Papryka - choroby,szkodniki,problemy
-
- 50p
- Od: 29 maja 2017, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Papryka - choroby,szkodniki,problemy
Jakiś środek na mszyce z agrekolu. Nawet zrobiłem większe stężenie niż zalecane a one nadal są. Help
- badzia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Werutka, bywa i tak,że w owym rozwidleniu jest 2, a nawet 3 kwiatki. Trzeba ciachnąć wszystkie. Tylko z tego pierwszego rozwidlenia. Ja nie czekam aż będą owoce, usuwam dobrze rozkwitnięte kwiaty.
Hmm badziu to jutro cykne zdjęcie, bo teraz to już gwóźdź do trumny mi wbilas...badzia pisze:Werutka, bywa i tak,że w owym rozwidleniu jest 2, a nawet 3 kwiatki. Trzeba ciachnąć wszystkie. Tylko z tego pierwszego rozwidlenia. Ja nie czekam aż będą owoce, usuwam dobrze rozkwitnięte kwiaty.

Pozdrawiam, Werka
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Ruszają się chociaż? Może to spasożytowane mszycowe mumie . Zdjęcie nie jest wyraźne i trudno cokolwiek wiążącego powiedzieć.Daniel1711 pisze:Jakiś środek na mszyce z agrekolu. Nawet zrobiłem większe stężenie niż zalecane a one nadal są. Help
-
- 50p
Wiem że zdjęcie nie jest zbyt wyraźne. Innego nie dało się zrobić. Co do pytania czy to się rusza to owszem rusza się. Może uda mi się dzisiaj zrobić lepsze zdjęcie.
-
Zrób z większej odległości min 5 Mpx i wstaw miniaturę bez obróbki.
Daniel, to są mszyce, ja stosuję oprysk wodą z płynem do mycia naczyń albo Agricolle, wygodny spray kupisz w Castoramie, nie ma karencji, bardzo skuteczny. Ważny jest kilkakrotny oprysk w ciągu kilku dni, bo mszyce się chowają w zakamarkach rośliny i szybko populacja się namnaża.
-
- 50p
ARIA powiedz mi w jakich proporcjach robisz tą wodę z płynem?
Jak do mycia naczyń, 1-2 łyżeczki na litr wody. Oprysk przez kilka dni z rzędu, dokładnie pokryć pianą stożki wzrostu, bo tam siedzi najwięcej, i nie na słońcu, rano lub wieczorem żeby słońce nie popaliło liści.
-
- 50p
Duże szkody na papryce może zrobić mszyca? Na pomidorach słyszałem tzn gdzieś czytałem że mszyca wrażenia nie robi i stąd moje pytanie jak to się ma do papryki?
-
Koleżanka już odpowiedziała.Większe spustoszenie może być po płynie do naczyń.Poczytaj etykietkę.Sama ekologia 

-
- 50p
Czyli jednak radzisz żeby nie pryskać woda z płynem do naczyń?
Ja opryskiwałam mszyce wywarem z czosnku, gdzie na litr płynu dodawałam łyżkę płynu do mycia naczyń,
mszyce padły.
mszyce padły.
No proszę, czyli podane przeze mnie stężenie płynu do naczyń jest bezpieczne do stosowania i skuteczne
Płyn do naczyń rozpuszcza warstwę ochronną mszycy i szkodniki wysychają po prostu.

Płyn do naczyń rozpuszcza warstwę ochronną mszycy i szkodniki wysychają po prostu.
Pozdrawiam, Werka