Kawon ( arbuz ) - część 8
Re: Kawon ( arbuz ) - część 8
Ja za tydzień mam zamiar zerwać pierwszego melona. Już na połowie ma te kreseczki;)
- elaos
- 500p
- Od: 10 kwie 2016, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wokan
Jaką wielkość ma Twój foliak? To samoróbka czy gotowy? Myślę nad kupnem jakiegoś foliaczka do eksperymentów typu melony, bakłażany i zbieram doświadczenia innych
Jaką wielkość ma Twój foliak? To samoróbka czy gotowy? Myślę nad kupnem jakiegoś foliaczka do eksperymentów typu melony, bakłażany i zbieram doświadczenia innych
Pozdrawiam-Ela
Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
elaos 2x3m. Kupiony na Alledrogo trzy lata temu. Jeżeli chodzi o izolację termiczną i ochronę przeciw przymrozkom na wiosnę to taki foliak na nic się nie zda bez dogrzewania. Moje testy pokazały, że w namiocie minimalna temperatura nocna jest... niższa o średnio 0,5-0,8 st.C niż na zewnątrz - taka lodówka
Co innego jak zaświeci słońce. Zaletą jest to że nie leje się na rośliny, więc taki np. mączniak ma trudniej.
Co innego jak zaświeci słońce. Zaletą jest to że nie leje się na rośliny, więc taki np. mączniak ma trudniej.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wokanjak wygląda u cb ta metoda kropelkowa? Jak ją "robisz"?
Danivil ja też mam nawadnianie kropelkowe pod tunelem(nie wiem czy Wokan ma to samo) U mnie to wygląda tak ,że pod włókninę rozciągasz specjalne wężyki z dziurkami i podłączasz to do specjalnego rozdzielnika i do węża. Po odkręceniu wody wsiąka ona po kropelce do ziemi
http://www.kreatywnymokiem.pl/2016/06/p ... -trik.html A jakby coś takiego zastosować? Zdałoby to egzamin?
Myslę,że tak:) Już kilka osób wspominało o tej metodzie butelkowej:)
- elaos
- 500p
- Od: 10 kwie 2016, o 17:03
To że izolacji termicznej nie uzyskam to sobie zdaje sprawę, ale jest osłona przed wiatrami i deszczami. Taki trochę większy tunel foliowy. Po prostu kusi mnie spróbować czegoś nowego.wokan pisze:elaos 2x3m. Kupiony na Alledrogo trzy lata temu. Jeżeli chodzi o izolację termiczną i ochronę przeciw przymrozkom na wiosnę to taki foliak na nic się nie zda bez dogrzewania. Moje testy pokazały, że w namiocie minimalna temperatura nocna jest... niższa o średnio 0,5-0,8 st.C niż na zewnątrz - taka lodówka
W poprzednim roku w tunelu z folii perforowanej z L... wysiewałam kapustę, różne kwiaty i miałam piękne rozsady. W tym roku udała się tylko rozsada kapusty i sałaty, kwiaty praktycznie wcale nie wzeszły, było zbyt zimno. Pod tym względem myślę o foliaku - produkcja niektórych rozsad a potem, jak się ociepli, jakieś melony, papryka.
Pozdrawiam-Ela
- Skrzyp
- 100p
- Od: 17 maja 2016, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pozdrawiam Krzysiek
Danivil Ja w tym roku mam butelki wkopane w ziemi w których sa zrobione dziurki które nawadniają korzenie i woda nie leje się po roślinach polecam takie nawadnianie nie mam żadnych problemów a arbuzy rosną zdrowo , jeśli chcesz mogę wstawić zdjęcie jak to wygląda
-
- Od: 7 kwie 2011, o 19:21
U mnie przez 3dni padało, i tak sobie myśle czy wieczorem, jak bedzie chłodniej nie popsikać ich miedzianem.
Piotr
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Z tego co kojarze, to 29,4kg ale jak ktoś jest pewny niech potwierdzi lub zweryfikuje. Chyba że sam Kamil zajrzy.Skrzyp pisze: Jaki jest rekord Polski?
Ktoś się orientuje?