Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

Cześć Aniu ;:168
Dawno nie byłem na odwiedzinach ale takich mamy czas że roboty nie brakuje :) tylko czasu :D
U Ciebie dzieje się że szok :) jestem pod wielkim wrażaniem zmian ;:215 Nie nudzicie się z mężem ;:209
I super. Czas na siedzenie przed kompem będzie jesienią i zimą a teraz korzystajmy z pogody i długiego dnia :D
Pozdrawiam :wit
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj pokaz jak wyszły ci obrzeża na kwiatki pochwal się. Roślinki ładne tobie kwitną a ja dopiero dostałam sadzonki ;:138
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Seba truskawki bezodmianowe, wszystko wymieszane i niewiadomo gdzie co rośnie. My musimy koniecznie się umówić na tą wysyłkę :wink:

Zuziu dobrze wiem, że nie ma co się spieszyć z sadzeniem, przerabiałam to już wcześniej więc teraz zanim coś posadzę dziesięć razy się zastanowię. Staram się też sadzić w odpowiednich odstępach by nie musieć w przyszłym roku znowu przesadzać.

Lenko z tymi pomocnikami to jest różnie, sama wiesz :wink:

Piotrek czasu jest bardzo mało, jeszcze teraz końcóka roku szkolnego i syn idzie do średniej szkoły a córka do pierwszej klasy więc trochę spraw do załatwiania jest, nie licząc pracy w domu i koło domu bo to nie do przerobienia. A pogoda trochę się poprawiła wkońcu ;:3

Alicjo już pokazuje pracę mojego męża :wink:

nowe rabatki
Obrazek

Obrazek

stare rabatki z nowym obrzeżem
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31

Post »

Ania widzę ,że u Ciebie praca wre,co rusz to coś nowego pokazujesz . :lol: Musiałaś Ema dobrze zmotywować :;230 :;230 :;230
A mój altankę zaczął budować :lol:
Czy u Ciebie też tak sucho :?:
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Bożenko jest strasznie sucho, mam już dość podlewania, dziś w nocy ma niby padać i się zastanawiam czy podlać czy liczyć na ten deszcz. Mąż jest odpowiednio zmotywowany, po tylu latach mieszkania chce w końcu mieć ogród z prawdziwego zdarzenia a nie dwie rabaty na krzyż :wink: Tylko zanim on powstanie to kilka lat minie. My będziemy w męża urlop kupować drewno na wiatę, poleży przez zimię i w przyszłym roku będziemy robic kącik wypoczynkowy, myślę o wędzarni i grilu połączonym razem ale co z tego wyjdzie to niewiadomo.

Ostatnio dużo czasu spędzam na warzywniku walcząc z zielskiem, mam juz go serdecznie dosyć, że też człowiek nie wymyślił nic aby sie go pozbyć całkowicie bez pracy no i oczywiście chemii, przydał by sie taki robot do pielenia... pomarzyć zawsze można :wink:
Pracuję też nad obsadzaniem nowych rabat, robię sobie plan gdzie co posadzę i staram się go realizować. Najbardziej mnie martwi, że wydłuża mi się lista roślinnych zakupów, bo znalazłam miejsce na 4 róże więc teraz wypadałoby je kupić, szukam też astrów niskich w różnych kolorach bo mają rosnąć pomiędzy irysami. Trochę sobie poukładałam ten plan tylko go realizować trzeba.
Zakwitają kolejne roślinki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Aniu,zapowiadają jakąś nawałnicę oby nie była to nawałnica,rośliny znowu przed egzaminem wytrzymałości! :wit
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Bożenko u mnie w końcu popadało, żadnych nawałnic nie było tylko roślinki szczęśliwe bo w końcu porządnie podlane :wink:

A teraz trochę szykującego się jedzonka:
borówki
Obrazek

czarne maliny
Obrazek

jerzyna rdzawa
Obrazek

pierwsza malina dojrzewa
Obrazek

ta parka motyli chyba póbuje coś zbroić :wink:
Obrazek
Obrazek

przedszkole żurawkowatych
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ,szczęściaro,ja nadal czekam na krople deszczu!
Pięknie uchwyciłaś ten moment intymny motyli.
Sadzisz widzę kolejne roślinki .Ja już sobie dałam na wstrzymanie,idą włoskie upały,więc nie dokupuję już. :wit
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Bożenko u mnie w nocy znów padało i to sporo, więc znowu na warzywnik trzeba iść zielsko wyrywać... póki glina nie zamieni sie w skałę :wink: A co do kwiatów to cały czas coś kupuje bo mam ich mało, a puste rabaty nie wyglądają zbyt atrakcyjnie :wink: A plany mam na kolejne rabaty więc cały czas mało roślin, a zawsze szukam jakiś okazji bo powoli fundusze się wykańczają.

A to jeden z moich nowych nabytków prymulka Tie Dye
Obrazek

Zakwitł też jeden z irysów variegata
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu coraz więcej wszystkiego u Ciebie ;:63 i kwiatków i owoców :) a przedszkole całkiem spore ;:108
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu... ta prymula to perełka,rozmnażaj ją !U mnie nadal susza! ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Mariusz żurawkowate musiałam odmłodzić więc powstało przedszkole :wink: jak na razie wszystko ma się się dobrze, więc chyba będą rosnąć. A owoców to wyjątkowo mało w tym roku, niestety taki kiepski rok mamy. A kwiatów będzie więcej jak zaczną pokaz liliowce, lilie i flloksy :wink:

Bożenko prymulka piękna i mam zrobioną od niej sadzonkę w doniczce, mam nadzieję, że się ukorzeni. A u mnie znowu pada i strasznie zimno...

Spragniony kot....
Obrazek

Zakwitł niezawodny liliowiec Fulva, inne jeszcze w pąkach
Obrazek

Kwiat ma też jedna z piwoni kupionych w markecie :wink:
Obrazek

Lilie szykują się do pokazania swoich wdzięków
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Aniu to podeślij deszcz i ochłodzenie do mnie. Czemu tak niesprawiedliwie pada. ;:7 ;:7
Żurawki mnie wkurzają przez te ciągłe ich odmłodzenia. Kiedyś i ja je odmładzałam. Sporo będziesz ich mieć. U mnie nie wszystkie zawsze się przyjmowały.
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Kot zapewne chce popływać :lol:
Korzystaliście już z basenu?? u mnie stoi od 2 tygodni,ale ciągle zimno i pada :evil:
Widzę ,że masz takie samo podejście do pielenia jak ja :lol: tez by mi się przydał automat :D
Jako że mam glinę tak jak ty, tyle że na rabatach kwiatowych to pielę tez po deszczu albo podlewaniu zanim mi się w skałę ziemia zmieni,dziś pieliłam jedną część z dziesięciu :lol:
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Aniu teraz wysyłka roślin ? ;:oj Proszę, nie rób mi tego :roll:
Łopaty nie mogę wbić w ziemię, a co dopiero wykopać rośliny.
Może jak spadnie u mnie deszcz ? Rośliny dobrze przyjmują się w sierpniu.
Musimy się zgadać na pw, kurna miałem wysłać Ci listę odmian irysów :shock: Zapomniałem na śmierć.
Ja też mam dosyć zielska w warzywniku. Normalnie koszmar.
Gdyby był mniejszy o połowę to nie miałbym problemu, ale przy takich wymiarach to już nie takie proste.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”