te dzieci się szybko starzeją . Jadziu zdjęcia owadów robisz wspaniałe
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Jadziu, udało Ci się zrobić niesamowite zdjęcia Fruczaka Ja widziałam go u siebie tylko raz, niesamowite wrażenie. Nie wiedziałam jak się nazywa, jedyne co przyszło mi do głowy do "polski koliber" Po tej frazie znalazłam w necie jego imię. Bardzo wdzięczny owad. Hm, mam w ogrodzie ostrogowca, więc może i Fruczak się pojawi?
Widzę, że masz Pink Abundance Co o niej myślisz? Zastanawiałam się czy jej nie kupić...
Widzę, że masz Pink Abundance Co o niej myślisz? Zastanawiałam się czy jej nie kupić...
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Jadziu, u Ciebie Elmshorn ma poważne rozmiary! Piękne są dzwonki, bardzo mi się podobają, w tym roku kupiłam kilka odmian, nawet dokupiłam karpackie, które wydałam komuś a potem u mnie przepadły, albo je coś zjadło
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
BASIU tez mam karpackiego szaleje jak trza mam go w kolorze jasny lila rośnie pod pergolowym Doktorkiem.Jednak one są zbyt ekspansywne ale pod Doktorkiem mi nie przeszkadzają a jednym ruchem ręki mogę je ujarzmić .Jednak na drugiej rabatce musiałam je usunąć wi tylko śladowe ilości zostawić zbyt się panoszyły.
ELWI opłaca sie być przygotowanym o różnych porach a sprzęt musi być w pogotowiu .Niestety zauważyłam ,ze jemu odpowiadają swieżo rozwinięte kwiaty potem gdy juz ze wszystkich zbierze nektar nawet do nich nie zagląda .Dzisiaj przyleciały rano aż 2 niestety tylko na rekonesans po południu przeleciał jeden i nawet nie spojrzał na goździka na którym się tak objadał albo opijał Teraz czekam na kwitnienie floksów i budleji a niektóre floksy mają juz pąki .Jak na razie nic dobrego nie mogę napisać o Pink abundance trochę mnie drażni, lecz na razie daje jej czas inaczej będzie desant.Niby dobrze przezimowała a pokazała dopiero pierwszy kwiat parę paków zaanektował Kwieciak ,który w tym roku zbiera żniwo na moich różach .Nie wiem czy mam Ci tę różę polecić może u Ciebie będzie dobrze rosnać.Nie mam pojęcia zdrowa jest delikatny zapach jak dla mnie, śliczny falbanowy kwiat i to tyle w temacie. Jeszcze takiej inwazji Kwieciaka nie miałam, a w inne lata to parę paków mi zainkasował i to wszystko.Najgorzej ucierpiała Jacqueline, dzisiaj zdjęłam też parę pąków z Rhapsody i Lavender Lassie, a także sporo z Anisade
DAYSY Elzbietka wspięła sie w objęcia Doktorka nawet nie przypuszczałam ,ze tak bedzie do niego lgnąć Chyba czują do siebie miętę przez rumianek ona węgierka on francuz z pewnością się dogadają, a do tego jeszcze Rasputin, wiec nie wiem co z tego wyniknie ;:306Zawsze to powtarzam ,że te dzieci szybko się starzeją no przecież nie my
wszystkie te cudne ostróżki mam od Reni jeszcze dwie są w pąkach wiec nie wiem jakie bedą [reniak ]Nie liczyłam ,ze zakwitną ,bo nigdy ostróżki nie chciały u mnie kwitnąć, nawet nie chciały rosnąć ,bo szybciej były ślimaki .Jednak udało mi sie je uratować przed nimi i teraz mogę je podziwiać u siebie nie tylko w forumowych ogródkach
ELWI opłaca sie być przygotowanym o różnych porach a sprzęt musi być w pogotowiu .Niestety zauważyłam ,ze jemu odpowiadają swieżo rozwinięte kwiaty potem gdy juz ze wszystkich zbierze nektar nawet do nich nie zagląda .Dzisiaj przyleciały rano aż 2 niestety tylko na rekonesans po południu przeleciał jeden i nawet nie spojrzał na goździka na którym się tak objadał albo opijał Teraz czekam na kwitnienie floksów i budleji a niektóre floksy mają juz pąki .Jak na razie nic dobrego nie mogę napisać o Pink abundance trochę mnie drażni, lecz na razie daje jej czas inaczej będzie desant.Niby dobrze przezimowała a pokazała dopiero pierwszy kwiat parę paków zaanektował Kwieciak ,który w tym roku zbiera żniwo na moich różach .Nie wiem czy mam Ci tę różę polecić może u Ciebie będzie dobrze rosnać.Nie mam pojęcia zdrowa jest delikatny zapach jak dla mnie, śliczny falbanowy kwiat i to tyle w temacie. Jeszcze takiej inwazji Kwieciaka nie miałam, a w inne lata to parę paków mi zainkasował i to wszystko.Najgorzej ucierpiała Jacqueline, dzisiaj zdjęłam też parę pąków z Rhapsody i Lavender Lassie, a także sporo z Anisade
DAYSY Elzbietka wspięła sie w objęcia Doktorka nawet nie przypuszczałam ,ze tak bedzie do niego lgnąć Chyba czują do siebie miętę przez rumianek ona węgierka on francuz z pewnością się dogadają, a do tego jeszcze Rasputin, wiec nie wiem co z tego wyniknie ;:306Zawsze to powtarzam ,że te dzieci szybko się starzeją no przecież nie my
wszystkie te cudne ostróżki mam od Reni jeszcze dwie są w pąkach wiec nie wiem jakie bedą [reniak ]Nie liczyłam ,ze zakwitną ,bo nigdy ostróżki nie chciały u mnie kwitnąć, nawet nie chciały rosnąć ,bo szybciej były ślimaki .Jednak udało mi sie je uratować przed nimi i teraz mogę je podziwiać u siebie nie tylko w forumowych ogródkach
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Jadziu ależ Ty masz szczęście i ... sokoli wzrok
Tyle pięknych maleńkich stworzeń widzieć i uwiecznić na zdjęciach to chyba tylko Ty potrafisz.
To prawda,że sprzęt zawsze powinien byc pod ręką a ja czasami nawet z plecaka aparatu nie wyjmuję ... takie mam dni ale to minie .
Róża "Warszawa" taka dostojna i dystyngowana jak przystało na panią ze stolicy.
Masz wspaniała kolekcję i chętnie zaglądam aby popatrzeć na róże .
Pozdrawiam
Tyle pięknych maleńkich stworzeń widzieć i uwiecznić na zdjęciach to chyba tylko Ty potrafisz.
To prawda,że sprzęt zawsze powinien byc pod ręką a ja czasami nawet z plecaka aparatu nie wyjmuję ... takie mam dni ale to minie .
Róża "Warszawa" taka dostojna i dystyngowana jak przystało na panią ze stolicy.
Masz wspaniała kolekcję i chętnie zaglądam aby popatrzeć na róże .
Pozdrawiam
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Jadziu
Piękne kwitnienia i piękne zdjęcia.
Róże dorodne,piękne odmiany i kolory.
Zauroczyla mnie ta biała ostrozka. Śliczna i slicznie ją nam pokazalas.
Piękne kwitnienia i piękne zdjęcia.
Róże dorodne,piękne odmiany i kolory.
Zauroczyla mnie ta biała ostrozka. Śliczna i slicznie ją nam pokazalas.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Jadźko bardzo się cieszę, że Hanusie dały radę.
Moje już maja grube pączusie więc niedługo będziemy się cieszyć.
Kurcze ale ta róża Warszawa piękna, widać wielkokwiatowa. Masz miłą pamiątkę w postaci roślinki i nic nie cieszy bardziej.
Wspominam czasem tą różę biało seledynową, która mi padła a była od Ciebie. Dostałaś ją chyba u Was na targu.
aha ...mam tą moszczenicę wierzbówkę. Z opisu wyczytałam, że larwy wyjadają wylęgające się mrówki. Może być.
Moje już maja grube pączusie więc niedługo będziemy się cieszyć.
Kurcze ale ta róża Warszawa piękna, widać wielkokwiatowa. Masz miłą pamiątkę w postaci roślinki i nic nie cieszy bardziej.
Wspominam czasem tą różę biało seledynową, która mi padła a była od Ciebie. Dostałaś ją chyba u Was na targu.
aha ...mam tą moszczenicę wierzbówkę. Z opisu wyczytałam, że larwy wyjadają wylęgające się mrówki. Może być.
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Pięknie kwitną Twoje różyczki Gdybym miała taką ilość, to chyba na działce nic bym nie zdążyła zrobić. Zanim wszystkie bym obeszła, pozachwycała się nimi i pofociła, to już skończyłby się dzień A Ty wszystko masz zrobione U Ciebie róże już się osypują, a u mnie dopiero startują.
W tym roku jakoś mało u mnie wszelkiej maści robaczków. Motyli i pszczół też jak na lekarstwo. W ogrodzie cisza, tylko ptaki słychać. Te dokazują jak zawsze. A u Ciebie tłoczno i gwarno
W tym roku jakoś mało u mnie wszelkiej maści robaczków. Motyli i pszczół też jak na lekarstwo. W ogrodzie cisza, tylko ptaki słychać. Te dokazują jak zawsze. A u Ciebie tłoczno i gwarno
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Jadziu, zastanawiam się jaką masz powierzchnię działki... bo patrząc po Twoich roślinach, nasadzeniach, to mam wrażenie, ze hektar...
Tyle tych piękności!
Tyle tych piękności!
Pozdrawiam, Basia.
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Jadziu, cieszę się, że ostróżki zadomowiły się u Ciebie. Świetna wiadomość
U mnie lilie już też zaczynają. Dzisiaj mi dwie zakwitły.
U mnie lilie już też zaczynają. Dzisiaj mi dwie zakwitły.