Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu, chciałam Cię zapytać czy podoba Ci się Garden of Roses? Widziałam, że już u Ciebie zakwitła ;:108
Twoje róże szaleją na całego a zdjęcia to uczta dla oczu ;:138 Biała ostróżka cudna.
U mnie też zakwitło kilka sztuk. To mało, zwłaszcza, że miałam ich dość sporo. Od dwóch lat są u mnie w odwrocie i gdzieś znikają. Nie mam pojęcia co może być tego powodem?
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadziu, Angela cudo ;:167 Niby pustaczek, ale ma coś w sobie ;:108 Ile ma lat?
Ostróżki wspaniałe ;:215 Szczególnie ta biała ;:167 Wiem coś o tym, mnie ostróżki też nie chcą rosnąć... Ale ciągle próbuję ;:131
Dzwonki masz rewelacyjne, sama siałaś? Kupiłam nasiona i zastanawiam się czy siać do donicy, czy od razu do gruntu?
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

;:145 Angela jednak u mnie padła
Aphrodita kisiła sie cały tamten rok i nie zaszczyciła mnie kwiatem, może w tym coś z niej będzie abo aut...ale o Alibaba to ja pierwszy raz słyszę!
Bardzo ładna ta Anisade!
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Zdjęcia owadów z fruczakiem na czele rewelka! Masz cierpliwość ;:180
Podziwiam, że zostawiłaś taką monstrualną dziewannę w ogrodzie.
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Jadziu, cudowna ta Twoja róza ,,Ślązaczka,, wyhodowana przez Onderkę , w internecie bardzo ciężko znaleźć
jakikolwiek opis o tej róży, dopiero na F oaza znalazłam opis i zdjecie tej róży no i Warszawa tez zasługuje na uwagę , to takie
patriotyczne nazwy :D
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

U mnie Jadziu też luźniej, ale może dlatego, że sporo kwiatów wciągnęło po zimie i dużo mnie wysiałam...
Clarie Marshal urodziwa! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIU luźniej i u mnie sie zrobiło nie ma sensu upychać teraz mam i miejsce na ogórki dalie i pomidorki.Zawiązuje się już pierwszy ogórkowy bliźniak :heja Claire cudna i cudnie pachnie długo trzyma kwiat .Uwielbiam tego typu kwiaty
WANDZIU na Oazie to moje fotki Silesii także na HMFie mam ja z czeskiej szkółki Miroslava Sipa. Jednak jego róże są trudno sie u nas aklimatyzują, a może tylko Silesia jest taka ;:224 .Ma już chyba czwartą miejscówkę i chyba teraz jej dopasowałam, bo ładnie rośnie i nawet nie zmarzła po mimo ,że jesienią ją przesadzałam na nowe miejsce.Jednak była okryta butelką bardzo długo .Chyba jesienią zrobię jej porządny kopczyk, bo szkoda byłoby mi ja stracić jest bardzo oryginalna i to mnie w niej urzekło ;:167 Warszawa ma piekny kwiat tylko musi się rozbujać bo na razie słabo kwitnie .Muszę ja trochę podtuczyć.Lubię mieć coś oryginalnego :wink:
FLORIANIE ta zwariowana dziewanna lada dzień opuści mój ogródek, bo widzę ,że ma już pąki i to w dodatku żółte.Myślałam ,że to jakiś okaz wyrośnie ,a tak wcale to z początku myślałam ,ze to naparstnica :;230 .Lubię robić fotki owadom tylko martwi mnie ,ze mało motyli fruwa jedynie Bielinki urzędują ,a już przecież za chwilkę mamy lipiec
AGUSIU szkoda Angeli to taka śliczna róża i chociaż nie przepadam za pustymi różami ona zaraz przypadła mi do serca .Anisade długo nie mogła sie zdecydować czy ma zostać czy odejść dopiero po ciepłych zimach raczyła sie rozbujać W ubiegłym roku była przepiękna to samo Schwarze Madonna.Teraz za chwilkę i ona zakwitnie ale widzę ,ze tym słabszym różom trzeba będzie zrobić kopczyki, a może nawet kopce.Wreszcie ruszyła także Bremer Stadtmusikanten, ale długo się zastanawiała czy ruszyć Alibaba inne jej imię to CHEwalibaba przyjechała do mnie z Serbii razem z Chewdelight,Pretty sunrise i Bright as a button
ELWI Angela rzeczywiscie cudownie w tym roku zakwitła w ubiegłym również widać spasowało jej miejsce na byłym warzywniku.Przez jeden sezon rosła pod murem niestety tam by się tylko zmarnowała, bo to nie miejsce dla takiej wielkiej róży .Ona potrzebuje swobody wtedy daje do wiwatu ;:167 Mam ja od wiosny 2013 Dzwonki ogrodowe siałam i jeśli chcesz nasionka to zbiorę. Musisz je wysiać i popikować w tym roku. Brzoskwiniolistne sieja się jak nienormalne wszędzie są muszę je nawet usuwać Ostróżki mam od Reni [reniak] i jestem jej bardzo wdzięczna, a tak ich nie chciałam ,chociaż bardzo mi się podobają .Renia jednak twierdziła ,ze jej będą u mnie rosnąć i miała rację ;:108 .Chyba trzeba trochę dokarmić te inne, bo tylko ta biała tak cudnie poszybowała w górę ;:167
DOROTKO kwiaty są ładne jednak żywszy kolor mają zaraz po rozkwicie, potem blakną .Jednak to pierwszy sezon i pogoda jest taka jak jest, jednak nie żałuję jej zakupu .Cudowny kwiat i kolor ma jednak Cherry Girl jest przecudna ;:167 ;:167 Jeszcze nie wszystkie róże ruszyły Muzykanci dopiero teraz ich oświeciło ,że mają rosnąć podlałam je Asahi i inne maruderki .Amelka dopiero dzisiaj otwarła kwiat, ale też jest nijaka .Chyba miejsce jej nie pasi ,jednak innego nie mogę jej dać ze względu na rozmiary. Musiałabym przesadzić Grandiflorę w jej miejsce, a szkoda mi, bo znów mi zastrajkuje.Ostróżki też bardzo mi sie podobają, lecz nijak nie umiem się z nimi zaprzyjaźnić ;:174

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Jadziu u Ciebie jak zwykle pięknie kolorowo ;:215 róże dają czadu i jedna piękniejsza od drugiej ;:167 czy na trzecim zdjęciu to ogórecznik?
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Jadziu świetny misz-masz gatunków, kolorów i form ;:108 też w kolejnych latach muszę ogórecznika wciskać między inne rośliny, świetnie to wygląda ;:215
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jadziu, będzie pyszna mizeria! ;:215 Ja już nie mogę się doczekać swoich zbiorów ogrókowo - pomidorowych! :lol:
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu, oglądaj w niedzielę o 9.25 w HGTV, NOWĄ MAJĘ W OGRODZIE lub w necie lub za tydzień w TVN u Mai mój ogród zapraszam :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

KAROLCIA no wreszcie będzie można obejrzeć w telewizorni :wink: Twoje roślinne zbiory ;:180 za powiadomienie oczywiście będę patrzyć a jakże
BASIU juz sama nie mogę sie doczekać zaraz od początku wszystkie ogórki będą kiszone w słoikach i do piwnicy .Kurcze oby tylko mączniak się nie przyplątał lub jakaś inna zaraza.Pierwszy oczywiście bedzie skonsumowany to ten bliźniak dzisiaj znów go podglądałam :;230
NATALKO bardzo lubię kwiaty ogórecznika chociaż rośnie bez opamiętania w potem wywala sie na inne rośliny .Jednak uwielbiają go bzygowate, osowate i pszczoły . Tam gdzie rośnie jest wolna przestrzeń którą on zagospodarował zanim nie zakwitną rudbekie .Lubię takie misz masze byle było kolorowo
TOLINKO tak to ogórecznik lubię tego faceta ma sliczne kwiatki i pozuje jak mało która roślinka.

Dzisiaj zakwitła moja wielka panna dziewanna. Nawet nie wiedziałam ,że jej kwiaty będą mieć aż takie powodzenie wśród brzęczących braci mniejszych .No i jak tu zlikwidować takie monstrum kiedy to pokarm dla wielu owadów ;:174 No cóż zostanie aż przekwitnie ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu, Twoje owady jak na pokazie mody ;:63 Widać każdy szczególilk.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”